Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 390 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mladý ječmen a chlorella jako součást zdravého stravování
BÍCOVÁ, Pavla
Produkty mladého ječmene a chlorelly náleží ke stále více vyhledávaným nutraceutikům díky jejich bohatému nutričnímu složení. Cílem diplomové práce bylo: posoudit nabídku mladého ječmene a chlorelly v tržní síti v České republice, dotazníkovým šetřením (n = 338) vyhodnotit znalost o těchto produktech a účinky užívání těchto doplňků stravy a posoudit kvalitu vybraných produktů. Na českém trhu je poměrně široká nabídka produktů chlorelly (57 produktů; 75 % ve formě tablet) a mladého ječmene (24 produktů; 71 % ve formě prášku), které se odlišují složením, způsobem zpracování, zemí původu, cenou i poskytovanými informacemi o nich. Znalost o způsobu výroby a obsahových látkách je důležitá při výběru produktů konzumenty. Bylo zjištěno, že tyto znalosti jsou u některých uživatelů nízké. Informovanost se statisticky významně zvyšovala s věkem a dosaženým vzděláním. Většina uživatelů chlorelly (181; 55 %) a mladého ječmene (224; 68 %) netrpěla vedlejšími příznaky spojenými se začátkem užívání. Nejčastěji zmiňované nepříznivé příznaky byly spojené s trávicím traktem (průjem, zácpa). Mezi příznivými účinky užívání těchto produktů bylo nejčastěji zmiňování zvýšení energie a vitality, zlepšení trávení a imunity. Mikrobiální kvalita vzorků chlorelly a mladého ječmene splňovala legislativní požadavky. Celkový obsah polyfenolů i celková antioxidační aktivita chlorelly byla nižší (1,20?0,00 - 1,35?0,01 mg/g, resp. 0,73?0,00 mg/g - 0,84?0,02 mg/g) u chlorelly v porovnání s mladým ječmenem (11,44?0,26 mg/g - 7,92?0,25 mg/g, resp. 10,36?0,00 mg/g - 22,76?0,27 mg/g).
Vliv vybraných faktorů na rychlost kažení plodové zeleniny
ŠUTKOVÁ, Jana
Plodová zelenina je jednou z nejvíce konzumovaných zelenin celosvětově, a proto je důležité neustále optimalizovat podmínky jejího skladování. Cílem diplomové práce bylo posoudit vliv ošetření rajčat (vodovodní voda, Cibulex) a skladovacích teplot (6,5 °C, 15 °C, 21 °C), na rychlost kažení, dále vyhodnotit preference respondentů (n=347) ohledně konzumace a nákupu rajčat a posoudit nabídku rajčat v tržní síti. Vzorky rajčat ošetřené roztokem Cibulex vykazovaly nižší nárůst vybraných skupin mikroorganismů v porovnání s kontrolními vzorky. V dotazníkovém šetření bylo zjištěno, že z celkové počtu respondentů (n=347) většina (97 %) rajčata konzumuje. Nejvíce jsou preferovaná tuzemská cherry rajčata, sladké chuti a šťavnaté konzistence. Při nákupu rajčat jsou respondenti ovlivňováni zejména cenou, kvalitou a vzhledem rajčat. Poměrně značná část respondentů (63 %) skladuje rajčata při chladničkové teplotě, která není vhodná z důvodu ztráty vůně a chutě rajčat. Při průzkumu nabídky rajčat v devíti obchodních řetězcích (Tesco, Albert, Penny, Kaufland, Globus, Flop, Coop, Norma a Lidl) byla v průběhu letního a zimního období, zjištěna široká nabídka tohoto sortimentu. Přičemž nejširší nabídka (n=12) se nacházela v obchodních řetězcích Globus a Lidl, a to v zimním období.
Výzkum spokojenosti zákazníků
Rodan, Zdeněk ; Trégerová, Jaroslava (oponent) ; Němeček, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na průzkum spokojenosti zákazníků s poskytovanými službami. Cílem práce je zjistit, vyhodnotit a stanovit taková opatření, která přinesou zvýšení této spokojenosti v budoucnu. Teoretická část se zaměřuje především na výklad pojmů, problematiku marketingového výzkumu a marketingu služeb. Druhá část zahrnuje vlastní dotazníkové šetření s následným vyhodnocením.
Podnikatelský záměr pro prodej vína
Zborovská, Petra ; Sochor,, Jiří (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je vypracování podnikatelského záměru, který se zabývá prodejem vína z nové odrůdy révy vinné, která se nazývá „Marlen”. Teoretická část se týká oblasti podnikatelských plánů a způsobu jeho zpracování se zaměřením na danou problematiku. Praktická část se týká konkrétních opatření a nástrojů pro úspěšné sestavení podnikatelského záměru, jímž je zavedení prodeje nového vína do prodeje.
Podnikatelský plán založení firmy na výrobu a prodej džemů
Roučová, Jana ; Europe, Tomáš Pražák, Operations Manager ve společnosti Manuli Hydraulics (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je kompletní zpracování podnikatelského plánu na založení malého podniku v oblasti výroby produktů z ovoce. Účel nově založené společnosti je výroba kvalitních džemů, které jsou bez chemických příměsí a barviv, vyrobené poctivě a z českých surovin. Teoretická část práce se zabývá základními pojmy v oblasti struktury podnikatelského plánu včetně vysvětlení metod analýz prostředí a primárního marketingového průzkumu trhu cílových zákazníků, které jsou pak následně použity v analytické části této práce. Návrhy v této práci vypracovávají finanční, marketingovou, organizační a časovou stránku realizace projektu včetně zhodnocení rizik.
Podnikatelský záměr
Hlaváčková, Lucie ; Šídová, Lenka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření podnikatelského plánu pro založení nového podniku Sweet Gauching. Poskytne teoretický přehled o vytvoření podnikatelského plánu. Práce obsahuje reálný a proveditelný návrh podnikatelského plánu společnosti zaměřující se na poskytování speciálních restauračních služeb v okrese Uherské Hradiště.
Návrh mobilní aplikace pro návštěvníky vědeckých konferencí
Majer, Marek ; Herout, Adam (oponent) ; Szőke, Igor (vedoucí práce)
Cílem této práce bylo navrhnout mobilní aplikaci pro účastníky technologických konferencí. Při návrhu byl kladen vysoký důraz na uživatelskou zkušenost a po průzkumu trhu bylo provedeno několik dotazníků a diskuzí s potenciálními uživateli, kteří často tyto konference navštěvují. Výsledná aplikace byla uživateli pozitivně přijata a její UI/UX vlastnosti byly ohodnoceny 8.3 z 10 bodů. Byla implementována vylepšení do aplikace v závislosti na problémech, se kterými se její uživatelé setkali. Nakonec byla navrhnuta další vylepšení pro tuto aplikaci, která by ještě více zlepšila pobyt účastníka konference.
Podnikatelský záměr založení pohybového studia
Šanderová, Hana ; Jelínek, Jiří (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského záměru na založení pohybového studia. Výsledný podnikatelský záměr vychází z celkové analýzy trhu jak z hlediska potencionálních zákazníků, tak i stávající konkurence. Cílem této práce je posoudit reálnost podnikatelského záměru. V diplomové práci také zhodnotím rizika projektu.
Podnikatelský plán podniku nabízejícího službu pop-up store
Pohančeník, Vladimír ; Kaňovská, Lucie (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením reálného podnikatelského plánu pro založení podniku nabízejícího službu pop-up store v centru města Brna. Práce je postavená na teoretických východiskách popisujících současné formy prodeje v podnikání se zaměřením na nosnou myšlenku plánu, tvorbu obchodního modelu, strukturu podnikatelského plánu, zejména pak analyticko-výzkumné metody, které jsou použity v navazující, analytické části práce. Návrhová část navazuje na výsledky analýz a popisuje strategii začínajícího podniku, její propojení na vytvořený obchodní model, který je dále rozpracován do dílčích částí podnikatelského plánu.
Rozšíření využitelnosti stroje
Maršíková, Anna ; Michele, Jiří (oponent) ; Juřica, Pavel (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na rozbor výrobního a inovačního procesu vřetena ze stávajícího produktového portfolia strojírenského podniku TOS KUŘIM – OS, a.s. za účelem rozšíření využitelnosti stroje a uspokojení poptávky. Práce je rozdělena do tří částí. První část slouží jako teoretický úvod do problematiky marketingu, výroby a inovací. Druhá část je věnována představení společnosti a analýze současného výrobního procesu. V třetí a závěrečné kapitole je prezentován a zhodnocen návrh nového vřetena dle přání zákazníka.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 390 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.