Název:
Analýza realitního trhu s hostinskými zařízeními v Olomouci
Překlad názvu:
Analysis of the Real Estate Market with Catering Facilities in Olomouc
Autoři:
Hoduláková, Michaela ; Hakl, Filip (oponent) ; Klika, Pavel (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Trh komerčních nemovitostí se neustále mění a určitý vývoj je možné pozorovat i v našem přístupu k němu, přičemž jako každý jiný trh je i tento závislý na existenci nabídky a poptávky. Diplomová práce „Analýza realitního trhu s hostinskými zařízeními v Olomouci“ se zabývá, jak vypovídá název, analýzou realitního trhu s hostinskými zařízeními ve statutárním a univerzitním městě Olomouc. Řeší zejména průzkum a analýzu trhu se zaměřením na prodeje a pronájmy hostinských zařízení (restaurace, bary, pivnice, kavárny atd.). Dále tato práce, na základě analýzy tohoto segmentu realitního trhu, stanovuje faktory, které tržní ceny a tržní nájemné ovlivňují a jakým způsobem.
The commercial real estate market is constantly changing and some developments can be observed in our approach to it. Like every other market, this market is also dependent on the existence of supply and demand. The diploma thesis "Analysis of the Real Estate Market with Catering Facilities in Olomouc" deals, as the name suggests, with the analysis of the real estate market with catering facilities in the statutory and university city of Olomouc. It solves especially the survey and analysis of the market with a focus on the sale and rental of catering facilities (such as restaurants, bars, pubs, cafes, etc.). Further, based on the analysis of this segment of the real estate market, this thesis determines the factors which influence market prices and market rents and it describes the way of their influence.
Klíčová slova:
cena; faktory; hostinské zařízení; Olomouc; prodej; pronájem; Realitní trh; catering facilities; factors; Olomouc; price; Real estate market; rental; sale
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/136860