|
Podnikatelský záměr
Chludová, Markéta ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce obsahuje návrh podnikatelského záměru na zřízení penzionu s restaurací a vinným sklípkem. V práci jsou teoretické poznatky, nutné k založení podniku, zhodnocení situace na trhu, nastínění realizace projektu a následné vyhodnocení různých aspektů.
|
|
Podnikatelský záměr
Karafa, Michal ; Pospíšilová, Anna (oponent) ; Sládková, Jitka (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce je rozpracování návrhu podnikatelského záměru v oblasti stavebnictví včetně zvolení vhodné strategie, výběru marketingového mixu, vytvoření analýzy vybraných faktorů a vyhodnocení získaných dat s cílem dalšího rozvoje firmy. Práce se skládá z teoretické části, analýzy problému a z vlastního návrhu řešení problému.
|
| |
|
Založení a rozvoj školicího střediska
Žídek, Marek ; Vogeltanz, Jaroslav (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Dokument popisuje založení a rozvoj školicího střediska. V prvních kapitolách se zaměřuje zejména na postup tvorby a strukturu podnikatelského záměru. Dále čtenáře provází jednotlivými kroky tvorby. Začíná analýzou okolního prostředí, výzkumem zákazníka a jednoduchou finanční analýzou, jejichž výsledky shrnuje analýza SWOT. V dalších kapitolách jsou čtenáři předkládány detailnější analýzy, které jsou zaměřené mnohem detailněji na cílový segment (především z hlediska segmentace geografické a zákazníka podle oblasti školení). Na základě těchto analýz jsou provedeny návrhy strategie založení a rozvoje školicího střediska. Velký důraz se klade na marketingovou a finanční stránku záměru. Čtenář je velmi podrobně seznámen především s produktem firmy a její cenovou politikou. V dokumentu jsou také stručně prezentovány kroky potřebné k implementaci strategie.
|
|
Floristická obchodní jednotka - plánování, realizace a organizace prodeje
Heczková, Monika
Literární přehled této diplomové práce je zaměřen na typologii floristických obchodních jednotek. Dále se autorka zabývá vymezením pojmů souvisejících s podnikáním a popisuje vznik, realizaci a organizaci prodeje v obchodní jednotce. V práci se autorka zaměřuje i na psychologii prodeje a práci se zákazníkem. Součástí práce je i vlastní podnikatelský záměr, který autorka zpracovala jako podklad pro podnik, který bude v budoucnosti skutečně realizován. Jako prostředek ke zjištění oblíbenosti jednotlivých typů floristických obchodních jednotek mezi občany spádové oblasti byla zpracována anketa ve formě dotazníků. Vyhodnocení ankety a vlastní návrh podnikatelského záměru jsou shrnuty ve výsledcích této diplomové práce.
|
|
Zdroje financování podnikatelského záměru
Bartošová, Denisa
Bakalářská práce je zaměřena na zdroje financování podnikatelského subjektu při pořízení konkrétního dlouhodobého majetku. Cílem je vybrat a zhodnotit nejvhodnější formu financování pro koupi tahače, který je potřebný k vykonávání činnosti podnikatelského subjektu. V teoretické části bakalářské práce jsou definovány základní pojmy, postupy finanční analýzy a možné formy financování. Praktická část se věnuje konkrétním výpočtům, výběru nejvhodnější varianty financování a zároveň je provedeno finanční zatížení na podnikatelský subjekt. Výsledkem je výběr vhodného zdroje financování podnikatelského záměru a posouzení dopadu této varianty na výsledky finančního hospodaření podniku.
|
|
Business plan for the student restaurant / bar JUMPER
Pitoňáková, Anna ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Štamfestová, Petra (oponent)
Mým tématem bakalářské práce je Podnikatelský záměr studentské restaurace / baru, kterou bych chtěla otevřít v mém rodném městě Poprad. Cílem této práce bude vytvoření podnikatelského plánu, na jehož základě zhodnotím zda je reálné otevřít takovou restauraci v mém vybraném místě. Moje práce se bude dělit na dvě části. V první části se zaměřím na teorii podnikání a podnikatelského plánu. Ve druhé části, přiblížím jak si představuji restauraci, kterou bych si chtěla otevřít. Pak popíši ekonomické a konkurenční prostředí, vypracuji SWOT analýzu a podnikatelský plán mé restaurace.
|
|
Otevřít tématickou restauraci v Sochi Resort
Grazhdankin, Daniil ; Halík, Jaroslav (vedoucí práce) ; Štěrbová, Ludmila (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá otevřením tematické restaurace v Sochi Resort a zda je možné přesvědčit investory do projektu investovat. První část obsahuje stručnou historii gastronomického průmyslu v Sochi Resort od roku 1909, jeho klasifikaci, kategorii a budoucí tendence. Druhá část je zodpovědná za praktickou část, jsou zde detailní informace o tematické restauraci Taj Mahal specializující se na indickou kuchyni. Poslední část je shrnutím a závěrem z poznatků
|
| |
|
Podnikatelský záměr: Soukromá škola se zaměřením na e-sport
Lipták, Martin ; Krbová, Jana (vedoucí práce) ; Jaegerová, Václava (oponent)
Tato diplomová práce zpracovává podnikatelský záměr na založení soukromé střední školy se zaměřením na výuku e-sportu. Teoretická část se zaměřuje na obeznámení se základními informacemi o e-sportu, významu tohoto záměru a podnikatelského záměru samotného. Praktická část obsahuje podnikatelský plán podložený marketingovým mixem, analýzou trhu v podobě Porterového modelu pěti sil, analýzy faktorů ovlivňujících tento záměr pomocí SLEPT analýzy, finanční analýzou s analýzou rizik a business model podporující kreativní ekonomiku a znalostní management.
|