Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Centrum transferu technologií VUT
Vojtěšek, Jiří ; Svoboda, Jiří (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Novotný, Miloslav (vedoucí práce)
Koncept návrhu spočívá v kontrastu pravoúhlých hmotových celků s měkce modelovaným vnějším pláštěm hal. Tento transparentní plášť z fólií ETFE nehmotně definuje základní objem hal. V kontrastu s tím se zde objevuje kubická strohá hmota, tvořená vrstvou svislých nastavitelných clon v červené barvě, které umožňují regulaci světelných podmínek v interiéru. Provozní řešení je založeno na univerzalitě a flexibilitě prostorové koncepce, neboť využití areálu je proměnlivé, reflektující široký odborný profil přírodovědně a technicky orientovaných součástí VUT. Stavební struktura umožňuje jakoukoli změnu uživatele, změnu technologií v krátkých cyklech a přizpůsobivost z hlediska plošných nároků. V návrhu je využit princip „shell and core“, tj. vybavení základním servisním jádrem uzavřeným v obalu obvodového pláště, přičemž další vybavení bude snadno doplnitelné podle potřeb konkrétního uživatele. Návrh se skládá ze tří na sebe navazujících hmot spojených komunikačním krčkem. V první hmotě se nachází vstupní prostory, hygienické zázemí pro veškerý provoz, kanceláře, laboratoře a technické zázemí. Ostatní dvě hmoty jsou haly, první je cca o polovinu menší než druhá. Tyto halové prostory lze variabilně rozdělit celkem na 12 stejných jednotek (ke každé jednotce přísluší skladovací prostory, hygienické zázemí a kanceláře) Skladovací prostory jsou umístěny pod halou, stejně tak jako podzemní parkoviště. Onen zmiňovaný spojovací krčen slouží nejen ke komunikaci jako takové, nýbrž je to společenský či relaxační prostor. V tomto prostoru se zároveň setkávají pracovníci všech odvětví areálu a předávají si cenné zkušenosti.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Matějík, Valeriia ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout vinařský hotel pro 30 osob s dalšími veřejnými prostory s kvalitním ubytovaním odpovídajícím úrovni čtyř hvězdiček v lokalitě Mikulova. Novostavba Vinařského domu je třípodlažní objekt nacházející se ve svažitém terénu, který je tvořen třemi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Vinařský dům bude sloužit jako reprezentativní objekt Vinařství Nikolsburg. Návštěvníci a hosté hotelu si zde mohou na terase navrhnutého objektu vychutnat sklenku vína a zároveň nádherné výhledy na vinice a siluetu Mikulova, relaxovat v okolní malebné krajině, nebo navštívit blízké centrum Mikulova, Pálavu či se projet loďko po hladině Novomlýnských nádrží. Ubytovaní hosté budou mít možnost využít wellnes, masáže a finskou saunu. Kolem jedoucí turisté budou mít příležitost ochutnat dobré jídlo a navštívit salonek vín, kde mohou ochutnat a zároveň zakoupit víno místní výroby.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Matějík, Valeriia ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout vinařský hotel pro 30 osob s dalšími veřejnými prostory s kvalitním ubytovaním odpovídajícím úrovni čtyř hvězdiček v lokalitě Mikulova. Novostavba Vinařského domu je třípodlažní objekt nacházející se ve svažitém terénu, který je tvořen třemi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Vinařský dům bude sloužit jako reprezentativní objekt Vinařství Nikolsburg. Návštěvníci a hosté hotelu si zde mohou na terase navrhnutého objektu vychutnat sklenku vína a zároveň nádherné výhledy na vinice a siluetu Mikulova, relaxovat v okolní malebné krajině, nebo navštívit blízké centrum Mikulova, Pálavu či se projet loďko po hladině Novomlýnských nádrží. Ubytovaní hosté budou mít možnost využít wellnes, masáže a finskou saunu. Kolem jedoucí turisté budou mít příležitost ochutnat dobré jídlo a navštívit salonek vín, kde mohou ochutnat a zároveň zakoupit víno místní výroby.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Šiprová, Lucie ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Náplní diplomové práce je návrh vinařského hotelu pro vinařství Nikolsburg v Mikulově. Předmětem zadání je návrh novostavby hotelu se skladováním a adjustací vína tak, aby doplňoval a nenarušoval vinařskou krajinu. Objekt je osazen mezi přírodními rezervacemi Turold a Růžový vrch. Budova je navržena tak, aby umožňovala co nejlepší výhled na vinice, Mikulovský zámek, Svatý kopeček a přírodní lokalitu Turold. Hlavní náplní je čtyřhvězdičkový hotel pro 30 osob s restaurací, drobným wellnes pro hosty hotelu a dostatečným technickým zázemím. Doplňující náplní je čistá výroba vína (tedy zrání plnění do lahví, etiketování, adjustace, skladování a expedice) s návazností na degustační místnost. Základní koncept vznikl na základě svažitosti terénu, výhledovým osám a orientaci ke světovým stranám. Navrhuji zde terasy, které symbolizují moravské kopečky s vinicemi a umožňují hostům pobyt na terasách s výhledem do okolí a na vinice investora. Celý provoz hotelu je spjatý s výrobou vína a objekt na to odkazuje. Svislé prvky na fasádě odkazují k řádkům a svislým sloupkům ve vinicích.
REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI
Vojtěšek, Jiří ; Trávníčková, Lenka (oponent) ; Mikulášek, David (vedoucí práce)
Revitalizace předpolí Květné zahrady v Kroměříži. Bakalářská práce - Brno Fakulta architektury Vysoké učení technického, 2009. V bakalářské práci se zabývám urbanismem, úpravou a funkčním využitím tří přilehlých části Květné zahrady včetně stávajích staveb a návrhu nového vstupního prostoru, edukačního centra a kavárny
MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM BRNO
Vojtěšek, Jiří ; Žák, Libor (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Město Brno bylo od nepaměti centrem moravského vinařství. Nový návrh vinařského centra reaguje na tuhle skutečnost a reprezentuje majestátnost vinařství ve své plné kráse. Respekt k přírodě, láska k tradici a řádu-milovnost jsou hlavní aspekty designu. Návrh se ve své podstatě otevírá pro veřejnost, nicméně potřebná skromnost je zachována. Naopak uzavřenost výrobní části uchovává tajemství hluboké tradice pěstování a výroby vína. Navržené stavby slouží k výrobě, skladování vína, administrativě spojené s výrobou, degustaci a prodeji vína, konferencím, ubytování a v neposlední řadě wellness a jiným aktivitám. Velikost objektu je výsledek optimální koncepce, která nenarušuje historickou zástavbu okolí. Je kladen důraz na minimalizaci nákladů ať už při výstavbě, tak při provozu. Půdorysný tvar připomínající písmeno L je orientován nádvořím směrem na západ. Vzniká zde unikátní prostor vinařského dvoru s širokým schodištěm. Tento amfiteátr může sloužit k sezónním výstavám, poutím či místní hodové zábavě. Dvůr je propojen s ulicí Hlinky podchodem, který parafrázuje historické vstupní portály do sklepů. Severní část objektu se zakusuje do terénu a spojuje původní sklepy s novými prostory. Malé úzké okna odráží požadovanou uzavřenost, stejně tak jak tomu bylo se sklepními objekty na Jižní Moravě po dlouhá staletí.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Matějík, Valeriia ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout vinařský hotel pro 30 osob s dalšími veřejnými prostory s kvalitním ubytovaním odpovídajícím úrovni čtyř hvězdiček v lokalitě Mikulova. Novostavba Vinařského domu je třípodlažní objekt nacházející se ve svažitém terénu, který je tvořen třemi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Vinařský dům bude sloužit jako reprezentativní objekt Vinařství Nikolsburg. Návštěvníci a hosté hotelu si zde mohou na terase navrhnutého objektu vychutnat sklenku vína a zároveň nádherné výhledy na vinice a siluetu Mikulova, relaxovat v okolní malebné krajině, nebo navštívit blízké centrum Mikulova, Pálavu či se projet loďko po hladině Novomlýnských nádrží. Ubytovaní hosté budou mít možnost využít wellnes, masáže a finskou saunu. Kolem jedoucí turisté budou mít příležitost ochutnat dobré jídlo a navštívit salonek vín, kde mohou ochutnat a zároveň zakoupit víno místní výroby.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Šiprová, Lucie ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Náplní diplomové práce je návrh vinařského hotelu pro vinařství Nikolsburg v Mikulově. Předmětem zadání je návrh novostavby hotelu se skladováním a adjustací vína tak, aby doplňoval a nenarušoval vinařskou krajinu. Objekt je osazen mezi přírodními rezervacemi Turold a Růžový vrch. Budova je navržena tak, aby umožňovala co nejlepší výhled na vinice, Mikulovský zámek, Svatý kopeček a přírodní lokalitu Turold. Hlavní náplní je čtyřhvězdičkový hotel pro 30 osob s restaurací, drobným wellnes pro hosty hotelu a dostatečným technickým zázemím. Doplňující náplní je čistá výroba vína (tedy zrání plnění do lahví, etiketování, adjustace, skladování a expedice) s návazností na degustační místnost. Základní koncept vznikl na základě svažitosti terénu, výhledovým osám a orientaci ke světovým stranám. Navrhuji zde terasy, které symbolizují moravské kopečky s vinicemi a umožňují hostům pobyt na terasách s výhledem do okolí a na vinice investora. Celý provoz hotelu je spjatý s výrobou vína a objekt na to odkazuje. Svislé prvky na fasádě odkazují k řádkům a svislým sloupkům ve vinicích.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Matějík, Valeriia ; Vojtěšek, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je navrhnout vinařský hotel pro 30 osob s dalšími veřejnými prostory s kvalitním ubytovaním odpovídajícím úrovni čtyř hvězdiček v lokalitě Mikulova. Novostavba Vinařského domu je třípodlažní objekt nacházející se ve svažitém terénu, který je tvořen třemi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Vinařský dům bude sloužit jako reprezentativní objekt Vinařství Nikolsburg. Návštěvníci a hosté hotelu si zde mohou na terase navrhnutého objektu vychutnat sklenku vína a zároveň nádherné výhledy na vinice a siluetu Mikulova, relaxovat v okolní malebné krajině, nebo navštívit blízké centrum Mikulova, Pálavu či se projet loďko po hladině Novomlýnských nádrží. Ubytovaní hosté budou mít možnost využít wellnes, masáže a finskou saunu. Kolem jedoucí turisté budou mít příležitost ochutnat dobré jídlo a navštívit salonek vín, kde mohou ochutnat a zároveň zakoupit víno místní výroby.
MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM BRNO
Vojtěšek, Jiří ; Žák, Libor (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Město Brno bylo od nepaměti centrem moravského vinařství. Nový návrh vinařského centra reaguje na tuhle skutečnost a reprezentuje majestátnost vinařství ve své plné kráse. Respekt k přírodě, láska k tradici a řádu-milovnost jsou hlavní aspekty designu. Návrh se ve své podstatě otevírá pro veřejnost, nicméně potřebná skromnost je zachována. Naopak uzavřenost výrobní části uchovává tajemství hluboké tradice pěstování a výroby vína. Navržené stavby slouží k výrobě, skladování vína, administrativě spojené s výrobou, degustaci a prodeji vína, konferencím, ubytování a v neposlední řadě wellness a jiným aktivitám. Velikost objektu je výsledek optimální koncepce, která nenarušuje historickou zástavbu okolí. Je kladen důraz na minimalizaci nákladů ať už při výstavbě, tak při provozu. Půdorysný tvar připomínající písmeno L je orientován nádvořím směrem na západ. Vzniká zde unikátní prostor vinařského dvoru s širokým schodištěm. Tento amfiteátr může sloužit k sezónním výstavám, poutím či místní hodové zábavě. Dvůr je propojen s ulicí Hlinky podchodem, který parafrázuje historické vstupní portály do sklepů. Severní část objektu se zakusuje do terénu a spojuje původní sklepy s novými prostory. Malé úzké okna odráží požadovanou uzavřenost, stejně tak jak tomu bylo se sklepními objekty na Jižní Moravě po dlouhá staletí.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.