Název:
Využití informačních technologií při provozu školního stravování
Překlad názvu:
Application of the Information technology in the process of school catering
Autoři:
Haňková, Jitka ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] 8 NÁZEV: Využití informačních technologií při provozu školního stravování AUTOR: Jitka Haňková KATEDRA (ÚSTAV) Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: RNDr. Jana Marková ABSTRAKT: Předmětem závěrečné práce je popsat využívání informačních technologií v zařízeních školního stravování. Problematika chodu stravovacích služeb je nedílnou součástí řízení provozu mateřských, základních, středních škol a školských zařízení a její zajišťování jednou z dílčích pracovních činností vedoucích pracovníků těchto zařízení. Proto je tato problematika charakterizována jako součást školského managementu. Práce je rozdělena do několika tematických oddílů. V úvodu jsou vysvětleny termíny související s tématem školního stravování. Dále zde je vysvětlena návaznost na českou legislativu. Následující kapitoly popisují možné výhody využívání informačních technologií pro strávníky a pro provozovatele stravovacích zařízení. Je zde zmapována oblast komunikace, objednávkového systému, evidence skladu a vedení účetnictví. Praktická část závěrečné práce je zaměřena na stanovený cíl práce, který má za úkol zjistit, v jaké míře, a v jaké oblasti jsou při provozu školního stravování využívány informační technologie. Za výzkumnou metodu bylo zvoleno dotazníkové šetření. Výsledky dotazníkového šetření prokázaly, že informační technologie...8 TITLE: Application of the Information technology in the process of school catering AUTHOR: Jitka Haňková DEPARTMENT: The Center of School management SUPERVISOR: RNDr. Jana Marková ABSTRACT: The aim of this work is to describe how informational technologies are used in school catering. The topic of school catering operation is an integral part of the management of nursery schools, primary schools, secondary schools and other school organizations. The provision of school catering services is one of the duties of school managers - that is the reason why is this issue considered as a part of school management. This work is divided into several thematic parts. It the introduction part are explained terms concerning the subject of school catering, then the connection with Czech legislation is explained. Following chapters explain possible advantages of using informational technologies and their benefits for clients as well as for canteen operators. This part also deals with the area of communication, ordering system, inventory, and accountancy. The practical part of this work is focused on given task - to find out to which point, and in which area explicitly the information technologies are used in school catering. As the method for the research was used questionnaire survey. The results proved that...
Klíčová slova:
informační technologie; obslužný systém; školní stravování; Information technology; Ordering system; School catering