Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 656 záznamů.  začátekpředchozí626 - 635dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán
Sýkorová, Lucie ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Kovář, František (oponent)
Cílem této práce je vypracovat podnikatelský plán na zahájení provozu nové kavárny. Vlastnímu plánovému dokumentu předchází teoretické vymezení pojmů podnikatel a podnikání, definování možných bariér vstupu do podnikání v České republice i v zahraničí, právních forem podnikání a určení specifik podnikatelské činnosti v pohostinství. Součástí práce je návrh možné podoby plánu, jehož pilíře tvoří analýza externího prostředí (pomocí PEST analýzy, Porterova modelu pěti konkurenčních sil aj.), marketingový plán a finanční plán. Samotný dokument "Podnikatelský plán: provozování podniku Kavárna XY, s.r.o." je pak vypracován na základě výše zmíněné teoretické předlohy.
Business plan: Café with concept of selling design products
Poláková, Nikola ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Cílem této diplomové práce je uvést na trh zajímavý koncept nové pražské kavárny, který bude v praxi zrealizovatelný, rentabilní a atraktívní pro zákazníky. Práce je rozdělená na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou.V teoretické části jsou uvedené základní informace určené pro začínajícího podnikatele. Jsou zde charakterizovány základní pojmy souvisící s podnikáním, model Lean Canvas, náležitosti a struktura podnikatelského plánu. Praktická část se opírá o informace uvedené v teoretické části a představuje zpracovaný podnikatelský plán kavárny, prodajního místa a galerie "Café at the Watchmaker". V praktické části je zpracovaný vlastní průzkum trhu, analýza konkurence, charakteristika zákazníků, finanční analýza, SWOT analýza a analýza rizik podnikání. V závěru této části diplomové práce je zhodnocení úspěšnosti a zrealizovatelnosti podnikatelského plánu.
Podnikatelský plán
Procházka, Jan ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Řepová, Helena (oponent)
Práce se zabývá zpracováním podnikatelského záměru pro založení malé kavárny v Liberci, která bude mimo klasické služby kavárny nabízet i servisní služby pro cyklisty. V teoretické části práce jsou popsána teoreticko-metodologická východiska nutná k vypracování podnikatelského plánu. V praktické části je prezentován vlastní podnikatelský plán.
MARKETING STRATEGY OF CHOSEN COFFEE SHOP
Wirthová, Dominika ; Zamazalová, Marcela (vedoucí práce) ; Stříteský, Václav (oponent)
Cílem diplomové práce je vypracovat marketingovou strategii vybrané kavárny. Kavárna je situována na Slovensku, proto východiskem k naplnění hlavního cíle bylo zpracování analýz makroprostředí na Slovensku, aktuálních trendů v pití kávy, kavárenském byznysu (v Evropě), konkurence ve městě. K naplnění cíle přispěly dále rozhovory s majitelkou kavárny, majiteli dalších úspěšných kaváren a sumarizace teoretických podkladů. Dílčím cílem bylo získání poznatků o cílové skupině "ženy ve věku 40 až 65", která byla předmětem dotazníkového výzkumu. Sumarizací získaných informací byla vypracována marketingová strategie a návrhy na zlepšení marketingového mixu, zaměřené na problematické oblasti kavárny.
Analýza internetového prostředí z pohledu potenciálního návštěvníka kavárny v Praze
Havránek, Michal ; Černá, Jitka (vedoucí práce) ; Dvořáková, Olga (oponent)
Tato práce má vyzkoumat, jaké informace může získat uživatel internetu, jako potencionální návštěvník kavárny v Praze. Analýza je prováděna sekundárním výzkumem, kdy se nejdříve stanoví hodnotící kritéria, podle nichž se ohodnotí jednotlivé kavárny, které nalezne uživatel ve vyhledávači mezi prvními a poté se z výsledných dat udělá analýza a vyhodnotí výsledky. V závěru se shrne, jaké má uživatel možnosti.
Podklady pro založení podniku - kavárny
Kumstová, Lucie ; Tripes, Stanislav (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Hlavním cílem této práce bylo zjistit, zda je účelné zakládat kavárnu na Praze 11. Kavárna Minima s. r. o. by měla být tichým a útulným místem k posezení a vychutnání kvalitních produktů. První část práce tedy shrnuje potřebnou teorii. V druhé části práce bylo, na základě průzkumu veřejného mínění, stanoveno zaměření - mise a vize podniku. Zde se prokázalo, že náš původní záměr je slučitelný se zájmy občanů Prahy 11. Dále byla zmapována situace v okolí podniku za pomocí Porterovi a PEST analýzy. A v závěru je uvedeno číselné vyjádření a propočítání možného zisku a zhodnocení investice. Výsledkem práce je pak rozhodnutí o založení či nezaložení kavárny.
Podnikatel´ský zámer pre zahájenie činnosti v kavárenstve
Fridrichová, Veronika
FRIDRICHOVÁ, V., Podnikatelský záměr pro zahájení podnikání v oboru kavárenství. Bakalářská práce. Brno: PEF MENDELU, 2014. Tato bakalářská práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu pro zahájení činnosti v kavárně s palačinkárnou. Práce je rozdělena do dvou částí, na literární rešerši a praktickou část. První část, literární rešerše je zpracována pomocí odborné literatury a definuje základní pojmy v oblasti podnikání, podstatu podnikatelského plánu a popisuje jeho strukturu. V praktické části jsou využity poznatky z teoretické části na sestavení podnikatelského záměru pro konkrétní podnik. Výstupem práce je zhodnocení efektivnosti podnikatelského záměru.
Návrh sedacího nábytkového prvku určeného do interiéru kaváren
Novotná, Markéta
Bakalářská práce se zabývá problematikou sedacího nábytku se zaměřením na sedací prvek do interiéru kavárny. První část je věnována rozmanitosti konzumace kávy, prvním kavárnám a historii vybraných brněnských kaváren. Následující kapitoly se již zaměřují na problematiku návrhu veřejného interiéru -- kavárny a na samotný návrh dispozice, dále pak na problematiku sedacího nábytku z pohledu antropometrie, ergonomie, konstrukce atp. a návrh sedacího prvku do zvoleného interiéru. Návrh poskytuje jednoduché a funkční řešení pro praktické využití.
Návrh interiéru kavárny
Zahradník, Michal
Bakalářská práce se zabývá studiem veřejného interiéru, konkrétně kavárny. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Praktická část má za úkol představit návrh interiéru vytvořeného v prostorách starého mlýna a nábytkového prvku (barového pultu) vloženého do tohoto interiéru. Jako zdroj výchozích informací je rešerše historického a současného stavu neboli teoretická část, kde je zkoumáno jak celkové rozvržení interiéru, tak jednotlivé segmenty kavárenského nábytku. Důležitým výstupem práce je zhodnocení výsledků a informací v praxi při následném možném zhotovování interiéru.
Nábytkové řešení kavárny Noiva - Avion
Hrabovská, Romana
Bakalářská práce je primárně zaměřena na kavárnu Noiva -- Avion v Českém Těšíně a její znovu vystavění a obnovení provozu. Dále se zabývá srovnáním kavárenského života ve Slezsku a na Moravě -- především srovnává kavárny s podobným souběhem událostí. Týká se to tedy těch kaváren, které byly v průběhu let zničeny a zrekonstruovány. Také se zaměřuje na návrhářskou činnost, průběh prací na zadaném projektu a realizaci interiéru.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 656 záznamů.   začátekpředchozí626 - 635dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.