Název:
Vzájemný vztah poptávky po staročeské gastronomii a nabídky vybrané restaurace
Překlad názvu:
Relationship of demand for old Czech gastronomy and offer of chosen restaurant
Autoři:
Heroutová, Kateřina ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Dragula, Ladislav (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Práce detailně definuje historii a charakteristiku české gastronomie, která se v současné době dostává do ústraní kvůli trendu zdravého životního stylu. Každá ze dvou tržních stran je analyzována samostatně a v závěru jsou tyto výsledky porovnány. Poptávka byla monitorována pomocí dotazníků, které byly distribuovány v restauraci rezidentní i zahraniční klientele. Výsledky analýzy poptávky byly předány provoznímu restaurace, na základě kterých budou pravděpodobně přijata rozhodnutí o budoucích změnách. Na druhé straně je provozní analýza hodnotící stranu nabídky a zaměřující se především na marketingovou strategii provozovny a její nabídku.This work defines the history and characteristic of Czech gastronomy in detail which is put aside by nowadays worldwide trend of healthy lifestyle. The both sides of the market are analysed individually and the results are compared in the conclusion. The demand was analysed by questionnaires which were distributed in the restaurant and filled in by the residents and the foreigners. The results of demand analysis were presented to the operational manager of the restaurant. On the basis of these results, restaurant managers can make a decision about potentional changes. The Process test explore the offer of the restaurant and is focused on the marketing strategy of the outlet and its offer.
Klíčová slova:
gastronomie; restaurace; česká; Czech; gastronomy; restaurant
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/25733