Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 59 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rodinný dům s cukrárnou
Kovář, Lukáš ; Rybaková, Anna (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rodinného domu s cukrárnou, umístěném v Litomyšli. Jedná se o dvoupodlažní samostatně stojící objekt. Stavba má členitý půdorys, který se skládá ze tří obdélníků, které se nepravidelně překrývají přes sebe. Objekt je zastřešen sedlovou střechou nad obytnou částí a dvěma plochými střechami nad provozem cukrárny a garáží. V prvním nadzemním podlaží se nachází provoz cukrárny tvořený prodejnou s posezením (včetně odděleného bezbariérového WC pro ženy a pro muže), kuchyní, skladem a zázemím pro zaměstnance (WC, sprcha a šatna). V dalším křídle objektu přilehlém k cukrárně jsou umístěny místnosti obytné části rodinného domu (kuchyně s jídelnou, obývací pokoj a pracovna) s technickým zázemím (technická místnost a WC) a chodbou, ze které se přes schodiště vstupuje do druhého nadzemního podlaží. V této části objektu se nachází hala s pracovnou, obytné místnosti (dva dětské pokoje a ložnice), místnost domácí práce a koupelna. V posledním křídle je umístěna dvojgaráž, která navazuje na rodinný dům přes zádveří. Součástí provozu cukrárny je terasa zakrytá pergolou a parkovací plochy. Práce obsahuje textové zprávy, výkresy pro provedení stavby, požárně bezpečnostní řešení, stavebně fyzikální posouzení stavebních konstrukcí a seminární práci na téma dřevěné obklady fasád.
Podnikatelský plán pro založení cukrárny
Malásková, Dominika ; Kuba,, Karel (oponent) ; Hornungová, Jana (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na podnikatelský plán pro založení cukrárny v Brně. V první části jsou položeny teoretické základy podnikatelského plánu. Analytická část této práce se zabývá analýzami souvisejícími s podnikatelským plánem, dále obsahuje marketingový průzkum. Poznatky z teoretické a analytické části jsou zpracovány v návrhové části, kde je vypracován samotný podnikatelský plán na cukrárnu. Tento plán zobrazuje reálnou situaci začínajícího podnikání.
Podnikatelský plán založení cukrárny v Novém Městě na Moravě
Petrová, Regina ; Kreps, Petr (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomové práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu založení vlastního podniku – cukrárny v Novém Městě na Moravě. Teoretická část obsahuje teoretická východiska pro založení podniku, podrobný popis podnikatelského plánu a jeho částí, analytické metody a nástroje. Cílem analytické části je identifikace klíčových faktorů a zvolení vhodné strategie pro podnikání, které bude uspokojovat zákazníky a tvořit zisk. Návrhy této práce vypracovávají finanční, marketingovou a časovou stránku realizace projektu včetně zhodnocení rizik.
Rodinný dům s cukrárnou
Šubrtová, Michaela ; Matoušková, Ilona Kalivodová (oponent) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je zpracování stavebně technické části projektové dokumentace pro realizaci novostavby rodinného domu s cukrárnou v obci Květnice. Objekt je určen pro pětičlennou rodinu. Navržený dům má dvě nadzemní podlaží. Je navržen jako samostatně stojící na rovinatém terénu. Nosný systém objektu je navržen ze systému Porotherm. Střecha nad cukrárnou je plochá, nad RD je řešena novodobým vazníkovým krovem. Na střešní krytinu je použit systém Bramac.
Návrh strategie malé cukrárny
Sobol, Jan ; Mucha, Martin (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na návrh strategie malé cukrárny. Snaží se navrhnout takové změny, které by pomohly cukrárně v jejím dalším rozvoji. K tomu využívá teoretické poznatky, především analýzy prostředí firmy. Pomocí nich hodnotí současný stav cukrárny a z něj pak vychází navrhované změny. Práce obsahuje návrhy pro rozvoj oblastí propagace, distribuce a produktu.
Podnikatelský záměr pro založení cukrárny Lenka
Ludvíková, Michaela ; Navrátil, Jaroslav (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá založením cukrárny Lenka a zároveň slouží jako podnikatelský záměr pro vybudování cukrárny. První část obsahuje teoretické poznatky, na které navazuje analýza trhu a marketingový průzkum. V návrhové části je vytvořen daný podnikatelský plán, který zhodnocuje šanci na úspěšnou realizaci projektu.
Návrh podnikatelského plánu cukrárny
Bradićová, Kristina ; Koudelková, Petra (vedoucí práce) ; Vranka, Marek (oponent)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení luxusní cukrárny Carpe Culinam v centru Prahy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů týkajících se podnikání a podnikatelského plánu, právních forem podniku a specifik marketingu v gastronomii, a vysvětluje teorie marketingového mixu rozšířených P, SWOT a PEST analýzy. Praktická část aplikuje teoretické poznatky na konkrétní podnikatelský záměr. Zahrnuje detailní popis podniku, analýzu odvětví, výrobní, marketingový, organizační a finanční plán, harmonogram a hodnocení rizik. Každá z těchto částí je podrobně rozpracována s cílem poskytnout co nejkomplexnější pohled na plánovaný podnik. Finanční plán detailně rozepisuje počáteční investice a plánovaný výkaz zisku a ztrát, což poskytuje jasný přehled o finančních aspektech podniku. V závěru práce je podnikatelský plán prezentován jako nástroj, který by mohl posloužit jako základ pro založení a provoz luxusní cukrárny Carpe Culinam. Klíčová slova podnikatelský plán, založení podniku, společnost s ručením omezeným, cukrárna, marketingový plán
Velké sousto
Chromečková, Nikola ; González, Daniel (oponent) ; Tobola, Ondřej (vedoucí práce)
Při výběru tématu pro svou bakalářskou práci jsem začala zkoumat a objevovat nové polohy designu. Propojení gastronomie a designu vzniklo přirozeně na základě rodinného podnikání a mé dlouhodobé práce v gastronomických provozech různého typu. Toto vše vedlo v průběhu studia také k častým interpretacím v ateliérové tvorbě. Přístup k jídlu z pozice designérky mě baví díky určitému změkčení procesu, kdy je možné továrnu vyměnit za kuchyni a svou prací vstupovat do života uživatelů prostřednictvím jejich smyslového vnímání. Zároveň je pro mě jídlo jeden z nejdůležitějších prvků našeho sociálního života i osobního prožívání. Bakalářská práce tedy navazuje na dlouhodobou oblast mého zájmu a je postavena na důkladné rešerši řešeného tématu. Otázka, kterou jsem se zabývala, bylo hledání tradice v lokálním cukrářství. Co definuje místní dezerty a kulturu jejich vychutnávání? V prvotní fázi, jejíž shrnutí je součástí této teoretické části bakalářské práce, jsem se věnovala historii cukrářství na našem území, pojmu zákusek a co jej tvoří a řešila jsem jaké podoby a funkce měla cukrárna v historii. V následující fázi jsem tyto poznatky využila při tvorbě nového produktu pro cukrářskou výrobnu a mapování současné estetiky oboru.
Obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou
Morongová, Lenka ; Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D (oponent) ; Šindlar, Jiljí (vedoucí práce) ; Struhala, Karel (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce byla obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou. Stavba se nachází v obci Vážany nad Litavou ležící přibližně 3 kilometry jihozápadně od Slavkova u Brna. Stavba je situována na jihozápadě vsi a nalezneme jej ve staré zástavbě obce. Objekt je dvoupodlažní a částečně podsklepený. Střecha nad jednopodlažní částí je sedlová a nad dvoupodlažní částí je polovalbová. Součástí střechy jsou dva vikýře. Stavba není kulturní památkou. Sídlo bylo zbudováno jezuity v 80. letech 16. století. V 70. letech 18. století dochází ke zrušení jezuitského řádu a statky přebírá studijní fond. Od roku 1950 byl objekt ve vlastnictví JZD. Budova je dnes využívána jen z malé části. Jsou zde umístěné služby (nehtové studio a obchod s textilem) a některém místnosti slouží pro místní spolky (myslivci a chovatelé). Cílem mého návrhu bylo dát stavbě původní podobu – tedy očistit ji od konstrukcí potlačující její historický vzhled. Dojde také k výměně výplně okenních a dveřních otvorů a střešní krytiny. Vzniknou nové šambrány kolem oken a dveří, klempířské prvky a římsy. V rámci obnovy bude změněn účel využívání stavby, a to na výrobní objekt (výroba makronek a bylinných produktů), cukrárnu a šicí dílnu, která bude zpracovávat sušené byliny. Ty se budou pěstovat na zahradě.
Obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou
Machová, Kamila ; Marek, Jiří (oponent) ; Šindlar, Jiljí (vedoucí práce) ; Struhala, Karel (vedoucí práce)
Cílem této práce je obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou. Tento objekt se nachází ve středu jižní části obce Vážany nad Litavou, na hlavní ulici. Objekt je situován zhruba do středu řady usedlostí na západní straně této ulice. Objekt je členitá nárožní budova. Stavba není kulturní památkou, ale v rámci této práce se snažíme ke stavbě přistupovat, jako by byla kulturní památkou. Historie objektu není příliš zdokumentována a první písemné zmínky pochází z roku 1643. Jezuité v 16. století postavili ve Vážanech nad Litavou nejen hospodářský objekt, ale i zámek v nárožní poloze, který je zčásti patrový a z části přízemní. V 19. století se zámek přeměňuje na klasicistní. Po roce 1945 byl celý objekt zkonfiskován a propadl ve prospěch státu. O 5 let později dostalo zámek do správy nově založené jednotné zemědělské družstvo. V budově byly vytvořeny kanceláře družstva a v patře dvě bytové jednotky, které později nahradily pouze skladové prostory. Dnes slouží budova zámku potřebám různých soukromých institucí a zůstala v podobě, jakou získala za Linhartů na počátku 19. století. Cílem mého návrhu je obnovit stavbu tak, aby znovu sloužila veřejnosti. Zásah do vnějšího vzhledu z uliční části se projeví výměnou a zvýšením krovů v pravém i levém křídle budovy, výměnou střešní krytiny, přidáním střešních oken a výměnou stávajících oken za okna šestitabulková. Objekt dostane novou fasádu. Vzhled budovy ze strany ode dvora bude doplněn o obdélníkovou přístavbu z oceli se skleněnou fasádou a zdobenou výtvarnou vitráží. Tato přístavba bude obsahovat nové schodiště.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 59 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.