Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Environmental Management in Wine Natural Domin & Kusicky
Fehér, Tibor ; Kušický, David (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
The bachelor thesis is focused on environmental management of the system in a selected company. The company uses HACCP as the only risk management and protection system. In the analysis I will describe and evaluate the economic side of the company. The conclusion of the thesis is to propose the ISO 14001 standard to improve the current situation and eliminate the shortcomings in the company.
Porovnání agrobiologických a kvalitativních vlastností klonů vybrané odrůdy révy vinné
Kušický, Dávid
Tato diplomová práce sleduje rozdíly a vyhodnocuje výsledky mezi klony odrůdy Sauvignon, které jsou vysázeny v Středoslovenské vinařské oblasti v Modrokamenskom vinařském rajonu v obci Veľký Krtíš. Tři francouzské a jeden klon z Tyrolska jsou vysazeny v jedné viniční trati. V literární části jsou popsány obecné informace o odrůdě Sauvignon, jeho klonech a aromatických látkách. Ve vinohradu byly sledovány fenologické fáze klonů, uvologické hodnoty a výnos. Z každého klonu byly zvlášť vyrobeny vzorky vína, při kterých se určily základní parametry a odlišnost aromatických látek metodou komprehensívnej dvojrozměrné plynové chromatografie. Pomocí výsledků odborné komise, byly vytvořeny aromagramy a pořadí vín v stobodovou stupnici podle standardů O.I.V.
Vliv způsobu ošetřování půdy na obsah dusíku v listech a asimilovaného dusíku v moštu
Kušický, Dávid
Táto bakalárska práca sa zaoberá spôsobom ošetrovania pôdy a vplyv na obsah dusíku v listoch a asimilovaného dusíku v mušte. V teoretickej časti je všeobecne popísaná rola dusíka, jeho kolobeh, asimilovatelný dusík, listové analýzy a problematika ozelenenia vinohradov. V praktickej časti boli vybrané 2 odrody, Burgundské šedé a Tramín červený s trávnatou zmesou respektíve so spontánnym ozelenením. Prvá časť obsahuje výsledky dusíka a ostatných prvkov z listových stopiek. V druhej časti je meraný asimilovatelný dusík v muštoch. Na konci praktickej časti sú obsiahnuté grafy, ktoré poukazujú na rozdiely ozelenenia trávnatými zmesami a spontánneho ozelenenia. V závere je zhodnotené ozelenenie vo vzťahu k živinám, hlavne dusíku a asimilovatelnému dusíku a odporučenie vhodného spôsobu ošetrovania pôdy vo vinici.
Environmental Management in Wine Natural Domin & Kusicky
Fehér, Tibor ; Kušický, David (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
The bachelor thesis is focused on environmental management of the system in a selected company. The company uses HACCP as the only risk management and protection system. In the analysis I will describe and evaluate the economic side of the company. The conclusion of the thesis is to propose the ISO 14001 standard to improve the current situation and eliminate the shortcomings in the company.

Viz též: podobná jména autorů
2 Kušický, Dávid
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.