Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 59 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh rozvoje obchodních aktivit prostřednictvím progresivních prodejních metod
Ušel, Patrik ; Mráček, Pavel (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na rozvoj obchodních aktivit společnosti podnikající v oblasti výroby a distribuce obalových materiálů. Teoretická část se zabývá charakteristikou klíčových pojmů a analýz, nezbytných pro tvorbu druhé části práce. Ta popisuje a vyhodnocuje současný stav vnějšího, vnitřního a oborového prostředí sledovaného podniku. Následně sestavená SWOT analýza je pak stěžejním podkladem pro definici návrhu na rozšíření obchodních aktivit, uvedeného v závěrečné části práce.
Rozvoj obchodních aktivit ve společnosti působící v potravinářském průmyslu
Příplata, Filip ; Milichovský, František (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozvoje obchodních aktivit vybrané společnosti působící v potravinářském průmyslu Podravka – Lagris, a.s. se specifickým zaměřením na zvýšení prodejů a podílu na trhu u konkrétní kategorie produktů. Na základě teoretických poznatků je zpracována analýza současného stavu prostřednictvím analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí, jejichž výsledky jsou shrnuty do SWOT analýzy. Návrhová část diplomové práce představuje doporučení pro společnost, která povedou k naplnění vytyčených cílů v oblasti rozvoje obchodních aktivit.
Návrh kompaktního systému pro měření stavu vnitřního prostředí
Jančík, Josef ; Klimeš, Lubomír (oponent) ; Pech, Ondřej (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem kompaktního zařízení pro měření kvality vnitřního prostředí. Teoretická část seznamuje čtenáře s hodnocením kvality vnitřního prostředí, měřícími kritérii a způsoby měření. Následující část se zabývá návrhem zařízení – výběrem komponent, tvorbou modelu a simulace přenosu tepla mezi jednotlivými komponenty. Dále je v této části probrán způsob propojení více zařízení s centrální jednotkou a sběr dat. V další části je popsáno praktické odzkoušení zařízení a možnost jeho kalibrace. Na závěr práce je uvedeno zhodnocení vytvořeného zařízení jak z hlediska jeho funkcí tak z hlediska nákladnosti.
Návrh plánu vstupu na zahraniční trh u diagnostické zobrazovací zdravotnické technologie
Svobodová, Eliška ; Chládek, Martin (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem plánu vstupu na zahraniční trh distributora Electric Medical Service, s.r.o., který působí na českém trhu v oblasti zdravotnických diagnostických zobrazovacích technologií. Práce obsahuje teoretická východiska, která jsou využita pro vypracování dílčích analýz a ke zjištění současného stavu trhu a společnosti. Na základě výstupů jednotlivých analýz a průzkumu trhu je navržen plán vstupu na vybraný zahraniční trh.
Systém odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti
Lošťák, Miroslav ; Kučera, Libor (oponent) ; Kruntorádová, Markéta (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá systémem odměňování, konkrétně jeho analýzou a návrhy na zlepšení z pohledu celkové odměny. Cílem bylo zjistit, jak jsou zaměstnanci spokojeni s aktuálním systémem odměn a jak na něj působí vnitřní a vnější prostředí, kdy na základě těchto informací byly navrhnuty návrhy na změny, které by měly na systém odměn kladný dopad. Celá bakalářská práce je pak rozdělena do tří částí: teoretická, analytická a samotné návrhy na zlepšení. Spokojenost zaměstnanců byla vyhodnocena na základě dotazníkového šetření, které bylo vyplněno zaměstnanci v papírové formě a následně bylo anonymně analyzováno.
Compact Sensors for Evaluation the Thermal Comfort
Kazkaz, Mohammad ; Fiľakovský, Karol (oponent) ; Šafařík,, Pavel (oponent) ; Pavelek, Milan (vedoucí práce)
The air temperature is most often used to assess the thermal state of an internal environment. However, air temperature alone is insufficient in many cases to evaluate the environmental thermal state. The main objective of the thesis is evaluating the thermal state of an indoor environment and specifying the parameters that influence on it. Air temperature, mean radiant temperature, air velocity, and humidity are the four fundamental environmental parameters that determine the thermal state of an interior environment. Given that the thermal state of an environment depends on many parameters, so it has been derived quantities which include the combined effect of several or all these parameters to determining the thermal state of the environment. Some of these quantities for example are: Effective temperature, globe temperature (temperature measured by globe thermometer), operative temperature, equivalent temperature, PMV and PPD indices… etc. Nowadays there are a lot of high accuracy sensors which can evaluate the environmental thermal state, and due to their high price, they are primarily used for purpose of research. The presented work is focused mainly on development of a compact plate sensor for evaluating the thermal state of an interior environment. Mainly focus was on the low cost of the sensor together with a sufficient accuracy. To achieve the objective of the thesis, the following proceedings were carried out: • Analysis the environmental factors affect the thermal state of an environment. • Study the impact of the air temperature, mean radiant temperature, and air velocity on thermal indexes, the globe temperature and operative temperature. • The theoretical comparison between globe temperature and operative temperature. • Design, developing, and constructing a new plate sensor for assessment the thermal state of an interior environment. • Design and constructing a testing chamber to make comparison between sensors of the thermal state of an environment. • Calibrating the constructed sensor by measuring the physical quantities characterizing the thermal state of the environment. • Test the developed plate sensor and comparing it with the globe thermometer in test chamber. • Make a comparison between the theoretical solutions and the measurements in test chamber. The results of this work are own theoretical comparison between the globe temperature and the operative temperature in the selected range of mean radiant temperature, air velocity, and air temperature for evaluating the thermal state of an internal environment. The main output of this work is designing and constructing a simple plate sensor, which would be accurate enough to measure the thermal state of the internal environment. Further, the testing chamber has been constructed to test the developed sensor using new measuring system INNOVA.
Rozvoj obchodních aktivit společností TOS KUŘIM-OS, a.s. a ČKD BLANSKO-OS, a.s.
Havlík, Pavel ; Kalinová, Ivana (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá rozvojem obchodních aktivit podniků TOS KUŘIM a ČKD BLANSKO. Práce na základě teoretických východisek shrnuje analýzu obchodní činnosti, vnějšího a vnitřního prostředí do SWOT analýzy. Výsledkem jsou návrhy a doporučení, která mohou významně přispět k rozvoji firmy jak prostřednictvím zvýšení tržeb, zvýšením konkurenceschopnosti, tak vybudování stabilní pozice na globálním trhu.
Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení
Volánková, Nikola ; BA, Renata Šrámková (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práca spočíva v hodnotení ekonomickej situácie zvolenej spoločnosti s ručením obmedzeným (ďalej len „PODNIK“) a vytvorení návrhov na jej zlepšenie. Podnik funguje v odvetví priemyselnej filtrácie a vyrába technologické celky na zákazku. Prostredníctvom strategickej analýzy sú vyhodnotené externé a interné faktory vplývajúce na podnik. Na základe vyhodnotenia jednotlivých faktorov sú spracované príležitosti a hrozby podniku a jeho silné a slabé stránky. Výsledky analýz sú ďalej rozpracované a na ich základe sú vytvorené návrhy riešení pre zlepšenie ekonomickej situácie.
Komunikační strategie podniku
Benešová, Eliška ; Lola, Martin (oponent) ; Schüller, David (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou strategií malého hotelu. Teoretická východiska práce vytváří teoretický podklad pro další část práce, která seznamuje s hotelem a jeho marketingovým mixem. Na základě provedených analýz a dotazníkového šetření jsou poté doporučeny zlepšení v nástrojích komunikačního mixu za účelem zvýšení povědomí o hotelu a zvýšení počtu rezervací hotelu.
Vytápění výrobní haly
Poláček, Filip ; Štětina, Josef (oponent) ; Charvát, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti vytápění výrobních hal. Na jejich výhody a nevýhody. Dále se práce zabývá vhodným výběrem způsobu vytápění pro konkrétní výrobní halu a výpočtem ideového návrhu vytápění.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 59 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.