Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 57 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Environmental Management in Wine Natural Domin & Kusicky
Fehér, Tibor ; Kušický, David (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
The bachelor thesis is focused on environmental management of the system in a selected company. The company uses HACCP as the only risk management and protection system. In the analysis I will describe and evaluate the economic side of the company. The conclusion of the thesis is to propose the ISO 14001 standard to improve the current situation and eliminate the shortcomings in the company.
Sensor for long-term control of food quality
Navara, Róbert ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
This final thesis focuses on the problems related to the lifespan of food and it’s monitoring. The first chapter is focused on the food businesses and on the creation of system HACCP which those businesses need to implement. Next chapter talks about factors which have the biggest impact on the lifespan of meat. The chapter about technologies used for monitoring of health safety of food talks about most used and most viable sensing tags used for this purpose. The following chapter describes microcontroller ESP32, it’s pros, it’s cons and it’s programmability. The practical part revolves around the realization of a printed circuit board, fitted with a microcontroler ESP32, a relative humidity and temperature sensor HDC1080 and an ammonia sensor MiCS-6814, which as a whole along with designed firmware and software work as a sensor tag, which is capable of measuring, saving and exporting data based on a configuration of an user.
Zavedení účinného systému HACCP ve firmě Cutisin s.r.o.
Hájková, Marcela ; Cwiková, Olga (oponent) ; Bartes, František (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na navrhnutí systému HACCP jako vhodného způsobu řešení vzniklé reklamace. Při řešení vycházím z teoretických základů a z analýzy současného stavu ve firmě Cutisin s.r.o. Projektová část obsahuje analýzu nebezpečí jednotlivých článků výrobního procesu, kritické body ve výrobě, preventivní a nápravná opatření.
Návrh řízení procesů při implementaci norem HACCP
Staněk, Michal ; Vondálová, Anna (oponent) ; Videcká, Zdeňka (vedoucí práce)
Dilpomová práce se zaměřuje na aplikaci norem HACCP do zemědělské výroby. Vychází z teoretických poznatků o moderních normách a směrnicích. Obsahuje návrh metodiky pro řízení a regulaci výrobních procesů.
Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla
ŠNOKHOUSOVÁ, Veronika
Má bakalářská práce nese název "Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla". Produkce stále více zpracovaných potravin a změna životního stylu mění stravovací návyky. Populace konzumuje více energeticky vydatných potravin s vysokým obsahem nasycených tuků, trans-mastných kyselin, cukrů a soli. Sůl je hlavním zdrojem sodíku a jeho spotřeba je spojena s hypertenzí a zvýšeným rizikem srdečních onemocnění. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám stravováním dětí školního věku 11-15 let. Zaměřuji se na základní živiny, nutriční doporučení, a především na sůl a ochucovadla. Pro praktickou část jsem si zvolila jako první cíl zjistit vyváženost stravy a zhodnocení kvality pokrmů. Dalším cílem zjišťuji, jaká je informovanost zaměstnanců stravovacího provozu o soli a ochucovadlech. Posledním cílem jsem se zaměřila na spokojenost žáků ve školním stravování pomocí dotazníkového šetření. Výsledek praktické části poukázal na to, že strava je často přesolena, nedostačující k nasycení a vzhledem nezaujme.
Systém HACCP a jeho implementace ve faremním zpracování hovězího masa
KOTRCOVÁ, Markéta
Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů je systém, který pomáhá udržet zdravotní nezávadnost potravin. Součástí plánu HACCP je zavedení kritických kontrolních bodů a tím stanovit místa, kde hrozí největší riziko pro bezpečnost potravin. Tato místa se musí monitorovat, kontrolovat a zaznamenávat. V případě potřeby použít nápravná opatření. Hlavním úkolem systému HACCP je výroba bezpečných potravin. V první části diplomové práce jsem se věnovala literární rešerši, kde je zpracována dostupná literatura, v druhé části diplomové práce byly pro konkrétní podnik-bourárna navrženy potřebné dokumenty, které jsou součástí systému HACCP. V analýze nebezpečí byly stanoveny kritické body a kritické kontrolní body.
Sensor for long-term control of food quality
Navara, Róbert ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
This final thesis focuses on the problems related to the lifespan of food and it’s monitoring. The first chapter is focused on the food businesses and on the creation of system HACCP which those businesses need to implement. Next chapter talks about factors which have the biggest impact on the lifespan of meat. The chapter about technologies used for monitoring of health safety of food talks about most used and most viable sensing tags used for this purpose. The following chapter describes microcontroller ESP32, it’s pros, it’s cons and it’s programmability. The practical part revolves around the realization of a printed circuit board, fitted with a microcontroler ESP32, a relative humidity and temperature sensor HDC1080 and an ammonia sensor MiCS-6814, which as a whole along with designed firmware and software work as a sensor tag, which is capable of measuring, saving and exporting data based on a configuration of an user.
Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání
Hoferková, Adéla
Diplomová práce se zabývá problematikou zrání masa a mikrobiologií hovězího masa se zaměřením na významné druhy bakterií. V průběhu 8 týdnů zrání byla sledována mikrobiologická kvalita hovězího masa z hlediska anatomické části skotu (nízký roštěnec a vrchní šál z kýty). Dále byly porovnány rozdíly v mikrobiologické kvalitě na povrchu a ve vnitřní části jednotlivých vzorků bez ohledu na dobu zrání. Na povrchu a uvnitř roštěnce a kýty byl sledován celkový počet mikroorganismů, bakterie z čeledi Enterobacteriaceae a počet plísní a kvasinek. Ve vnitřní části vzorků byly navíc sledovány počty bakterií mléčného kvašení a počty psychrotrofních mikroorganismů. Počty sledovaných skupin mikroorganismů na povrchu a uvnitř roštěnce a kýty se nelišily (p > 0,05). Během 8 týdnů zrání došlo k nárůstu (p < 0,05) CPM na povrchu i uvnitř obou analyzovaných částí. Počáteční kontaminace enterobakteriemi byla nepatrná (2 log KTJ.g-1/cm-2), ke zvýšení docházelo až v průběhu skladování. Výrazný podíl na mikrobiomu vakuově baleného hovězího masa měly bakterie mléčného kvašení.
Faktory ovlivňující prodej uzenářských výrobků
Pavlíčková, Eliška
Pavlíčková, E., Faktory ovlivňující prodej uzenářských výrobků. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019. Diplomová práce se zabývá kvalitou uzenářských výrobků, dodržováním zdravotních a hygienických zásad. Mezi cíle této práce patří přiblížit dodržování hygienické zásady kvality, komplexnost záznamů kvality, posoudit efektivnost a časovou náročnost přepravní cesty, zjistit faktory ovlivňující kvalitu a kupní chování spotřebitele při nákupu uzenářských výrobků. Zdrojem informací potřebných pro tuto práci je dotazníkové šetření, poskytující informace pro identifikaci chování spotřebitele na trhu uzenářských výrobků. Dalším zdrojem informací je osobní komunikace se společností ABC, s.r.o, která poskytuje důležité informace k naplnění stanovených cílů. Výsledky práce mohou být použity pro výrobce uzenářských výrobků.
Bezpečnosť produktu v potravinárskom reťazci
Lovás, Patrik
Bakalářská práce věnuje pozornost analýze řízení kvality a bezpečnosti potravin ve výrobním podniku FRITAGRO Nižkov, s.r.o. se zaměřením na vybrané výrobky. Současně systémy zajišťující zdravotní nezávadnost výrobků této organizace byly analyzovány především detailním popisem kritických kontrolních bodů. Bakalářská práce také popisuje přínosy novoimplemetovaného systému ISO 22000 a další možnosti zvyšování bezpečnosti daných produktů napříč potravinářským řetězcem.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 57 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.