Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
HAM staniční deník pro Linux
Kaluža, Jan ; Růžička, Richard (oponent) ; Šimek, Václav (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je návrh a implementace software realizujícího staniční deník amatérské radiokomunikační služby. Po stručném úvodu do problematiky následuje popis existujících softwarových řešení staničních deníků včetně analýzy jejich výhod a nevýhod. Na základě této analýzy je dále proveden návrh nového modulárního a otevřeného řešení, které bylo implementováno jako softwarová aplikace pro operační systém GNU/Linux. Zdrojové kódy byly uvolněny pod svobodnou licencí GNU GPL. Na závěr je provedeno zhodnocení implementace a jsou diskutovány možnosti dalšího rozšíření.
Techniky umělé inteligence pro filtraci nevyžádané pošty
Matula, Tomáš ; Žádník, Martin (oponent) ; Schwarz, Josef (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na klasifikaci elektronické pošty. Popisuje základní způsoby filtrování nevyžádané pošty. Následně se zabývá bayesovskými klasifikátory spamu a umělými imunitními systémy. Popisuje existující aplikace a metriky vyhodnocování výsledků. Cílem práce je navrhnout a implementovat algoritmus na filtrování spamu. Nakonec porovnává získané výsledky s vybranými známými metodami.
Umělé imunitní systémy pro detekci spamů
Hohn, Michal ; Sekanina, Lukáš (oponent) ; Schwarz, Josef (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá tvorbou hybridního systému, založeného na agregaci umělého imunitního systému s vhodnými heuristikami, aby co nejúspěšněji detekoval nevyžádanou poštu. V práci jsou popsány hlavní principy biologického a umělého imunitního systému,  klasické techniky pro rozpoznávání spamu včetně několika klasifikátorů. Navržený systém je testován na známých datových korpusech a je provedeno srovnání výsledných experimentů.
Vliv konzervačních prostředků na senzorické vlastnosti šunky
Bělohoubková, Tereza ; Hudečková, Helena (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o vlivu přídavku aditiv na senzorické vlastnosti šunky. Teoretická část zahrnuje historii konzervace masných výrobků a charakterizaci šunky z legislativního hlediska a dle složení. Je popsán technologický způsob zpracování šunky v České republice i ve světě a nutriční význam dušené šunky. Práce dále obsahuje popis tradičních i nových metod senzorické analýzy. Teoretickou část ukončuje diskuze současného řešení problematiky. V praktické části byl optimalizován technologický postup přípravy šunky nejvyšší jakosti bez použití průmyslových výrobních zařízení. Byly připraveny vzorky šunky obsahující dusitanovou solicí směs, dusičnan sodný a vzorek šunky bez přídavku konzervantů. U těchto vzorků byl stanoven celkový obsah vlhkosti, bílkovin, popela a tuku běžnými normovanými metodami, které byly statisticky porovnány pomocí párových testů nebo analýzy variance (ANOVA) s výsledky získanými přístrojem FoodScanTM. Plynovou chromatografií s FID detektorem byl stanoven profil mastných kyselin u vzorků s obsahem aditiv a vzorku bez přídavku aditiv. Byl zkoumán vliv přídavku aditiv v šunce na nutriční charakteristiky, obsah mastných kyselin a na koncentraci TBARS (produkty oxidace tuků). V rámci senzorické analýzy byl studován vliv přídavku aditiv na senzorické vlastnosti šunky pomocí metody CATA. Senzorický panel se skládal ze spotřebitelů. V první senzorické analýze vzorků s přídavkem konzervantů (dusitanová solicí směs, dusičnan sodný, octan sodný a laktát sodný) byl vybrán spotřebiteli nejpřijatelnější šunka s obsahem dusitanové solicí směsi. Vybraný vzorek tvořil základ šunky pro druhé senzorické hodnocení vzorků s přídavkem antioxidantů (erythorbát sodný, butylhydroxyanisol, butylhydroxytoluen, askorbát sodný) a stabilizátorů (hydrogenfosforečnan sodný a fosforečnan draselný). V druhé senzorické analýze měli hodnotitelé potíže rozlišit vzorky mezi sebou. Součástí senzorické analýzy byl marketingový průzkum a studium percepce aditiv v šunce z pohledu spotřebitele.
HAM staniční deník pro Linux
Kaluža, Jan ; Růžička, Richard (oponent) ; Šimek, Václav (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je návrh a implementace software realizujícího staniční deník amatérské radiokomunikační služby. Po stručném úvodu do problematiky následuje popis existujících softwarových řešení staničních deníků včetně analýzy jejich výhod a nevýhod. Na základě této analýzy je dále proveden návrh nového modulárního a otevřeného řešení, které bylo implementováno jako softwarová aplikace pro operační systém GNU/Linux. Zdrojové kódy byly uvolněny pod svobodnou licencí GNU GPL. Na závěr je provedeno zhodnocení implementace a jsou diskutovány možnosti dalšího rozšíření.
Umělé imunitní systémy pro detekci spamů
Hohn, Michal ; Sekanina, Lukáš (oponent) ; Schwarz, Josef (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá tvorbou hybridního systému, založeného na agregaci umělého imunitního systému s vhodnými heuristikami, aby co nejúspěšněji detekoval nevyžádanou poštu. V práci jsou popsány hlavní principy biologického a umělého imunitního systému,  klasické techniky pro rozpoznávání spamu včetně několika klasifikátorů. Navržený systém je testován na známých datových korpusech a je provedeno srovnání výsledných experimentů.
Techniky umělé inteligence pro detekci spamů
Vránsky, Radovan ; Sekanina, Lukáš (oponent) ; Schwarz, Josef (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá různými metodami detekce a rozpoznávání nevyžádaných e-mailových zpráv. V úvodu jsou tyto metody popsány. V další části je podrobně popsána Bayesova věta a metody detekce nevyžádané pošty s ní pracující. V této části je také popsán biologický a umělý imunitní systém a metody využívající umělý imunitní systém v rámci odhalování nevyžádané pošty. Práce se pak zabývá podrobným popisem návrhu a implementace vlastního systému na odhalování nevyžádané pošty. Tento systém je následně testován a v závěru práce jsou tyto testy zhodnoceny.
Techniky umělé inteligence pro filtraci nevyžádané pošty
Matula, Tomáš ; Žádník, Martin (oponent) ; Schwarz, Josef (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na klasifikaci elektronické pošty. Popisuje základní způsoby filtrování nevyžádané pošty. Následně se zabývá bayesovskými klasifikátory spamu a umělými imunitními systémy. Popisuje existující aplikace a metriky vyhodnocování výsledků. Cílem práce je navrhnout a implementovat algoritmus na filtrování spamu. Nakonec porovnává získané výsledky s vybranými známými metodami.
Dušená šunka - výroba, složení, kvalita
KLIMEŠOVÁ, Hana
Diplomová práce popisuje problematiku současného trhu masných výrobků, jejich kvality a související legislativy se zaměřením na dušenou šunku. Šunka je podle současné legislativy rozdělena do 3 kategorií podle obsahu čistých svalových bílkovin. Jedná se o šunku nejvyšší jakosti, šunku výběrovou a šunku standard. V šunkách zařazených do třídy nejvyšší jakosti a třídy výběrové je zakázáno použití škrobu, barviv, vlákniny a rostlinných a jiných živočišných bílkovin. V rámci praktické části diplomové práce byl proveden rozbor dvaceti vzorků šunek ze všech jakostních kategorií. Na základě provedených pokusů bylo zjištěno, že škrob nebyl přidán do žádné ze šunek z kategorií výběrová a nejvyšší jakosti. Škrob se vyskytoval pouze o dvou vzorků ze skupiny standard, kde je jeho přídavek legislativou povolen.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.