Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 647 záznamů.  začátekpředchozí636 - 645další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Podnikatelský plán
Kubeš, Jan ; Pirožek, Petr (vedoucí práce) ; Veselý, David (oponent)
Záměrem bakalářské práce je vypracovat podnikatelský plán, zaměřený na realizaci kavárny. Pro dosažení vytyčeného cíle bude provedna analýza vnějšího a vnitřního prostředí (PEST a SWOT) a finančního plán. Finanční plán bude vypracován na pět let dopředu. V závěru práce budou interpretovány výsledky analýz a zhodnocení proveditelnosti podnikatelského záměru.
Jak si založit podnik
Konečný, Viktor ; Dvořáček, Jiří (vedoucí práce) ; Slunsky, Petr (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou založení podniku v oblasti franchisingu. Konkrétněji se jedná o fiktivní založení vzorové pobočky podniku působícího v oboru kavárenských služeb, který by se mohl v budoucnu stát úspěšným franchisingovým modelem. Primární výhodou franchisingu oproti jinému druhu podnikatelské spolupráce je především snížení rizika pro investora. Ten již nakupuje ozkoušený a fungující model a nemusí tedy věnovat tolik úsilí a času pro jeho zavedení. Výhodu pro poskytovatele pak představuje jednodušší rozšiřování podnikatelské sítě. Hlavní důvod vypracování podnikatelského plánu společnosti právě v kavárenském oboru je ten, že se jedná o velmi zajímavou oblast. Správné zpracování, úprava a servírování kávy není jednoduchý postup a ne ve všech kavárnách a restauracích se s takto připravenou kávou můžeme setkat. Právě nabídka kvalitní a chutné kávy za podstatně nižší cenu než nabízí současná konkurence, by měl být hlavní faktor, který by společnost měla využít pro svůj úspěch trhu. Základním cílem diplomové práce je analýza a stanovení celkového podnikatelského konceptu nově vznikající společnosti. Především se jedná o stanovení podnikové strategie, poslání a vize, se kterou chce společnost uspět na trhu. Dále se jedná o stanovení marketingové, výrobkové a cenové strategie. Sekundárním cílem je pak zjištění potřebného počátečního kapitálu, analýza plánovaných finančních ukazatelů společnosti a stanovení návratnosti vložené investice.
Komparace vybraných gastronomických řetězců
Raková, Iveta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza postavení specializovaných gastronomických řetězců Starbucks a Coffeeheaven. První část práce je zaměřena zejména na gastronomické řetězce, jako formu podnikání, a s tím související marketing stravovacích služeb. Druhá část se zabývá komparací obou řetězců z hlediska jejich služeb a preferencí zákazníků. Všechny tyto poznatky jsou shrnuty do SWOT analýzy a závěr práce je věnován zhodnocení aktuálního dění v obou řetězcích zaměstnanci těchto zařízení.
Podnikatelský plán - Chocobar
Krajčová, Iva ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Bakalářská práce se zabývá vypracováním konkrétního podnikatelského plánu podniku ChocoBar, s.r.o. Jedná se o podnik kavárenského typu, jehož hlavním artiklem není káva, ale horká čokoláda. První část vysvětluje základní pojmy, které souvisejí s danou problematikou. Ve druhé části je zpracován podnikatelský plán. Jeho součástí je i finanční analýza předpokládaných výsledků za tři roky podnikání.
Provozní analýza gastronomického zařízení
Čejpová, Ilona ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analýza provozu vybraného stravovacího zařízení a zhodnocení jeho postavení v porovnání s konkurencí na trhu. Práce je rozdělena do čtyř tematických celků. První část je teoretická, charakterizuje stravovací služby - význam, formy, kategorie stravovacích provozoven a její síť v ČR. Velká část pozornosti je též věnována teorii marketingu. Druhou část tvoří historický pohled na pražské kavárenské podniky v první polovině 20.let. Hlavní částí je analýza vybraného podniku, kavárny Cukrkávalimonáda. Podnik je analyzován z pohledu lokalizace, materiálního vybavení a jednotlivých nástrojů marketingového mixu. V poslední části je shrnuta současná situace provozovny pomocí SWOT analýzy. Nakonec jsou zde navržena nápravná opatření.
Podnikatelský plán
Němeček, Ondřej ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Tyll, Ladislav (oponent)
Cílem této bakalářské práce bylo zpracovat podnikatelský plán pro nově vznikající kavárnu a zjistit, zda je záměr ekonomicky smysluplný a životaschopný. Práce má dvě části. V první -- metodologické -- popisuji teoretická východiska pro vypracování podnikatelského plánu. Na jejím základě jsem poté zpracoval část praktickou -- samotný podnikatelský plán.
Bussiness plan - Tower Café
Gašparík, Michal ; Schönfeld, Jaroslav (vedoucí práce) ; Kopkáně, Heřman (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu pro kavárnu na konkrétním místě, v Jindřišské věži a následně zhodnocuje, zda a za jakých podmínek je tento projekt ziskový a realizovatelný. V první části se zabývám teoretickým základem, konkrétně podstatou, účelem, zásadami pro zpracování a samotnou strukturou podnikatelského plánu. V části praktické postupně rozpracovávám podnikatelský záměr, když využívám získané znalosti s teorie a pracovních zkušeností. Struktura podnikatelského plánu obsahuje všeobecný popis firmy, přestavení klíčových osobností a řešení personálních otázek, produkty, analýzu PEST, analýzu SWOT i analýzu konkurence, marketingové cíle, definici složek marketingového mixu za pomoci modelu 4C, výrobu a provozní plán. Finanční plán kromě nezbytných finančních výkazů, analýzy nákladů a výnosů zahrnuje i analýzu bodu zvratu. Na základě poskytnutých informací může tento obchodní plán posloužit především případným zájemcům, kteří by chtěli zkusit podnikat v daném objektu a v této oblasti podnikání.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 647 záznamů.   začátekpředchozí636 - 645další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.