Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza realitního trhu s hostinskými zařízeními v Olomouci
Hoduláková, Michaela ; Hakl, Filip (oponent) ; Klika, Pavel (vedoucí práce)
Trh komerčních nemovitostí se neustále mění a určitý vývoj je možné pozorovat i v našem přístupu k němu, přičemž jako každý jiný trh je i tento závislý na existenci nabídky a poptávky. Diplomová práce „Analýza realitního trhu s hostinskými zařízeními v Olomouci“ se zabývá, jak vypovídá název, analýzou realitního trhu s hostinskými zařízeními ve statutárním a univerzitním městě Olomouc. Řeší zejména průzkum a analýzu trhu se zaměřením na prodeje a pronájmy hostinských zařízení (restaurace, bary, pivnice, kavárny atd.). Dále tato práce, na základě analýzy tohoto segmentu realitního trhu, stanovuje faktory, které tržní ceny a tržní nájemné ovlivňují a jakým způsobem.
Podnikatelský plán založení stravovacího zařízení v obci Moravský Žižkov
Kachyňová, Iva ; Kaňovská, Lucie (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu pro založení začínajícího podniku v oblasti provozu stravovacího zařízení s možností rozvozu v obci Moravský Žižkov a jeho blízkém okolí. Teoretická východiska obsahují základní vymezení související se zvoleným podnikáním v rámci nosné myšlenky, včetně tvorby a validaci obchodního modelu prostřednictvím vybraných analyticko-výzkumných metod a končící popisem struktury a obsahu části podnikatelského plánu. Analytická část zahrnuje prověření myšlenky s využitím podnikatelského nástroje Lean Canvas a provedení dalších analýz podnikatelského prostředí za účelem identifikace klíčových faktorů a jejich zhodnocení pro výběr vhodné tržní strategie. Návrhová část obsahuje kompletní zpracování dílčích částí podnikatelského plánu v návaznosti na zvolenou strategii a obchodní model tak, aby plán byl realizovatelný a životaschopný.
Realizační potenciál cestovního ruchu na území CHKO Blanský les se zaměřením na přírodní atraktivity
BOROVKA, Adam
Tématem bakalářské práce je zhodnocení realizačního potenciálu se zaměřením na hromadná ubytovací zařízení, stravovací zařízení, sportovní zařízení a turistické trasy v okolí přírodních zajímavostí v podobě národní přírodní rezervace a přírodních rezervací v CHKO Blanský les. Nejprve je sepsána fyzicko-geografická a socioekonomická charakteristika území CHKO Blanský les. Zmíněny jsou také zájmové lokality v podobě přírodních rezervací, na kterých je prováděna analýza. V analytické části práce se rozebírá realizační potenciál z pohledu hromadných ubytovacích zařízení, stravovacích zařízeních, sportovních zařízeních a turistických tras, u kterých se zkoumá hustota a dostupnost k jednotlivým zájmovým lokalitám. V závěru práce je díky této analýze možné zhodnotit realizační potenciál v CHKO Blanský les, případně navrhnout lokality, kde by mohlo dojít k rozvoji dalších zařízení a turistických tras.
Analýza současných stravovacích zařízení na Třeboňsku
GRENAROVÁ, Kamila
Bakalářská práce se zabývá analýzou současných stravovacích zařízení na Třeboňsku. Zaměřuje se na jejich charakteristiku a kategorizaci. Součástí práce jsou mapy vytvořené v aplikaci ArcMap, SWOT analýza a možná doporučení pro podnikatelskou sféru v oblasti stravovacích služeb.
Podnikatelský plán založení stravovacího zařízení v obci Moravský Žižkov
Kachyňová, Iva ; Kaňovská, Lucie (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu pro založení začínajícího podniku v oblasti provozu stravovacího zařízení s možností rozvozu v obci Moravský Žižkov a jeho blízkém okolí. Teoretická východiska obsahují základní vymezení související se zvoleným podnikáním v rámci nosné myšlenky, včetně tvorby a validaci obchodního modelu prostřednictvím vybraných analyticko-výzkumných metod a končící popisem struktury a obsahu části podnikatelského plánu. Analytická část zahrnuje prověření myšlenky s využitím podnikatelského nástroje Lean Canvas a provedení dalších analýz podnikatelského prostředí za účelem identifikace klíčových faktorů a jejich zhodnocení pro výběr vhodné tržní strategie. Návrhová část obsahuje kompletní zpracování dílčích částí podnikatelského plánu v návaznosti na zvolenou strategii a obchodní model tak, aby plán byl realizovatelný a životaschopný.
Uvádění alergenů v podmínkách stravovacích zařízení
MALÁTOVÁ, Tereza
Nová potravinářská legislativa EU ustanovila povinnost uvádět alergeny u hotových pokrmů, a vymezila konkrétní možnosti realizace. Cílem práce je zjistit způsoby uvádění alergenů v nabídce pokrmů a nápojů u vybraných restaurací. Analyzována bude zároveň spokojenost zákazníků s jednotlivými způsoby podáváním informací o alergenech. V závěru pak bude uvedeno doporučení reflektující požadavky evropské legislativy a názory provozovatelů stravovacích služeb i jejich zákazníků.
Analýza realitního trhu s hostinskými zařízeními v Olomouci
Hoduláková, Michaela ; Hakl, Filip (oponent) ; Klika, Pavel (vedoucí práce)
Trh komerčních nemovitostí se neustále mění a určitý vývoj je možné pozorovat i v našem přístupu k němu, přičemž jako každý jiný trh je i tento závislý na existenci nabídky a poptávky. Diplomová práce „Analýza realitního trhu s hostinskými zařízeními v Olomouci“ se zabývá, jak vypovídá název, analýzou realitního trhu s hostinskými zařízeními ve statutárním a univerzitním městě Olomouc. Řeší zejména průzkum a analýzu trhu se zaměřením na prodeje a pronájmy hostinských zařízení (restaurace, bary, pivnice, kavárny atd.). Dále tato práce, na základě analýzy tohoto segmentu realitního trhu, stanovuje faktory, které tržní ceny a tržní nájemné ovlivňují a jakým způsobem.
Nové trendy v nabídce gastronomických služeb
Zelenková, Simona ; Kvítková, Zuzana (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Tato bakalářská práce je zaměřena na oblast zdravého stravování a alternativních výživových stylů nebo směrů ve stravovacích zařízeních. Cílem práce je analyzovat trh z hlediska nabídky stravovacích služeb zaměřených na alternativní výživové směry v centru hlavního města a také z hlediska spotřebitelské poptávky po těchto službách. Teoretická část obsahuje charakteristiku použitých pojmů, popisuje stravování jako proces zajištění výživy a zejména základní a některé specializované proudy alternativních výživových stylů. Vlastní výzkum je tvořen ze dvou částí. První sekce je věnována analýze nabídky stravovacích služeb v centru Prahy se zaměřením na alternativní výživové směry. Spotřebitelskou poptávkou po těchto službách, která byla zjištěna pomocí dotazníkového šetření, se zabývá druhá sekce praktické části.
Provoz a řízení pivovaru a restaurace U Fleků v Praze
ADAMÍKOVÁ, Kateřina
Práce se věnuje analýze geografického okolí zkoumaného zařízení a analýze konkurenčních minipivovarů v okolí zkoumaného zařízení. Dále se práci zabývá analýzou provozu a prvků řízení zkoumaného zařízení. Informace jsem získávala nejen ze sekundárních zdrojů, ale také pomocí řízených rozhovorů s vedením podniku a jeho zaměstnanci. Zajímala jsem se o strukturu klientely podniku, potřebu inovace produktu, podílení se zaměstnanců na řízení společnosti a vnitropodnikovou komunikaci. Na základě těchto informací jsem navrhla inovativní opatření - speciální týdenní menu s kalkulací a věrnostním systémem a zlepšení vnitropodnikové komunikace.
Analýza činnosti penzionu "U Vítovců" ve vztahu k cestovnímu ruchu
VÍTOVCOVÁ, Ivana
Bakalářská práce se zabývá analýzou činnosti penzionu "U Vítovců" a současného stavu poskytovaných služeb zkoumaného podniku. Součástí práce je analýza současného stavu trhu ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti a návrhy a opatření pro zvýšení kvality poskytovaných služeb a zvýšení návštěvnosti v podniku.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.