Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 780 záznamů.  začátekpředchozí761 - 770další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti rozvoje cestovního ruchu v Plzeňském kraji - Projekt Jiný svět
Pfauserová, Lenka ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Tato diplomová práce je zaměřena na možností rozvoje cestovního ruchu v Plzeňském kraji. Cílem práce bylo vytvoření konceptu pro plánovanou přestavbu chalupy na penzion s restaurací v obci Jarov v Plzeňském kraji. Tento koncept obsahuje analýzu trhu a konkurence, definování technických, technologických, finančních požadavků a odvození jejího celkového přínosu pro cestovní ruch v Plzeňském kraji. Součástí je také zjištění aktuálního stavu cestovního ruchu převážně v jižní části Plzeňského kraje, který bude pro projekt z hlediska smysluplnosti přestavby rovněž velmi důležitý.
Podnikatelský plán na založení restaurace
Homolková, Renata ; Kotáb, Jiří (vedoucí práce) ; Tyll, Ladislav (oponent)
Předmětem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu na téma Restaurace v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena na 2 části, na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje základním pojmům týkajících se podnikání a obecnému popisu a struktuře podnikatelského plánu. Součástí teoretické části je také shrnutí metod pro posouzení výhodnosti investice a analýza bodu zvratu. V praktické části je sestaven kompletní podnikatelský plán Restaurace Rennie's, která plánuje své otevření na Lannově třídě v Českých Budějovicích. Praktická část se zabývá zpracováním konkrétního podnikatelského plánu, který ověří použitelnost teoretických postupů v praxi a prokáže, že je projekt realizovatelný a má šanci na úspěch.
Podnikatelský plán
Horáček, Jakub ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Kotáb, Jiří (oponent)
Pohostinství je rozšířenou formou podnikání, která poskytuje zaměstnání tisícům lidí a pro kterou se každoročně rozhodne mnoho začínajících podnikatelů. Přesto podnikání v této oblasti a především začínajícím podnikatelům téměř nikdo nevěnuje větší pozornost. Jako reakce na tuto situaci vznikla tato práce, která se zabývá sestavením podnikatelského plánu, který popisuje jeho specifika spojená s oblastí pohostinství. V první části se práce zabývá teoretickými aspekty podnikání, především specifiky podnikání v pohostinství a jeho současnými trendy. Na ně navazuje obecný popis přípravy podnikatelského plánu. Druhá, praktická, část práce popisuje vzorový podnikatelský plán restaurace, který je strukturovaný dle běžné praxe. Obsahuje popis podniku a tržní situace, marketingový, finanční a operační plán, personální zdroje a analýzu rizik. Celá praktická část je koncipována tak, aby v maximální míře blížila realitě. Všeobecně lze konstatovat, že tato práce nabízí čtenářům z řad začínajících podnikatelů v pohostinství řadu doporučení a námětů, jak postupovat při založení podniku.
Vzájemný vztah poptávky po staročeské gastronomii a nabídky vybrané restaurace
Heroutová, Kateřina ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Dragula, Ladislav (oponent)
Práce detailně definuje historii a charakteristiku české gastronomie, která se v současné době dostává do ústraní kvůli trendu zdravého životního stylu. Každá ze dvou tržních stran je analyzována samostatně a v závěru jsou tyto výsledky porovnány. Poptávka byla monitorována pomocí dotazníků, které byly distribuovány v restauraci rezidentní i zahraniční klientele. Výsledky analýzy poptávky byly předány provoznímu restaurace, na základě kterých budou pravděpodobně přijata rozhodnutí o budoucích změnách. Na druhé straně je provozní analýza hodnotící stranu nabídky a zaměřující se především na marketingovou strategii provozovny a její nabídku.
Podnikatelský plán
Jindrová, Magdaléna ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Mikan, Pavel (oponent)
Cílem této diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení restaurace, který bude konkretizovat spatřenou podnikatelskou příležitost. Práce se skládá ze dvou částí. První část práce je teoretická a věnuje se aspektům podnikání a postupu pro psaní podnikatelského plánu. Druhá část práce je praktická a je tvořena samotným podnikatelským plánem pro založení restaurace v Praze 8 -- Karlín. Klíčovými částmi plánu jsou potom exekutivní souhrn, analýza konkurence a finanční plán. Práce má poskytovat rámec pro realizaci tohoto podnikatelského záměru a pro vytvoření představy o jeho finanční stránce.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Železnorudsko
ŠEFLOVÁ, Dana
Hlavním posláním bakalářské práce bylo analyzovat současnou situaci v ubytovacích a stravovacích službách v oblasti Železnorudska. Byl hodnocen počet, struktura a kvalita ubytovacích a stravovacích zařízení a dále kvalita a množství poskytovaných služeb. Pro posouzení současné situaci, bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky regionu, dále řízené rozhovory s majitelem ubytovacího zařízení a pracovníkem Turistického informačního centra Železná Ruda. Jako třetí zdroj informací byly využity všechny dostupné informace o regionu a nakonec také vlastní pozorování a zkušenosti. Na závěr byla provedena syntéza všech získaných údajů a na základě získaný výsledků jsem vypracovala návrhy a doporučení pro zlepšení stávající situace.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Klatovsko
MARTÍNKOVÁ, Zuzana
Cílem bakalářské práce bylo zanalyzovat trh ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti Klatovsko, zjistit počet těchto zařízení a úroveň poskytovaných služeb. Pro zhodnocení stávající situace bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky ubytovacích zařízení na Klatovsku a řízený rozhovor s majitelkou hotelu a vedoucí informačního centra. Jako doplňková forma výzkumu byla použita metoda pozorování. Tyto informace se staly podkladem pro zpracování syntézy údajů, která měla za úkol naznačit celkovou situaci v oblasti. Vyplynulo z ní též několik problémů vyskytujících se v oboru cestovní ruch. Důležitou částí práce bylo stanovit návrhy a doporučení pro zkvalitnění a rozvoj ubytovacích a stravovacích služeb na Klatovsku.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Strakonicko
LINHARTOVÁ, Monika
Bakalářská práce podrobně popisuje ubytovací a stravovací služby v oblasti Strakonicko. Cílem práce bylo zanalyzovat nabídku ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti. To umožnilo především vlastní zkoumání a pozorování, provedení dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Potřebné informace se staly podkladem k sestavení syntézy údajů. Ta následně přispěla k vypracování návrhů a opatření, které jsou uvedeny v závěru práce.
Využití trendu zážitkového turismu v gastronomii
ADRIÁNOVÁ, Jana
Základním cílem této diplomové práce bylo zjištění nových trendů v gastronomii a jejich uplatnění v současném životě. Především, jak na tyto novodobé trendy reagují lidé, jaké jsou jejich požadavky a do jaké míry je aplikují nebo přijímají. Dále, jak vnímají {\clqq}zážitkovou gastronomii``, čemu dávají přednost a zda jsou spokojeni či naopak.
Zkvalitnění infrastruktury obce v odvětví cestovního ruchu jako rozvojový faktor v regionu.
SLEZÁČEK, Miroslav
Tento projekt výrazně přispěje k rozvoji města Horní Stropnice a potažmo celého Jihočeského kraje v oblasti cestovního ruchu, který je jednou z klíčových oblastí ekonomického rozvoje regionu. Ze závěrů jednotlivých kapitol této studie plyne, že budou vytvořeny potřebné organizační, technické a finanční předpoklady pro zajištění realizace daného objemu investic a následný provoz jednotlivých zařízení, na něž je projekt zaměřen. Realizací akce budou v provozní etapě projektu vyvolány výnosy, které převyšují náklady a celý projekt generuje kladný hospodářský výsledek.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 780 záznamů.   začátekpředchozí761 - 770další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.