| |
|
Návrh podnikatelského záměru - Založení palačinkárny
Brabencová, Lucie ; Kadlecová, Ludmila (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Bakalářská práce je návrhem podnikatelského plánu pro založení palačinkárny. Jedná se o oblast rychlého občerstvení, pro kterou je typická malá prodejní plocha, specifický, úzce zaměřený sortiment a vysoká fluktuace zákazníků. Návrhová část, která je vlastním zpracováním plánu, vychází z obecných teoretických a legislativních poznatků pro oblast podnikání a reaguje na potřeby trhu zjištěné prostřednictvím analýzy trhu, s využitím nástrojů jako je SLEPT, SWOT analýza a další. V rámci finančního plánu hodnotí potenciální ekonomickou úspěšnost navržené podnikatelské činnosti.
|
| |
| |
|
Nákup franchisy: založení provozovny McDonald's
Janová, Lucie ; Klučková, Martina (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je vytvořit podnikatelský záměr na zřízení pobočky McDonald´s formou franchisy. První část práce je zaměřena na teorii této problematiky. V analytické části za pomoci několika analýz bude zjištěno, jestli založení nové pobočky bude mít smysl. A ve třetí praktické části jsou řešeny podrobnosti vytvoření pobočky McDonald´s.
|
|
Podnikatelský záměr
Bartoš, Martin ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je vypracování podnikatelského záměru na vybudování společnosti s názvem Černomořské pochoutky s.r.o., zabývající se přípravou a prodejem produktů bulharsko-balkánské a černomořské kuchyně. Prodejna společnosti bude umístěna v nájemních prostorách v centru města Brna a kombinuje provozovnu občerstvení a prodejnu potravin.
|
|
Podnikatelský plán pro založení malého podniku v oblasti gastronomie
Vavrisová, Lenka ; Píšová, Marta (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je sestavení podnikatelského záměru na vytvoření zcela nového podnikatelského subjektu působícího v oblasti rychlého občerstvení (gastronomie). Práce vychází z předpokladu tržní mezery v této oblasti podnikání. Základem návrhu je analýza a vymezení podmínek pro založení tohoto podnikání. Důraz je kladen zejména na vymezení trhu a identifikaci cílové skupiny zákazníků. Výstupem práce je ucelený postup pro otevření podniku tohoto typu, včetně návrhu marketingové a finanční strategie, a vyhodnocení předpokladů úspěchu podnikání.
|
|
Specifika stravování při kulturních a sportovních akcích
Sabová, Gabriela ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat sportovní arénu jako místo, kde se konají kulturní a sportovní akce z hlediska poskytovaných stravovacích služeb. Toto místo je atypické ve srovnání s běžnými restauračními zařízeními nejen samotným prostorem, ale také obsluhou zákazníků, přípravou a podáváním sortimentu. Pod jednou střechou se nacházejí stánky s rychlým občerstvením, ale i švédské stoly s neomezenou konzumací. Teoretická část práce je věnována základním pojmům týkající se stravování, především z oblasti cateringu a provozoven rychlého občerstvení. Praktická části se soustředí na identifikaci vybrané společnosti skrz její historii, dispoziční řešení a stravovací služby, které svým klientům nabízí. V závěrečné kapitole jsou analyzovány a porovnány sportovní a kulturní akce zvláště z hlediska spotřebovaného sortimentu.
|
|
Podnikatelský plán – YuLoong Dumplings
Adámek, Tomáš ; Kešner, Martin (vedoucí práce) ; Matoušek, Jan (oponent)
Cílem této diplomové práce je vypracování podnikatelského plánu pro řetězec rychlého občerstvení. S tím, že základní myšlenkou podnikatelského plánu je přivedení zaběhlého Taiwanského fastfoodu formou franchisových poboček do Evropy. Teoretická část práce se věnuje samotnému rozboru jednotlivých části podnikatelského plánu, druhům právních forem podnikání a problematice franchisingu. Praktická část se již zaměřuje na konkrétní postup prvních kroků založení a provozování franchisy s rychlým občerstvením v České Republice. V této části je představena společnost YuLoong Dumplings, komplexní analýza trhu s rychlým občerstvením v ČR, marketingová a provozní činnost nově vzniklé společnosti a finanční plán. Výsledkem práce je zhodnocení konkurenceschopnosti projektu a rozpracování strategie společnosti, které by mělo být použito i jako reálný projekt.
|
|
Podnikatelský plán Boy´s Burger Food Truck
Kábelová, Zuzana ; Müllerová, Jana (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Cílem diplomové práce je ověřit životaschopnost projektu pojízdného bistra provozovaného v tzv. food trucku. Tento typ provozoven je známý zejména ve Spojených státech amerických. Účelem je zjistit, zda bude podnik na daném trhu rentabilní a dostatečně atraktivní pro zákazníky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány podnikatelské modely a současné typy pro podnikatelské plány a start podnikání. Vzpomenuta je také doporučená struktura klasického podnikatelského plánu podle několika autorů. Definována jsou specifika podnikání v oboru rychlého občerstvení v České republice. Vyústěním teoretické části práce je návrh vlastní struktury podnikatelského plánu. Praktickou část tvoří samotný podnikatelský plán společnosti Boy´s Burger Food Truck. Na závěr je zhodnocen účel práce a jeho naplnění.
|