Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Environmentálny pilier spoločenskej zodpovednosti v chování spotrebiteľov
Lovás, Patrik
Lovás, P. Enviromentální pilíř společenské odpovědnosti v chování spotřebitelů. Diplo-mová práce. Mendelova univerzita v Brně. 2021. Diplomová práce se zaměřuje na výzkum environmentálně zodpovědného chování slovenských spotřebitelů s ohledem na zero waste. Z výsledků kvantitativního šetření (n=454) a hloubkových rozhovorů (n=5) lze konstatovat, že se slovenští spotřebitelé o problematiku ochrany životního prostředí aktivně zajímají, což se odráží i v ochotě poptávat ekologicky šetřené, či zero waste produkty. Z provedených šetření rovněž vyplývá, že je takto uvědomělá poptávka limitována především nevědomostí spotřebitelů o takovéto produkci. Na základě těchto zjištěných skutečností jsou navržena doporučení pro obchodníky v oblasti komunikace, která by uměla takové uvědomělé spotřebitelské chování podpořit a následně navýšit, což je současně i cílem této práce.
Hodnotenie vplyvu odrody na kvalitu zemiakových lupienkov
Lovás, Patrik
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu odrůdy brambor na výslednou senzorickou kvalitu bramborových lupínků. V rámci laboratorního experimentu byly zkoumány tři odrůdy brambor, které jsou součástí portfolia společnosti INTERSNACK Choustník, a.s., kde byla hodnocena sušina, škrob v sušině, redukující cukry a texturní vlastnosti. Následně byla provedena senzorická analýza lupínků vyrobených z daných odrůd. Firemní tajemství nám nedovolilo uvést pravé jména odrůd, a tak je budou charakterizovat písmena slovenské abecedy: A, B a C. Nejlepší senzorickou kvalitu vykazovaly lupínky vyrobené z odrůdy B, která je charakteristická vhodnými chemickými parametry pro jejich výrobu. Ty dosahovaly i další dvě odrůdy, ale senzorické hodnocení lupínků z nich vyrobených dosahovalo o něco slabších výsledků, což mohlo být při odrůdě C zapříčiněno vyšším obsahem redukujících cukrů a při odrůdě A samotnou agrotechnikou.
Bezpečnosť produktu v potravinárskom reťazci
Lovás, Patrik
Bakalářská práce věnuje pozornost analýze řízení kvality a bezpečnosti potravin ve výrobním podniku FRITAGRO Nižkov, s.r.o. se zaměřením na vybrané výrobky. Současně systémy zajišťující zdravotní nezávadnost výrobků této organizace byly analyzovány především detailním popisem kritických kontrolních bodů. Bakalářská práce také popisuje přínosy novoimplemetovaného systému ISO 22000 a další možnosti zvyšování bezpečnosti daných produktů napříč potravinářským řetězcem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.