Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 57 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Šiprová, Lucie ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Náplní diplomové práce je návrh vinařského hotelu pro vinařství Nikolsburg v Mikulově. Předmětem zadání je návrh novostavby hotelu se skladováním a adjustací vína tak, aby doplňoval a nenarušoval vinařskou krajinu. Objekt je osazen mezi přírodními rezervacemi Turold a Růžový vrch. Budova je navržena tak, aby umožňovala co nejlepší výhled na vinice, Mikulovský zámek, Svatý kopeček a přírodní lokalitu Turold. Hlavní náplní je čtyřhvězdičkový hotel pro 30 osob s restaurací, drobným wellnes pro hosty hotelu a dostatečným technickým zázemím. Doplňující náplní je čistá výroba vína (tedy zrání plnění do lahví, etiketování, adjustace, skladování a expedice) s návazností na degustační místnost. Základní koncept vznikl na základě svažitosti terénu, výhledovým osám a orientaci ke světovým stranám. Navrhuji zde terasy, které symbolizují moravské kopečky s vinicemi a umožňují hostům pobyt na terasách s výhledem do okolí a na vinice investora. Celý provoz hotelu je spjatý s výrobou vína a objekt na to odkazuje. Svislé prvky na fasádě odkazují k řádkům a svislým sloupkům ve vinicích.
Podnikatelský záměr rozvoje firmy
Fink, Michael ; Sáček, Jiří (oponent) ; Žižlavský, Ondřej (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je vytvoření podnikatelského záměru rozvoje obchodní firmy, působící na trhu s vinařskou chemií, o další tržní segment, kterým je produkce alkoholických nápojů se specializací na výrobu vín. Přesněji řečeno půjde o záměr navrhnout business model nového vinařství se zkušenostmi soudobého managementu společnosti, jenž disponuje klíčovými výrobními faktory nezbytnými pro realizaci projektu. Mezi ty hlavní řadíme vlastnictví vinohradu s příslušným povolením k činnosti, zahraniční pracovní sílu v podobě odborníků na enologii, italské know-how pěstování a zpracování vína a v neposlední řadě přístup ke kapitálu a to zejména strojnímu zařízení a finančním prostředkům. Důležitou roli nadále sehraje v rámci podnikatelské aktivity participace potenciálního spoluinvestora na záměru, který by měl díky své majetkové účasti přispět k akceleraci dílčích plánů a přinést odborné tržní znalosti českého vinařského sektoru.
Vinařství s penzionem
Gelatková, Barbora ; Pospíšil, Tomáš (oponent) ; Pěnčík, Jan (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je projekt objektu vinařství s penzionem. Součástí je také restaurace a kuchyň. Kapacitou výroby vína se jedná o střední kategorii vinařství, v penzionu je možno ubytovat 20 osob, v restauraci je až 50 míst k sezení. Objekt je situován v okrajové části obce Zaječí. Objekt je dvoupodlažní zcela podsklepený. V suterénu se nachází technologie výroby vína a technické zázemí. V prvním nadzemním podlaží je restaurace s kuchyní a přidruženým provozem, zázemí zaměstnanců a jedna ubytovací jednotka určená pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. V druhém nadzemním podlaží je 6 ubytovacích jednotek a prostorná terasa určená pro pobyt hostů. Součástí každé ubytovací jednotky je samostatná koupelna. Nosné obvodové suterénní zdivo je tvořeno ztraceným bedněním, obvodové zdivo nadzemní části je z keramických tvárnic. Obvodový plášť je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovná nosná konstrukce je tvořena železobetonovými předepjatými nosníky. Střecha je sedlová, z dřevěných příhradových vazníků se střešním pláštěm z pálených tašek.
Stavba v krajině - Winery
Čermáková, Anna ; Boleslavská, Yvona (oponent) ; Urbášková, Hana (vedoucí práce)
Objekt spojující v sobě výrobu vína, ubytování a restauraci se nachází uprostřed vinice s výhledem na Novomlýnskou nádrž a Pálavské vrchy. Součástí návrhu jsou i drobné stavby v krajině, které nabízí jeho uživateli přidanou hodnotu ve vnímání kulturní krajiny. Základní myšlenkou samotného vinařství je křižovatka, která spojuje čtyři cesty, z nichž každá je určena jinému uživateli.
Vinařství
Špalková, Radka ; Pobořil, Lukáš (oponent) ; Petříček, Tomáš (vedoucí práce)
Téma diplomové práce je novostavba VINAŘSTVÍ. Objekt je členěn na tři provozní celky - provoz restaurace, provoz penzionu a provoz vinařství. Objekt je zasazen do svažitého terénu. Stavba má dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Budova je navržena ze systému POROTHERM se železobetonovými stropními konstrukcemi. Střešní konstrukce je navržena jako jednoplášťová plochá střecha, v části nad vinařstvím je stabilizovaná kačírkem, v části nad penzionem s restaurací je jednoplášťová plochá vegetační střecha.
VINAŘSTVÍ SEKT PETRÁK
Cvrčková, Dana ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Smolka, Radim (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je návrh novostavby vinařství SEKT Petrák v Kobylí. Práce vychází z dříve vypracované studie v předmětu AG032 – Ateliér architektonické tvorby II. Navrhovaná stavba se nachází v obci Kobylí na Moravě v okrese Břeclav. Objekt je na mírně svažitém pozemku u hlavní komunikace, která vede z Kyjova do Velkých Pavlovic. Stavbu vinařství tvoří jedna budova o dvou podlaží a podkroví. Jedno podlaží je částečně zapuštěno ve svahu a druhé podlaží je nadzemí. V částečně podsklepené části se nachází výroba sektů, technické místnosti, sklady a parkovací stání. V nadzemním podlaží je vinotéka, degustace, administrativa a ubytování pro 12 osob. V podkroví je uvažováno o výstavbě bytu pro vinaře, není však řešením této bakalářské práce. Konstrukční systém je kombinovaný. Stropní konstrukce jsou tvořeny železobetonovou deskou a celý objekt je vyztužen železobetonovými věnci. Celá stavba je založena na betonových pásech, na kterých je uložena betonová deska vyztužená kari sítí. Svislé konstrukce jsou tvořeny keramickými broušenými tvarovkami Porotherm a spodní podlaží je z betonového ztraceného bednění Best, které je zaizolováno ektrudovaným polystyrénem. Zastřešení objektu je tvořeno, třemi prolínajícími se, sedlovými střechami a plochou jednoplášťovou střechou, která je odvodněna vnitřními svody. Svody z šikmých střech jsou skryty ve falešných konstrukcí, které tvoří dřevěné hranoly a OSB desky. Celý objekt je doplněn o stínící dřevěné prvky v akátového dřeva.
Hodnocení ekonomické efektivnosti výsadby vinice
Vitouch, Jan ; Osička, Karel (oponent) ; Ptáček, Roman (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je ekonomicky vyhodnotit efektivnost investičního projektu Vinařství X z Hustopečí do výsadby vinice a porovnat jej s alternativními variantami realizace tohoto projektu s ohledem na dosažená zjištění. Výsledkem tohoto porovnání pak bude návrh optimální varianty investice do výsadby vinice pro Vinařství X. Bakalářská práce má dvě základní části. Vliterární rešerši je představena problematika vinohradnictví se zaměřením na problematiku získávání suroviny provýrobu vína a hodnocení efektivnosti investic. Vlastní práce se pak skládá z kvantifikace kapitálových výdajů a provozních nákladů spojených se získáváním vinných hroznů. V souvislosti s uvedeným cílem je zde také hodnocena nákladovost, doba návratnosti investice, čistá současná hodnota investice a vnitřní výnosové procento jednotlivých variant získávání vinných hroznů.
Viniční majer v Jaroslavicích
Mrlinová, Lucie ; Sochor, Jan (oponent) ; Ponešová, Barbora (vedoucí práce)
Rozkrývání a obnova hodnot kulturní krajiny Jaroslavicka. Částečně využívaný areál bývalé rozsáhlé cihelny. Téma nových architektonických forem v postindustriální krajině. Analýza prostorotvorných prvků a vazeb v krajině. Strategie obnovy ve vztahu areál – sídlo a sídlo – krajina
Porovnání extrakčních metod pro prvkovou analýzu zemědělských půd
Štursa, Václav ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací postupu přípravy vzorku půd z vinic pro prvkovou analýzu metodou ICP-MS. První část práce pojednává o prvkové analýze a jejím využití v agrotechnice a ve vinařství, popisem toxických a nutričních vlastností jednotlivých prvků a legislativou definující příslušné koncentrační limity prvků v zemědělských půdách. Následně jsou popsány běžně užívané metody prvkové analýzy jako jsou AES, AAS, rentgenová fluorescenční spektrometrie a ICP-MS. V další části bakalářské práce jsou popsány metody odběru vzorků a jsou diskutovány rozkladné a extrakční postupy pro úpravu vzorků. Experimentální část práce se zabývá porovnáním vybraných extrakčních metod (extrakce 2M HNO3 za studena, extrakce 2M HNO3 za horka, extrakce Lučavkou královskou a mikrovlnný rozklad směsí HNO3 a H2O2). Tyto metody byly aplikovány na certifikované materiály půd. Pro analýzu extraktů byla použita technika ICP-MS. Nejlepší výsledky vykazovala metoda extrakce 2M HNO3 za horka. Tato extrakce byla následně aplikována na reálné vzorky půdy z vinice.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 57 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.