Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 88 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití informačních technologií při provozu školního stravování
Haňková, Jitka ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent)
8 NÁZEV: Využití informačních technologií při provozu školního stravování AUTOR: Jitka Haňková KATEDRA (ÚSTAV) Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: RNDr. Jana Marková ABSTRAKT: Předmětem závěrečné práce je popsat využívání informačních technologií v zařízeních školního stravování. Problematika chodu stravovacích služeb je nedílnou součástí řízení provozu mateřských, základních, středních škol a školských zařízení a její zajišťování jednou z dílčích pracovních činností vedoucích pracovníků těchto zařízení. Proto je tato problematika charakterizována jako součást školského managementu. Práce je rozdělena do několika tematických oddílů. V úvodu jsou vysvětleny termíny související s tématem školního stravování. Dále zde je vysvětlena návaznost na českou legislativu. Následující kapitoly popisují možné výhody využívání informačních technologií pro strávníky a pro provozovatele stravovacích zařízení. Je zde zmapována oblast komunikace, objednávkového systému, evidence skladu a vedení účetnictví. Praktická část závěrečné práce je zaměřena na stanovený cíl práce, který má za úkol zjistit, v jaké míře, a v jaké oblasti jsou při provozu školního stravování využívány informační technologie. Za výzkumnou metodu bylo zvoleno dotazníkové šetření. Výsledky dotazníkového šetření prokázaly, že informační technologie...
Vybrané aspekty výživy vysokoškolských studentek ze zvolených vysokých škol v České republice
Stuchlíková, Sandra ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Hanušová, Jaroslava (oponent)
Název Vybrané aspekty výživy vysokoškolských studentek ze zvolených vysokých škol v ČR Abstrakt Bakalářská práce se zaměřuje na konkrétní aspekty z výživy vybraných vysokoškolských studentek z oslovených vysokých škol v České republice. Počátek práce uvádí základní pojmy týkající se obecně životního stylu. Teoretická část popisuje kapitoly o vývoji nutričních návyků, které umožňují srovnání výživy v dětství a v dospělosti. V práci je představena problematika společného stravování, v níž je zahrnuto stravování v rodině, školní stravování, ale i analýza veřejného stravování. Následně je v práci zařazena kapitola o vysokoškolských studentech, jež zahrnuje popis vysokoškolského studenta, jeho nutriční nároky, stravování a průzkumy realizované na vysokoškolských studentech. Praktická část uvádí výzkumné šetření související s výživou vysokoškolských studentek z oslovených vysokých škol. Výsledky výzkumného šetření neprokázaly relevantní výkyvy ve výživě vysokoškolských studentek. Klíčová slova Vysokoškolský student, školní stravování, menza, výživa, životní styl
Analýza školní jídelny Praha 22
Vrbová, Hana ; Trunda, Jiří (vedoucí práce) ; Trojanová, Irena (oponent)
Předmětem této práce je podrobná analýza Školní jídelny Praha 22 a porovnání jejího současného stavu se stavem očekávaným z pohledu všech uživatelů jídelny. Problematika je členěna do dvou samostatných částí: teoretická část, kde je poukázáno na postavení a vymezení školní jídelny ve školské soustavě a praktická část, která sleduje, zda jsou představy uživatelů v souladu či rozporu se současnou činností organizace. Myšlenkou této práce je přinést organizaci cenné informace o spokojenosti či nespokojenosti uživatelů s fungováním jídelny, sledování jejich potřeb a přání pro následné plánování a rozvoj organizace.
Vliv školního stravování a rodiny na vznik nadváhy, obezity dítěte
Skřivanová, Eliška ; Kytnarová, Jitka (vedoucí práce) ; Weidenthalerová, Edita (oponent)
V současné době dětská obezita dosáhla epidemiologické úrovně a lze ji považovat za jeden z celosvětových problémů. Pravděpodobnost že obézní dítě se stane obézním dospělým je vysoká. U těchto dětí je rovněž vyšší pravděpodobnost rozvoje zdravotních rizik. Mechanismus vývoje obezity je podmíněn řadou faktorů. Nejčastěji se jedná o faktory genetické s faktory vnějšího prostředí. V tomto případě může hrát roli vliv rodiny a preferovaný životní styl, který se nemalou měrou na rozvoji obezity podlí. Aby došlo k časnému odhalení, zabránění rozvoje obezity či zdravotních rizik je důležitá její včasná léčba a prevence. Aby ale mohla být obezita léčena, je nutné ji nejprve diagnostikovat, k tomu slouží tzv. diagnostika dětské obezity. Školní stravování je v České republice považováno za jedno z nejvyspělejších. Nejen že dítěti poskytuje dostatečný přísun stravy, rovněž dbá na pestrost, vyváženost pokrmů a kulturu stolování. Školní stravování musí dodržovat danou legislativu, dodržovat finanční limity a řídit se výživovými normami, resp. spotřebním košem, který stanovuje doporučené množství deseti komodit potravin na žáka a den, které je třeba dodržovat v horizontu jednoho měsíce. Prostřednictvím preventivních programů, které se zabývají zdravým stravováním ve školách, lze do jisté míry podpořit prevenci...
Výživové zvyklosti a stravovací preference žáků základních škol
Urbišová, Amálie
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku školního stravování v České republice, řeší stravovací návyky a výživové preference žáků vyššího stupně základních škol. Praktická část práce přibližuje aktuální stav stravovacích návyků dětí staršího školního věku, jejich spokojenost se službami školních jídelen a jejich znalosti o správné výživě. Práce zkoumá, jak velký vliv má na děti v těchto oblastech program zdravého stravování Zdravá školní jídelna. Pro průzkum byla zvolena metoda dotazníkového šetření a pro jeho statistické zpracování a následné vyhodnocení byly použity odpovědi na otázky celkem od 158 respondentů. Sběr dat byl proveden v šesti základních školách (3 školy s programem Zdravá školní jídelna a 3 školy bez programu), převážně v Jihomoravském kraji. Práce porovnává výsledky odpovědí respondentů mezi těmito dvěma typy školních jídelen. Z výsledků dotazníkového šetření vyplývá, že stravovací návyky, spokojenost se službami školní jídelny a informovanost respondentů v oblasti správné výživy se u respondentů z různých typů školních jídelen neliší. Podle výsledků průzkumu je školní stravování následně po rodičích druhým nejvlivnějším prostředkem ve výchově dětí ke zdraví, zejména ke správnému stravování.
Výživové zvyklosti a stravovací preference žáků středních škol
Podroužková, Lucie
Tato diplomová práce je zaměřena na školní stravování, výživu dospívajících a související problematiku. Popisuje systém školního stravování v České republice, jeho historii a současný stav, uvádí základní legislativní požadavky na školní stravování a upozorňuje na obecně známé výživové zvyklosti dospívajících a možné zdravotní problémy s nimi související. Praktická část obsahuje informace o kvantitativním průzkumu metodou dotazníkového šetření a hodnotí výživové znalosti, stravovací návyky a postoje ke zdravému životnímu stylu studentů vybraných středních škol. Výsledky šetření jsou statisticky a slovně vyhodnoceny a ukazují rozdíly v závislosti na věku, pohlaví a zaměření studia. Práce se zabývá také návštěvností a spokojeností se školní jídelnou.
Hodnocení stravovacích zvyklostí u vybrané populační skupiny ve vztahu k prevenci poruch příjmu potravy
Muchová, Pavlína
Předkládaná práce se zabývá problematikou výživy u vybrané populační skupiny spojená s poruchou příjmu potravy. Dále popisuje školní stravování v České republice, udává základní legislativní požadavky na školní stravování. Praktická část práce obsahuje informace o průzkumu metodou dotazníkového šetření a hodnotí výživové znalosti, stravovací návyky, predispozice k poruchám příjmu potravy u dětí z vybraných základních škol.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 88 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.