Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2,778 záznamů.  začátekpředchozí2769 - 2778  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.30 vteřin. 

Podnikatelský plán tematicky zaměřené restaurace
Kűchler, Jiří ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Habrmanová, Blanka (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vypracování podnikatelského plánu pro tematicky zaměřenou restauraci ve městě Zlíně. Tematicky zaměřenou restaurací je přitom myšlena originální steaková restaurace koncipovaná v severoamerickém stylu. Práce se skládá celkem ze dvou částí a to z části teoretické a části praktické. V teoretické části je nejdříve krátce věnována pozornost některým otázkám, které souvisejí s podnikatelem a podnikáním. Jako další je pak rozebrána podstata podnikatelského plánu a základní zásady, které je žádoucí dodržovat při jeho zpracovávání. V neposlední řadě je pak v teoretické části nastíněna vhodná struktura podnikatelského plánu včetně popisu jednotlivých částí. Praktická část práce je pak tvořena podnikatelským plánem tematicky zaměřené restaurace, kdy tento plán je v prvé řadě vypracován pro účely zakladatele, kterým je současně i autor diplomové práce.

Analýza financování malé prodejny v Jihočeském kraji
Pelc, Milan ; Říčka, Tomáš (vedoucí práce) ; Málek, Jiří (oponent)
První část práce se zaměřuje na definování pojmu malé a střední podniky, popis jejich významu a možnosti získání dotace ze strukturálních fondů Evropské unie a od státních institucí. V rámci dotačních možností bude vypracována a podána žádost o dotaci u Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s., případně u jiného subjektu, bude-li vypsána výzva. Druhá část se zabývá problematikou podnikatelského plánu. Práce srovná podnikatelský plán daného franchisorem s realitou, která vznikla při budování prodejny v Táboře a jejím provozu v prvních 15 měsících. Na základě porovnání může být navržena optimalizace nákladů prodejny. Přínosem této práce je pohled na malý prodejní podnik a jeho financování. Takový komplexní pohled může podobným prodejcům pomoci s orientací při zakládání a financování obdobného typu prodejních podniků. Rovněž bude vyhodnocen franchisový koncept Náš grunt ve světle reálného pohled na financování jeho prodejen.

Založení české restaurace v Mexiku
Patočka, Tomáš ; Lorenc, Miroslav (vedoucí práce) ; Krčmář, Michal (oponent)
Tato práce se zabývá analýzou mexického podnikatelského prostředí, která je následně využita pro tvorbu konkrétního podnikatelského plánu - založení české restaurace v Mexiku. Práce poskytuje analýzu základních odlišností, bariér i příležitostí mexického trhu a ukazuje složitost podnikání pro české subjekty na mexickém území. Na základě této analýzy je představen obchodní plán pro účely založení typicky české restaurace v hlavním městě Mexico City. Plán v sobě odráží veškeré specifika odlišného trhu s přihlédnutím k patřičnému odvětví. V plánu jsou identifikovány nezbytné kroky a činnosti, které jsou pro úspěch tohoto záměru podstatné a ukazují náročnost jeho realizace. Touto prací se dospělo k závěru, že daný podnikatelský záměr má šanci na úspěch, a jeho realizace tak má smysl.

Strukturální fondy EU a jejich využití ve venkovském cestovním ruchu
Veselá, Tereza ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Kalábová, Markéta (oponent)
Diplomová práce se zabývá uplatněním finančních prostředků ze strukturálních a investičních fondů EU ve venkovském cestovním ruchu v České republice. Hlavním cílem práce je definovat možnosti pro podporu venkovského cestovního ruchu z ESI fondů v daném období. V práci je uveden konkrétní příklad podnikatelského plánu na založení agroturistického zařízení v Libereckém kraji s podporou prostředků z fondů EU. Podnikatelský plán bude následně realizován v praxi.

Podnikatelský plán
Gotschyová, Julie ; Tripes, Stanislav (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Hlavním cílem diplomové práce je zjištění podstatných hledisek tvorby podnikání, na základě kterých je vyhodnocena reálná proveditelnost podnikatelského záměru. Rešerše literatury se zaměřuje na strukturu podnikatelského plánu a jeho náležitosti. Detailněji se zabývá analýzami, potřebnými ke stanovení správné strategie podniku. Obsahuje analýzu externího a interního prostředí a také finanční analýzu. Následná část ukazuje, jak jsou získané informace aplikovány na konkrétní podnikatelský záměr. Data potřebná k provedení analýz byla získána ze statistických výstupů, zákonů a předpisů České republiky, osobních rozhovorů s občany dané lokality a z mých vlastních výpočtů. Výsledky byly použity k sestavení strategie podniku a k posouzení reálné proveditelnost podnikatelského plánu.

Podnikatelský plán - zábavně sportovní areál se zaměřením na koně
Zámečníková, Petra ; Zámečníková, Anna (oponent) ; Koleňák, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce obsahuje podnikatelský plán na rozšíření stávajícího podniku. V teoretické části je popsán způsob, jakým by měl být podnikatelský plán sestavován a všechny jeho součásti. Praktická část je pak věnována analýze možností dalšího růstu ranče. Je popsán stávající stav podnikání i to, jak se projeví navrhované změny. Část práce je pak věnována detailnímu představení aktivit a marketingovému plánu. Kromě všech obvyklých analýz je obsažena i detailní analýza cashflow. Dále práce obsahuje přehled očekávaných příjmů a nákladů.

Podnikatelský plán – Mr. Donut
Turišin, Lukáš ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na podnikání. V teoretické části práci jsou uvedeny základní teoretické koncepce týkající se podnikání a podnikatelů. V této části jsou také popsány podnikatelské kompetence, podnikatelské osobnostní rysy a 3 alternativní struktury podnikatelského plánu. Praktická část práce má reálný přínos pro autora, protože je podnikatelským plánem pro autorův podnikatelský záměr. Podstatnou část této práce tvoří marketingový průzkum, kterým autor verifikuje svou hypotézu a definuje velikost trhu. Cílem práce je posouzení životaschopnosti konkrétního podnikatelského záměru.

Podnikatelský záměr pro rozvoj cukrárny
Réblová, Monika ; Ing.Irena Adamusová (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Hlavním cílem diplomové práce je návrh strategie malé cukrárny. Práce navrhuje změny, které by pomohly cukrárně v jejím dalším rozvoji. Nejdříve je práce zaměřena na teoretické poznatky, které jsou následně v praktické části využity při analýze současného stavu.

České malé a střední podniky a efektivita jejich PPC marketingu
Zachová, Hana ; Král, Petr (vedoucí práce) ; Hlaváček, Josef (oponent)
Tato práce se zabývá tématem vyhodnocování efektivity digitálního marketingu; konkrétně zkoumá problematiku Pay-per-click inzerce na vzorku malých a středních podniků v České republice. Diplomová práce přináší pohled na moderní i již zastaralé praktiky, které se používají k vyhodnocování úspěšnosti PPC reklamy a spojuje tuto problematiku také s příbuzným tématem atribučního modelování. Toto téma představuje v současnosti velmi důležitou oblast pro online marketéry hlavně z důvodu velmi rozšířeného používání tzv. "last-click" atribučního modelu, který mnohdy není schopen spravedlivě přisoudit váhu všem kanálům na cestě zákazníka ke koupi. V praktické části práce je proveden kvalitativní výzkum formou hloubkových intervií, který dává pohled na současné praktiky měření úspěšnosti online marketingu a atribučního modelování z pohledu českých malých a středních podníků a digitálních agentur. Výsledky zkoumání přinášejí pohled na to, v jakém stavu rozvoje se momentálně měření a atribuce PPC v České republice nachází.

Podnikatelský plán
Foltýnová, Marie ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Mikan, Pavel (oponent)
Diplomová práce zpracovává podnikatelský plán při zahájení podnikání. Teoretická část práce vysvětluje podnikatelský plán z hlediska jeho obsahových náležitostí a jeho role v podnikání. Dále nastiňuje zásady tvorby podnikatelského plánu, podrobně popisuje jeho strukturu. Praktická část se po úvodním popisu podnikatelské příležitosti věnuje formulaci mise, vize a strategie firmy, seznamuje čtenáře s výsledky strategické analýzy, prezentuje marketingovou strategii, finanční plán a na závěr podnikatelský záměr hodnotí z hlediska ekonomické efektivnosti a rizik.