Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1,000 záznamů.  začátekpředchozí990 - 999další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Etika v podnikání
Stiborová, Hana ; Drozen, František (vedoucí práce) ; Šípek, Ladislav (oponent)
Tato práce se zabývá problematikou etiky a etického podnikání na úrovní makroekonomické i mikroekonomické. Zaměřuje se především na konkrétní projevy etických přístupů v podnikání, ale zároveň předkládá i teoretické postupy, jak lze těchto přístupů dosáhnout. Uvádí, že základním principem etiky v podnikání je princip dlouhodobosti a udržitelnosti. Rovněž poukazuje na moderní trendy v etickém podnikání, jako jsou udržitelná spotřeba a Fair Trade. Práce také zhodnocuje současnou situaci v etickém chování firem a rovněž uvádí konkrétní příklad firmy Marks&Spencer, která je jedna z vedoucích firem na poli etického podnikání. Práce tak využívá jejího vzoru jakožto důkazu, že etika a podnikání nejsou protiklady, nýbrž kráčejí ruku v ruce.
Právní formy podnikání - návrh učebnicového zpracování pro obchodní akademie
Granátová, Jitka ; Králová, Alena (vedoucí práce) ; Petrášek, Jiří (oponent)
Diplomová práce se zabývá návrhem učebnice pro obchodní akademie. Tématem jsem právní formy podnikání (ziskové organizace). Návrh je vytvořen tak, aby studenti získali ucelené informace o dané problematice. Je určen pro studenty vyšších ročníků. Návrh je rozdělen na teoretickou část a na sbírku úloh a příkladů, která slouží k prověření získaných znalostí.
Jak si založit podnik (analýza podnikatelského záměru)
Šebl, Roman ; Dvořáček, Jiří (vedoucí práce) ; Šustr, Ondřej (oponent)
Tato práce je zaměřena na začínajícího podnikatele, který vytváří středně velký podnik v oboru expresního doručování balíků. V teoretické části práce nabízí otázky, nad kterými by se měl začínající podnikatel zamyslet. Zejména jde o jakýsi návod, jak sestavit úspěšný podnikatelský plán, který osloví věřitele a další zainteresované osoby. Jak správně prezentovat své myšlenky a čemu je vhodné se vyhnout při fázi startu podniku. V praktické části pak autor ověřuje pracovní hypotézy, sestavuje zakladatelský rozpočet, očekávaný výkaz zisků a ztrát v prvním roce fungování podniku a také hodnotu cash flow. Hlavní hypotézou je vůbec vlastní životaschopnost podniku v podmínkách trhu. Tuto hypotézu potvrzují výpočty v odhadovaném finančním plánu, stejně tak i marketingový výzkum naznačující že na trhu těchto služeb je ještě dost prostoru pro novou firmu. Pro firmu levnou a zároveň kvalitní. Hodnoty ukazatelů rentability jsou zkoumány ve vztahu s bezrizikovou úrokovou měrou a díky tomu zjišťujeme, jakou prémii za riziko investoři získají. V závěru práce autor práce navíc předkládá řešení, jak je možné ukazatele rentability, hospodářský výsledek a cash flow ještě zlepšit. Tím zvýší i prémii za riziko, spojené s podnikatelskou činností.
Jak si založit podnik
Veselý, Jiří ; Čapková, Tereza (vedoucí práce) ; Dvořáček, Jiří (oponent)
Má práce se skládá z teoretické a praktické části. V první části jsem se zaměřil na popis nejdůležitějších pojmů, na okolí podniku, na polemiku zaměstnání vs. podnikání, na právní formy podnikání, na zdroje podnikání a na popis podnikatelského plánu. Ve druhé části jsem se již zabýval vlastním založením a provozem vlastního podniku, a to Sport centra s.r.o.. TEORETICKÁ ČÁST 2. Důležité pojmy 2.1. Podnikatel 2.2. Podnikání 2.3. Podnik 2.4. Okolí podniku 2.4.1. Geografické okolí 2.4.2. Sociální okolí 2.4.3. Politické okolí 2.4.4. Právní okolí 2.4.5. Ekonomické okolí 2.4.6. Ekologické okolí 2.4.7. Technologické okolí 2.4.8. Etické okolí 2.4.9. Kulturně historické okolí 3. Zaměstnání nebo podnikání? 4. Právní formy podnikání v ČR 4.1. Podniky jednotlivce 4.2. Osobní společnosti 4.2.1. Veřejná obchodní společnost (v.o.s.) 4.2.2. Komanditní společnost (k.s.) 4.3. Kapitálové společnosti 4.3.1. Společnost s ručením omezeným (s.r.o.) 4.3.2. Akciová společnost (a.s.) 4.4. Družstva 4.5. Veřejné podniky 4.6. Evropské formy podnikání 4.6.1. Evropská společnost (SE) 4.6.2. Evropské družstvo (SCE) 5. Zdroje financování 6. Podnikatelský plán 6.1. Obsah podnikatelského plánu 6.1.1. Titulní strana 6.1.2. Resumé 6.1.3. Popis podniku 6.1.4. Marketing 6.1.5. Produkce a provozní činnost 6.1.6. Management 6.1.7. Finance 6.1.8. Analýza rizik, návratnost vložených prostředků 6.1.9. Přílohy, dobrovolná a podpůrná dokumentace PRAKTICKÁ ČÁST 7. Zpracování podnikatelského plánu 7.1. Titulní strana 7.2. Resumé 7.3. Popis podniku 7.4. Marketing 7.4.1. Průzkum a analýza trhu 7.4.2. Marketingový plán 7.5. Produkce a provozní činnost 7.6. Management 7.6.1. Podrobnější představení vlastníků 7.6.2. Právní forma podnikání 7.7. Finance 7.8. Analýza rizik, návratnost vložených prostředků 7.9. Oportunitní náklady 7.10. Přílohy, dobrovolná a podpůrná dokumentace
Franchising jako forma vstupu na trh
Volkhina, Margarita ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
Svou práci jsem rozdělila na část teoretickou a aplikační. Teoretickou část jsem věnovala franchisingu obecně. Seznámila jsem s jeho historií, popsala jsem základní charakteristické znaky a druhy franchisingu, rozebrala jsem jeho přednosti a nedostatky. Současně s tím jsem se zaměřila na franchising jako na metodu řízení podniku, která zahrnuje způsoby získávání vhodných franchisantů, vypracování franchisové smlouvy a manuálu. V aplikační časti jsem zhodnotila vstup na trh pod značkou McDonald's. Na začátku jsem se zmínila o výhodách franchisingu jak pro franchisanta, tak i pro franchisora. Pak jsem se zaměřila na výběrové řízení franchisantů, jejich školení a provozní podporu. Dalším krokem bylo popsání klíčových marketingových směrů McDonald's a strategie vůči cílovým skupinám. Pomocí SWOT analýzy jsem se pokusila rozebrat silné a slabé stránky společnosti McDonald's, příležitosti a hrozby pro podnik, který se rozhodl začít podnikat pod touto značkou.
Franchising jako forma vstupu na trh
Kotová, Šárka ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
Práce se zabývá franchisingem jako způsobem podnikání. Vysvětluje, co franchising znamená, základní pojmy, výhody a nevýhody. Popisuje vývoj v České republice a současnou situaci. V závěru je uvedena společnost, která tento způsob podnikání v České republice používá.
Problematika optimalizace počtu pracovníků obslužného pesonálu
Sajdl, Jiří ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Práce se zabývá optimalizací počtu obslužného personálu. Zkoumá případ konkrétní maloobchodní jednotky. V práci je provedena analýza počtu obslužného personálu na základě metody vycházející z průměrné doby obsluhy a metody vycházející z indexů frekvence.
DMS systémy a workflow
Jakeš, Jiří ; Horný, Stanislav (vedoucí práce) ; Vilím, Tomáš (oponent)
Tato práce pojednává o systémch na správu dokumentů (DMS) a podpoře vnitropodnikových prosesů pomocí integrovaných workflow modulů. Práce zahrnuje hlavní důvody pro zavedení DMS, benefity plynoucí z jeho zavedení, funkcionalitu typických DMS, vymezuje jednotlivé komponenty systému, mapuje stav na příslušném trhu a uvádí trendy, ke kterým bude vývoj techto systémů směřovat. Práce vychází především z praktických poznatků a snaží se najít přechod od technologie k businessu.
Srovnání podnikatelského prostředí malých a středních firem v ČR a VB
Schirová, Věra ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Kešner, Martin (oponent)
Charakteristika podnikatelského prostředí. Právní prostředí, státní správa, financování, daně. Definice, funkce a specifika malých a středních podniků. Podnikatelské prostředí ČR a VB - srovnání. Podnikatelské prostředí ČR - dotazníkové šetření.
Podnikání zahraničních osob v České republice
Telenská, Michaela ; Roubíčková, Jaroslava (vedoucí práce)
Diplomová práce popisuje právní, daňovou a účetní problematiku podnikání zahraničních osob na území České republiky. Praktická část pak propojuje teoretické znalosti s praxí, porovnává podnikání slovenské společnosti na území České republiky prostřednictvím založení nové společnosti, nebo prostřednictvím zřízení organizační složky podniku zahraniční osoby.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 1,000 záznamů.   začátekpředchozí990 - 999další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.