Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 19 záznamů.  předchozí11 - 19  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Povědomí pacientů kardiologických ambulancí o zdravém stravování
Rejtarová, Anna ; Tuka, Vladimír (vedoucí práce) ; Matznerová, Zuzana (oponent)
Práce se zaměřuje na problematiku zdravého stravování u pacientů, kteří navštěvují kardiologické ambulance. Teoretická část jednoduchým způsobem seznamuje čtenáře s problematikou onemocnění srdce a cév. Následuje rešerše aktuálních dietních doporučení, jejímž cílem je podat souhrn soudobých poznatků v oblasti stravování pacientů. Je všeobecně známé, že správným životním stylem lze předcházet nebo zmírnit onemocnění srdce. Z toho důvodu si práce klade za cíl zjistit obeznámenost pacientů kardiologických ambulancí s výživovými a dietními doporučeními. V praktické části jsou tak zaznamenány výsledky dotazníkového šetření provedeného u jednatřiceti pacientů kardiologických ambulancí, které jsou následně diskutovány. Na základě zjištěných výsledků je k práci přiložen navržený letáček, který může pacientům kardiologických ambulancí pomoci se zorientovat v problematice zdravého stravování.
Podnikatelský plán konceptu EatFit.cz
Košická, Monika ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Dvořáček, Jiří (oponent)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu společnosti EatFit s.r.o., která se zaměřuje na přípravu a distribuci zdravých jídel. Práce je složena z teoretické části, která definuje základní pojmy podnikání a podnikatelského záměru, a části praktické, která je tvořena samotným podnikatelským plánem. Cílem práce je na základě provedených analýz vyhodnotit realizovatelnosti a výhodnost tohoto projektu.
Podnikatelský plán
Gotschyová, Julie ; Tripes, Stanislav (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Hlavním cílem diplomové práce je zjištění podstatných hledisek tvorby podnikání, na základě kterých je vyhodnocena reálná proveditelnost podnikatelského záměru. Rešerše literatury se zaměřuje na strukturu podnikatelského plánu a jeho náležitosti. Detailněji se zabývá analýzami, potřebnými ke stanovení správné strategie podniku. Obsahuje analýzu externího a interního prostředí a také finanční analýzu. Následná část ukazuje, jak jsou získané informace aplikovány na konkrétní podnikatelský záměr. Data potřebná k provedení analýz byla získána ze statistických výstupů, zákonů a předpisů České republiky, osobních rozhovorů s občany dané lokality a z mých vlastních výpočtů. Výsledky byly použity k sestavení strategie podniku a k posouzení reálné proveditelnost podnikatelského plánu.
Podnikatelský plán společnosti SnackBag a její expanze na zahraniční trh
Ježová, Jana ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Srpová, Jitka (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající podnikatelský subjekt v oblasti zdravého a rychlého občerstvení za účelem posouzení reálnosti tohoto podnikatelského záměru. Součástí plánu je i volba vhodné formy expanze pro potenciální expanzi firmy na zahraniční trh. Za účelem vytvoření podnikatelského plánu bylo nejprve nutné sepsání uceleného teoretického celku základních aspektů podstatných pro podnikání malého a středního podniku. V návaznosti na tento obecný teoretický základ se práce blíže zaměřuje na podnikatelský plán, na zásady jeho zpracování, strukturu obsahu, jeho následnou realizaci a nejčastější chyby a problémy, se kterými se podnikatel může setkat. Teoretická část je zakončena formami expanze, které jsou vhodné pro malou firmu. Z tohoto teoretického základu vychází podnikatelský plán společnosti SnackBag, jehož součástí jsou výpočty finanční stránky celého projektu. Z výpočtů vyplynulo, že podnikatelský záměr je skutečně životaschopný. Závěrem byla provedena analýza výhod a nevýhod jednotlivých forem expanze na zahraniční trh, z čehož vyšla jako nejvhodnější forma expanze pro firmu SnackBag franšíza.
Zdravý životní styl mladé populace
Divišová, Marcela ; Polišenský, Miroslav (vedoucí práce) ; Gabriela, Gabriela (oponent)
Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část seznamuje se základními pojmy jako je zdraví a zdravý životní styl a popisuje zásady jeho dodržování u dětí a mládeže zejména v oblasti zdravého stravování a okrajově také vliv ostatních složek zdravého životního stylu. Dále zmiňuje možný vliv institucí na utváření těchto zásad, jejich prostředky pro podporu zdravého životního stylu a následně objasňuje postup při analýze institucí Bronislava Malinowského. V praktické části je pozornost věnována konkrétní instituci, kterou je Základní škola Krásná Hora nad Vltavou. Praktická část si klade za cíl ověřit hypotézu, že si daná instituce plní své poslání v oblasti zdravého životního stylu zejména v oblasti zdravého stravování a zda má k vykonávání této činnosti dostatek vybavení, personálu, financí a norem. Ověření hypotézy probíhá právě v rámci analýzy institucí Bronislava Malinowského. Nakonec je sledován možný efekt dodržování zásad zdravé výživy dané instituce, porovnáním BMI indexů jednotlivých žáků základní školy. Po provedení těchto analýz následuje závěrečné vyhodnocení a stanovení doporučení dané instituci pro zlepšení situace.
Podnikatelský plán MSP
Beránková, Alena ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Habrmanová, Blanka (oponent)
Cílem této diplomové práce je vypracovat podnikatelský plán pro začínající podnik působící v oblasti pohostinství s důrazem na zdravý životní styl. Práce je složena ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Teoretická část, vycházející z odborné literatury, poskytuje čtenáři metodické postupy, které jsou uplatňovány při koncepci podnikatelského plánu. Nejprve jsou zde vymezeny základní pojmy z oblasti podnikání a obecná doporučení v souvislosti s danou problematikou, dále je podrobněji rozebrána struktura podnikatelského plánu. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem. Neméně významnou součástí práce je také závěr, který shrne poznatky, zjištěné v praktické části, ohledně výhodnosti a realizovatelnosti projektu.
Podnikatelský plán - zdravý fast food
Dědková, Lenka ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Machek, Ondřej (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu v oblasti veřejného stravování. Přesněji se jedná o podnik rychlého občerstvení nabízející produkty zdravé výživy. Podnikatelský nápad vznikl na základě trendů dnešní doby, kterými jsou stále větší orientace spotřebitelů na nákup potravin s ověřitelným původem a orientace na zdravý životní styl. Samotná práce je rozdělená do čtyř částí. První část úvod vysvětluje motivy pro zvolení tématu diplomové práce. V druhé části jsou pak shrnuty teoretické poznatky vycházející z odborné literatury o tom, jak tvořit podnikatelský plán, jak volit právní formu podnikání a legislativní požadavky v tomto odvětví. Třetí částí je část praktická, kde je popsán samotný podnikatelský záměr. Jsou zde uvedeny dílčí analýzy trhu, jako analýza konkurence, dodavatelů a zákazníků. Dále je zde uveden finanční plán doplňující analýzy čísly. V poslední části diplomové práce, závěru, je pak vyhodnocen celý podnikatelský záměr a jeho realizovatelnost a jsou zde uvedeny možná využití do budoucna.
Podnikatelský plán v oblasti zdravého stravování
Bukovská, Romana ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Barton, Monika (oponent)
Cílem této práce je vytvoření podnikatelského plánu v oblasti rychlého a zdravého stravování. Podnikatelský záměr bude konkurovat restauracím, které nabízejí tučná a těžko stravitelná jídla. Zároveň bude zákazníkům nabízet další produkty a služby v rámci zdravého životního stylu, například kurzy vaření nebo prodej potravin. Na základě analýzy trhu, zmapování konkurence a poznání potřeb potenciálních zákazníků je vytvořen výrobní, marketingový a finanční plán. Práce se také důkladně zaměřuje na analýzu SWOT, díky které mohou být definovány silné a slabé stránky podniku a hrozby a příležitosti, které mohou přijít z vnějšího okolí.
Praktická aplikace nutričního problému
Harák, Tomáš ; Kalčevová, Jana (vedoucí práce) ; Šmídová, Milada (oponent)
Rozhodl jsem se, že se za pomoci svých znalostí z lineárního programování pokusím zodpovědět otázku, zda se ve fast-foodech řetězců McDonald's dá stravovat zdravě. V případě, že naleznu přípustné řešení, pokusím se najít optimální řešení minimalizováním nákladů na toto stravování vynaložených. V případě, že řešení nenaleznu, pokusím se vysvětlit, čím je tato skutečnost dána.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 19 záznamů.   předchozí11 - 19  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.