Název:
Provozní analýza gastronomického zařízení
Překlad názvu:
The operational analysis of the chosen catering facility
Autoři:
Čejpová, Ilona ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této bakalářské práce je analýza provozu vybraného stravovacího zařízení a zhodnocení jeho postavení v porovnání s konkurencí na trhu. Práce je rozdělena do čtyř tematických celků. První část je teoretická, charakterizuje stravovací služby - význam, formy, kategorie stravovacích provozoven a její síť v ČR. Velká část pozornosti je též věnována teorii marketingu. Druhou část tvoří historický pohled na pražské kavárenské podniky v první polovině 20.let. Hlavní částí je analýza vybraného podniku, kavárny Cukrkávalimonáda. Podnik je analyzován z pohledu lokalizace, materiálního vybavení a jednotlivých nástrojů marketingového mixu. V poslední části je shrnuta současná situace provozovny pomocí SWOT analýzy. Nakonec jsou zde navržena nápravná opatření.The goal of this bachelor thesis is to analyze service of the catering facility and to evaluate its position compared with competitors in the market. The thesis is divided into four thematic parts. The first part is theoretical and characterizes impotrance, types, categories of restaurants and its network in the country. Great deal of attention is also focused on the theory of marketing. The second part is a historical look at Prague's coffee business in the first half of the 20th century. The main part is the analysis of the chosen facility Cukrkávalimonáda. This cafeteria is analyzed in terms of location, material equipment and instruments of the marketing mix. The last section summarizes the current situation of the chosen facility using the SWOT analysis. Finally the corrective measures are proposed.
Klíčová slova:
kavárna; marketing; stravování; cafeteria; food&beverage services; marketing
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/22996