Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 104 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský plán založení nového podniku
Pavlíčková, Petra ; Bližňáková, Monika (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
Diplomová práce je návrhem podnikatelského záměru pro založení cateringové společnosti v městě Náměšti nad Oslavou. Teoretická část je zaměřena na strukturu podnikatelského plánu, potřebné analýzy, zdroje financování a možnosti právní formy podniku. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní situaci tak, aby byl vytvořen realizovatelný podnikatelský plán.
Objekt ubytovny pro studenty
Purket, Petr ; Konečná, Petra (oponent) ; Králová, Zuzana (vedoucí práce)
Tato diplomová práce řeší projekt novostavby objektu ubytování pro studenty v rozsahu dokumentace pro provedení stavby dle vyhlášky 499/2006 Sb. ve znění vyhlášky 62/2013 Sb. Objekt je situován na parcelách číslo 1220, 1219/1, 1218/11 a 1218/2 v katastrálním území Letovice. Novostavba je určena pro ubytování studentů pro celoroční obývání. V budově je jídelna určená jak pro ubytované studenty, tak pro studenty z okolních škol. Studenti mohou v rámci objektu také využívat multimediální učebny, knihovnu, čítárny, klubovny, posilovnu a přednáškový sál. V objektu se bude nacházet 30 pokojů. Kapacitně je objekt řešen pro ubytování 81 žáků. Objekt je třípodlažní, nepodsklepený, s půdním prostorem. Zdivo je navrženo z keramických tvárnic, stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické železobetonové.
Horský hotel
Skala, Zdeněk ; Manová, Ludmila (oponent) ; Maceková, Věra (vedoucí práce)
Stavba se bude nacházet u obce Slupečná poblíž přehradní nádrže Lipno. Bude umístěna na pozemku, který se svažuje k jihu. Stavba je navržena jako samostatně stojící, čtyřpodlažní. Technologie stavby je zděná. Konstrukční systém je navržen podélný stěnový, ztužený v příčném směru vnitřními nosnými stěnami. Jako hlavní stavební materiál jsou použity betonové tvárnice od firmy BS Klatovy. Základové konstrukce jsou navrženy plošné a to z prostého betonu i železobetonu. Stropní konstrukce jsou navrženy tuhé železobetonové prefabrikované a prefamonolitické systému BS Klatovy. Zastřešení je navrženo sklonitou střechou. Nosná konstrukce je tvořena dřevěným krovem vaznicové soustavy. Výška hřebenu střechy, včetně krytiny je +13,650m (vztaženo od relativní výšky 0,000). Výška komínové hlavy je +14,400m. Krytina je navržena profilovaná plechová Lindab Goodlock.
Marketingový plán společensko-zábavního podniku specializovaného na francouzskou gastronomii a kulturu
ZELENÁ, Adriana
Bakalářská práce se zabývá tvorbou marketingového plánu nově vznikajícího společensko-zábavního podniku specializovaného na francouzskou gastronomii a kulturu, jenž vstoupí na trh v Humpolci. Toto téma jsem zvolila zejména proto, že bych ráda pozvedla kulturu kaváren. Dalšími důvody jsou zájem o gastronomii a marketing. Kvalifikační práce se skládá ze dvou hlavních částí. Teoretická část je vytvořena z rešerše porovnávající postoj různých autorů. Další kapitolou je metodika, v níž jsou definovány cíle práce a výzkumné otázky. Dále jsem přiblížila metody používané během marketingového výzkumu. Těmi byly focus group a vlastní pozorování. Praktická část se zabývá interpretací dat získaných během marketingového výzkumu, popisem lokality, analýzou potenciálních zákazníků a konkurence. Následuje návrh marketingového plánu nové kavárny. V samotném závěru bude odpovězeno na výzkumné otázky a taktéž shrnu celou práci.
Spokojenost s poskytovanými službami v domovech pro seniory
BOUČKOVÁ, Lucie
Bakalářská práce je zaměřena na spokojenost s poskytovanými službami v domovech pro seniory v okrese Příbram. Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak jsou uživatelé spokojeni s poskytovanými službami v domovech pro seniory v okrese Příbram. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány pojmy, které s názvem této bakalářské práce souvisí - stáří, stárnutí a s tím i spojený ageismus, aspekty stárnutí či stárnutí populace, senior a komunikace s ním, potřeby seniorů nebo definice spokojenosti. V neposlední řadě jsou také popsána témata sociální péče o seniory, sociální pracovník, sociální služby pro seniory a nakonec jsem popsala přímo samotnou službu domov pro seniory. V praktické části jsem si stanovila jednu hlavní výzkumnou otázku, která zněla: "Jak jsou uživatelé domova pro seniory spokojeni s poskytovanými službami?", a k té bylo stanoveno šest dílčích. Pro sběr dat byl zvolen kvalitativní výzkum a metoda dotazování, technika polostrukturovaného rozhovoru. Velikost výzkumného souboru nebyla předem přesně určena, dotazování probíhalo do teoretické saturace - byly dány pouze dvě kritéria, a to že to musí být uživatelé některého z domovů pro seniory v okrese Příbram a musí být schopni komunikace a porozumět daným otázkám. Informantů, se kterými byl proveden výzkum, bylo celkem 16. Cíl bakalářské práce byl splněn a došlo se ke zjištění, že všichni uživatelé domovů pro seniory v okrese Příbram jsou s poskytovanými službami spokojeni. Výsledky bakalářské práce mohou sloužit jako zpětná vazba pro domovy pro seniory, kde byl výzkum realizován a jako podnět pro případné zlepšení služeb s cílem přispět ke zvýšení spokojenosti uživatelů. Dále může pomoci zájemcům o tuto pobytovou službu v rozhodování při jejím výběru.
Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví: Metodika druhu Nmets
Korbelářová, Irena ; Dluhošová, Radmila ; Sobotková, Jitka ; Žáček, Rudolf
Metodika se zaměřuje na stravování, kulinární kulturu s cílem poznání, uchování, využívání v tematických výzkumech a zpřístupnění kulinárního dědictví široké veřejnosti formou prezentace, popularizace a edukace. Jejím cílem je nabídnout s využitím mezioborového přístupu a informačních zdrojů stěžejní postupy a metody vedoucí k identifikaci a verifikaci pokrmů a nápojů ve smyslu hodnot kulinární kultury jako součásti každodennosti a identity sociálních entit příslušných území. Navrhuje strukturu kulinárního dědictví, přičemž zohledňuje obecné názory na kulturní dědictví a míru jeho rozpoznatelných hodnot a na stav dochování a dokladování prvků stravování. Poskytuje návody na dokumentaci kulinárního dědictví ve smyslu výzkumného procesu i výstupů z odborných aktivit; předkládá vzorové evidenční záznamy, využitelné v odborné praxi. Územně jsou postuláty metodiky aplikovatelné na české země, resp. na území současné České republiky. V souladu s projektem, jehož je metodika součástí, bylo zvoleno příkladové území s historickými hodnotami a kulturními i etnografickými specifiky (Slezsko, resp. České Slezsko), do nějž jsou projektovány ikonografické prezentace a vzorové dokumentační záznamy. Metodika je určená odborným pracovníkům kulturních organizací, muzeí a dalších institucí zaměřených na studium regionálních a místních tradic, lidové kultury a vývoje každodennosti; pracovníkům v oblasti památkové péče s potřebou orientovat se v oblasti stravování a hodnot kulinární kultury; badatelům z oblasti historických a příbuzných věd; pracovníkům na různých pozicích v cestovním ruchu a kulturním turismu; dalším profesně aktivním i privátním zájemcům o vývoj stravování a hodnoty kulinárního dědictví.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
BUSINESS CENTRUM VÍCHOV
Hubený, Jakub ; Velehradská, Dagmar (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je návrh architektonicko-urbanistické studie rozsáhlého areálu (revitalizace brownfield land/sites) na okraji vesnice Víchov. Stavební program definovaný částečně investorem a následně předdiplomním projektem obsahuje obytnou část, část zemědělské půdy, část veřejných prostranství, bydlení pro majitele a průmyslovou část. Průmyslová část byla řešena podrobněji a obsahuje prostory: skladovací/výrobní objekty, prodej farmářských produktů v showroomech, ubytování, stravování, administrativu a technické zázemí. Cílem práce bylo najít takové architektonické řešení, které bude nejvhodnější z různých protichůdných hledisek – jako například z hlediska prostorově-dispozičního řešení, z hlediska ekonomického pohledu, z hlediska zapojení objektu do struktury obce a topografie krajiny nebo také z hlediska energetické (ne)náročnosti stavby. Návrh by měl být také reprezentantem přiměřené reakce na globální oteplování.
BUSINESS CENTRUM VÍCHOV
Alemkhanova, Karina ; Vojtová,, Lea (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je urbanisticko-architektonická studie rozsáhlého polyfunkčního areálu, která zahrnuje i revitalizaci brownfieldu na okraji venkovského sídla. Cílem práce bylo navrhnout obchodní a správní objekt s možnosti ubytování a stravování, převážně se zaměrující na záměstnanci areálu. Myšlenkou jakési obdélníkový rovnoběžnostěn - jednoduchého tvaru, ve který začleněn geometrický útvar. Materiálové řesení fasády zařazuje fasadní desky cembrit patina inline, tímto způsobem fasáda správního objektu interague s fasádami výrobních objektu. Takže na řešeném území navržené 5 vícelodní výrobní/skladovácí haly. Každá hala se skládá z 5 lodí, které bude dle požadavků investora možno slučovat a vytvářet tak libovolně velké protory. Základní koncept a hlavní členění hmoty je inspirováno okolní drobnou zástavbou se sedlovými střechami. Řešené území se nachází v mírném svahu, objekty umístěny podle vrstevnic. Pro hlavní vjezd do areálu zůstávaji stávající vjezd, který se nachází na jižním okraji řešeného území. Za vjezdem je navrženo parkoviště, které bude použité jako parkovaní pro zaměstnanci a pro návštěvniky. V jižní části řešeného území jsou navrženy pěstební plochy s obslužnými komunikacemi. Na severovýchodu je navržena dle územního plánu plocha pro rekreaci. V této části je navržen nový vjezd a výstavba rodinných domů se sedlovou střechou.
Komplexní terapie po operaci impingement syndromu ramenního kloubu
Váchová, Kateřina ; Němeček, Ondřej (vedoucí práce) ; Molnár, Petr (oponent)
Autor: Kateřina Váchová Instituce: Rehabilitační klinika LF v Hradci Králové Název práce: Komplexní terapie po operaci impingement syndromu ramenního kloubu Vedoucí práce: Mgr.Ondřej Němeček Počet stran: 104 Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: impingement syndrom, ramenní kloub, subacromiální dekomprese, funkční testy, centrace Key words: impingement syndrome, shoulder joint, subacromialis decompression, function al tests, catering V mé bakalářské práci jsem se zabývala tématem komplexní terapie po operaci impingement syndromu ramenního kloubu a zpracováním kazuistik tří pacientů, kteří podstoupili artroskopickou dekompresi pro tuto diagnózu. U každého z nich byla fyzioterapie vedena jiným způsobem. Práce se skládá ze dvou částí. První část obsahuje teoretický přehled ramenního kloubu, včetně popisu humeroskapulárního rytmu a dynamické stabilizace. Dále se zabývám diagnostikou a definováním impingement syndromu. V další části popisuji jednotlivé metody komplexní terapie, které se mohou u dané problematiky použít. Praktická část popisuje zpracování kineziologického vyšetření, průběh terapie a ověřuje na kazuistikách efekt léčby u každého z pacientů. Ramenní kloub je nejpohyblivějším kloubem lidského těla a často bývá postižen nestabilitou a častou zranitelností. V NsP Česká Lípa, kde jsem prováděla...

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 104 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.