Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 806 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Průběh zakázky vybraným podnikem
Krkošková, Vladislava ; Kuba,, Karel (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá průběhem zakázky ve vybraném výrobním podniku Medi-Globe s.r.o. Na základě získaných informací analyzuje její současnou situaci, a to od prvotního přijetí zakázky, přes celý výrobní proces, až ke konečné expedici hotového výrobku. Cílem bakalářské práce je navrhnout nápravná opatření, která povedou ke zlepšení průběhu zakázky v daném podniku.
Studie průběhu zakázky vybraným podnikem
Pavlíček, Jakub ; Fiala, Adam (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Bakalářská práce analyzuje průběh zakázky ve společnosti Eurowagon s.r.o., která se zabývá výrobou přívěsů a mobilních buněk. Práce analyzuje jak obecný průběh, tak i detailní analýzu konkrétní zakázky s důrazem na jakost a náklady. Následně poskytuje návrhy řešení, které by měly přispět k podpoře informovanosti zákazníků a zefektivnění průběhu zakázky.
Průběh zakázky ve strojírenském podniku
Šebelová, Denisa ; Kotíková, Martina (oponent) ; Milichovský, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na realizaci zakázky ve vybraném strojírenském podniku. Jsou sledovány procesy, kterými zakázka prochází od samotného přijetí až po expedici a vyhledáváme slabá místa celého procesu. Na základě analýzy těchto procesů, jsou odhalena slabá místa podniku. Výstupem této práce je návrh na minimalizaci či úplné odstranění těchto slabých míst a ekonomické zhodnocení navrhovaných úprav.
Zefektivnění výrobního provozu hydraulických agregátů ve firmě Bosch Rexroth
Fešar, Tomáš ; Kalivoda, Milan (oponent) ; Kubík, Roman (vedoucí práce)
Cílem práce je analyzovat současný stav výroby hydraulických agregátů a navrhnout takové změny ve výrobním systému, které umožní předpokládané zvýšení výroby
Studie řízení průběhu zakázky se zaměřením na řízení výrobního procesu
Balíček, Radim ; Hrobařová, Veronika (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení a rozvrhování výroby ve vybrané společnosti. V první části práce je vybraná společnost představena. Následně jsou vymezena teoretická východiska k dané problematice. V praktické části je provedena procesní analýza současného stavu procesu řízení a rozvrhování výroby, která odhalila určité nedostatky týkající se tohoto procesu. Zjištěné nedostatky jsou dále interpretovány a na základě poznatků z teoretické části práce je navrženo řešení, které by mělo vést k odstranění těchto problémů. V závěrečné části práce jsou stanoveny přínosy navrženého řešení.
VINAŘSTVÍ LAHOFER DOBŠICE
Nytrová, Bohdana ; Dvořák, Martin (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Hradil, Dušan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá novostavbou vinařského domu Vinařství Lahofer v Dobšicích u Znojma vycházející ze studie vypracované v ateliéru AG32. Vinařství mělo obsahovat výrobu a sklady odpovídající výrobní kapacitě až 1 000 000 lahví ročně a veřejněsprávní část určenou k prezentaci vína. Stavební parcela se nachází na východním okraji katastrálního území Dobšic nedaleko obce Suchohrdly. Jedná se o nezastavěnou zemědělskou oblast plnou vinic, orné půdy a zahrad. Základní myšlenka objektu se projevuje především v půdorysném tvaru. Vlnité vinutí objektu do trojúhelníku symbolizuje vinný hrozen či hoblinu, která odkazuje na slavného řezbáře Jana Lahofera, po němž vinařství převzalo své jméno. Vzniklá atria tvoří polouzavřený prostor chráněný před větrem a slouží jako manipulační dvůr výroby, terasa nebo atraktivní vstupní předprostor jednotlivých provozních celků. Objekt je tvořen čtyřmi na sebe navazujícími hmotami o dvou výškách. Ve třech z nich je umístěna výroba, která je řešena v jedné úrovni do kruhu, aby pro vstup i výstup z výroby sloužil jeden manipulační dvůr. Veřejná část objektu se nachází v samostatné hmotě posazené ve svahu o něco výše. Obsahuje převážně prostory pro prezentaci vinařství, restauraci, několik ubytovacích jednotek pro hosty a administrativu. Objekt je navržen z ocelové skeletové konstrukce s předsazenou provětrávanou fasádou a plochou střechou. Jeho mohutnost je zjemněna prosklenými fasádami v atriích a dalšími prosklenými dílci z čirého či mléčného skla, z nichž některé probíhají přes celou výšku stavby.
Vlastnosti malt s dolomitickým vápnem
Dořičáková, Michaela ; Vyšvařil, Martin (oponent) ; Rovnaníková, Pavla (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním vlastností a tvorbou pevné struktury v maltách s dolomitickým vápnem. První část bakalářské práce je zaměřena na historii, výrobu a vlastnosti dolomitického vápna. Druhá část bakalářské práce je experiment, který je zaměřen na porovnání vlastností malt z bílého a dolomitického vápna.
Návrh zavedení nového produktu na trh
Kovářová, Veronika ; Ing.Marianna Ďurašková (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce „Návrh zavedení nového produktu na trh“ je analýza uvedení nového typu kupónu Unišek + společnosti Le Cheque Dejeuner, s.r.o. na domácí trh. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části bude zpracována teoretická problematika, tj. jednotlivé metody, vymezení základních pojmů, podrobné rozebrání základních složek marketingového mixu tzv. 4P, popis jednotlivých etap a s tím souvisejících analýzy. V praktické části bude charakterizována výše jmenovaná společnost, která zavádí produkt na trh, úspěšnost zavedení produktu a ověřena správnost stanovených hypotéz.
Vinařství Lahofer Dobšice u Znojma
Davčíková, Gabriela ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby objektu vinařství Lahofer v obci Dobšice u Znojma. Bakalářská práce rozvádí a upřesňuje architektonickou studii, vypracovanou v rámci předmětu AG33 v letním semestru 2. ročníku, do stupně Dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provádění stavby. Zadáním práce bylo navrhnout vinařskýdům s hlavní výrobní částí s roční produkcí 750 000 - 1000 000 ks lahví, s administrativní částí včetně prostorů pro brigádníky. Další část zahrnuje restauraci a ubytování pro hosty.a s částí pro veřejnost, která by měla obsahovat jak restauraci tak ubytování pro hosty. Celý koncept návrhu ovlivnil svažitý terén, do nějž je objekt zasazen tak, aby nepůsobil příliš mohutným dojmem. Z exteriéru se stavba jeví jako tři prolínající se kvádry, které jsou děleny podle funkcí. Prvotní myšlenkou bylo budovu postavit tak, aby byla souběžná s hlavní osou, která je tvořena silnicí , což splňuje výrobní část. Administrativní část je natočena tak, aby byl vytvořen částečně krytý manipulační dvůr. Z něj je přístup do budovy pro zaměstnance, brigádníky, ale také pro expedici nebo zásobování. Třetí část, kde se nachází restaurace a ubytování pro hosty tvoří druhé nadzemní podlaží. Tato hmota je posazena tak, aby umožňovala výhled do okolních vinic a zároveň aby byla vytvořena terasa, na niž je přístup z restaurace. Na hmotu výrobní haly je napojeno také únikové schodiště. Materiál fasády je kombinací dvou kontrastních materiálů a to strukturovaných betonových desek a fasádních kazet Cor-ten. Opláštění schodiště nabízí prostor pro nápis a logo Vinařství Lahofer, které je viditelné z příjezdové komunikace.
Analýza rizik procesu výroby svařence
Slámová, Aneta ; Kurucová, Šárka (oponent) ; Blecha, Petr (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřená na analýzu rizik vybraného výrobního procesu společnost SIK METAL s.r.o. Práce je rozdělená na tři části, část teoretickou, dále na analýzu současného stavu a na návrhovou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, které se týkají rizik. Tyto teoretické poznatky jsou následně aplikovány v druhé části práce, kde je pomocí různých druhů analýz provedena identifikace rizik. Na základě vybraných analýz jsou v závěrečné části diplomové práce navrženy návrhy a doporučení. Návrhy a doporučení obsahují finanční vyčíslení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 806 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.