Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 141 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh a realizace mobilní aplikace pro zařízení iPhone
Vodák, Jakub ; Šmíd, Lubomír (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Cílem této práce je navrhnout a vytvořit mobilní aplikaci pro telefony iPhone od firmy Apple. Aplikace je vystavena a prodávána v elektronickém obchodě App Store. Součástí práce je vytvoření několika marketingových kampaní pro podporu prodeje.
Zabezpečení operačního systému Apple OS X
Hošek, Josef ; Malina, Lukáš (oponent) ; Hajný, Jan (vedoucí práce)
Práce se zabývá rozborem bezpečnosti operačního systému Mac OS X ve verzi 10.8 "Mountain Lion". Bezpečnost je probírána z pohledu prvků a nástrojů, které jsou v systému implementovány a používány. Všechny používané prvky a nástroje jsou dále podrobně popsány z pohledu jejich funkce. V praktické části práce jsou obsaženy postupy pro konfiguraci bezpečnostních prvků systému, otestování vlivu šifrování na rychlost systému, nastavení a popis komplexního firewallu vytvořeného pomocí IPFW. Jako poslední je popsán a zprovozněn scénář s přesměrováním a překladem adres pomocí NATD mezi dvěma OS X.
Bezpečnost operačního systému Apple iOS
Zahradníček, Zdeněk ; Martinásek, Zdeněk (oponent) ; Hajný, Jan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá zabezpečením operačního systému iOS a vytvářením aplikací pro tento systém. Popisuje základní vlastnosti systému, použitá zabezpečení, šifrování a třídy pro bezpečné ukládání souborů. Další oblastí, kterou se práce zabývá je zabezpečení přístupu k internetu a ochranou odesílaných a přijímaných dat. V práci je popsán programovací balíček Xcode, používaný vývojáři pro iOS platformu. Dále byla zkompilována aplikace pro ukázku práce s tímto programovacím balíčkem a její následné otestování na virtuálním zařízení v simulátoru, který je součástí tohoto balíčku. V poslední řadě byla vytvořena aplikace využívající velkých česel o hodnotě 1024bit a následné využití těchto čísel pro početní operace. Výstupem aplikace byla průměrná doba trvání výpočtu použitých matematických operací.
Spolupráce více uživatelů v rozšířené realitě na iOS
Jurczyk, Adam ; Kapinus, Michal (oponent) ; Beran, Vítězslav (vedoucí práce)
Cílem této práce bylo vytvoření řešení, které by umožňovalo spolupráci více uživatelů ve sdílené rozšířené realitě. Navržené řešení umožňuje více uživatelům úpravu virtuálních objektů a interakci s nimi ve 3D sdílené scéně v reálném čase. Práce řeší problematiku asistence při synchronizaci zařízení do sdílené scény pomocí uživatelského rozhraní. Navrhuje také systém pro řešení kolizí a povolení při interakci uživatelů s virtuálními objekty. Součástí řešení je také návrh hybridní P2P síťové architektury pro komunikaci mezi jednotlivými zařízeními. Řešení je navrhnuto pro platformu iOS a využívá nejnovější funkce dostupné ve frameworku ARKit 2. Výsledná aplikace demonstruje a hodnotí výkon navržených prvků při spolupráci více uživatelů. Navrhnuté řešení se dá použít jako základ pro tvorbu aplikací umožňujících návrhářům prezentování navržených řešení uživatelům v rozšířené realitě, což jim umožňuje získávání uživatelského hodnocení jejich práce v reálném čase a cílovém fyzickém prostředí.
iPhone aplikace pro rozpoznání SPZ
Sládeček, Roman ; Dvořák, Radim (oponent) ; Procházka, Boris (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá teoretickou a praktickou stránkou tvorby aplikace pro mobilní zařízení Apple iPhone a jeho operační systém iOS. V teoretické části práce jsou obsaženy informace o historii zařízení, o nástrojích k tvorbě aplikací pro tuto mobilní platformu a stručně načrtnutý postup a proces, jakým je aplikace nasazena do samotného zařízení. Další část pojednáva o státních poznávacích značkách, jejich významu a integritních omezeních. Jádrem celé práce je praktická část, a tedy tvorba a implementace mobilní aplikace pro rozpoznávání těchto značek za podpory vestavěného fotoaparátu a její následná textová reprezentace, příp. další manipulace s tímto údajem. V závěrečné, no o nic méně důležité části práce zhodnotim výsledky, které tato aplikace přinese po testování a experimentování v různých podmínkách.
Twitter client pro Apple TV
Zvara, Marek ; Kočí, Radek (oponent) ; Hrubý, Martin (vedoucí práce)
Táto práca popisuje a analyzuje platformu tvOS a porovnáva jej výhody a nevýhody voči platforme iOS. Okrem toho ponúka prehľad aktuálneho stavu Twitter API.Na základe týchto poznatkov ponúka popis návrhu, úspešne zrealizovanej implementácie a testovania aplikácie. Twitter klient pracuje so základnými funkcionalitami ako prezeranie časovej osi, retweet, like/unlike tweetu či reakcia v diskusii k danému tweetu.
Kniha jízd pro iPhone a Windows mobile
Hubík, Filip ; Žaloudek, Luděk (oponent) ; Bartoš, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaobírá návrhem a implementací elektronické on-line evidence jízd pro mobilní přístroje Apple iPhone a přístroje podporující operační systém Windows Mobile. Zaměřuje se na systém GPS obou zařízení i globální systém navigace obecně. Je zde podrobně rozebrána problematika klienských aplikací obou platforem. Dále je navrhnuta a v rámci práce implementována serverová aplikace, pracující s oběma klientskými. Výsledkem práce systému mohou být například podklady pro účetnictví nebo vizualice cest fi remními vozidly, jinak řečeno jednoduchá kniha jízd.
Vliv podmínek uchovávání na obsah biologicky aktivních složek v plodech jablek
Ferdová, Jitka ; Čarnecká, Martina (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
V předložené bakalářské práci jsou popsány antioxidanty vyskytující se ve stravě a jejich účinky na lidský organismus. Dále jsou shrnuty činitele znehodnocování plodů jablek v průběhu skladování a možnosti ochrany proti nim. V praktické části byly nejprve kalibrovány a validovány metody stanovení enzymů superoxiddismutázy (SOD), katalasy a polyfenoloxidázy (PPO) v jablkách. Po nalezení vhodných metod byly uvedené enzymy změřeny v jablkách zpracovaných pod tekutým dusíkem po 158 dnech skladování v normální nebo v modifikované atmosféře. Také byla provedena kvantitativní a kvalitativní analýza bílkovin v jablkách. Dále byly ve zamražené surové šťávě změřeny některé nízkomolekulární antioxidanty (celkové polyfenoly, celkové flavonoidy a vitamín C) a celková antioxidační aktivita. Tyto hodnoty byly porovnány s hodnotami naměřenými v plodech ihned po sklizni. V poslední části bylo provedeno umělé zaplísnění jablek a sledovala se úspěšnost uchycení mikroorganismů.
Detekce nedeklarovaných druhů ovoce v potravinových výrobcích pomocí molekulárně-biologických a instrumentálních metod
Svobodová, Petra ; Wikarská, Monika (oponent) ; Fialová, Lenka (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na detekci jablečné složky v dětských ovocných příkrmech. Teoretická část se zabývá samotným plodem – jablkem; falšováním potravin, jakožto důvodem ke kontrole složení a metodami, jak molekulárně-biologickými, tak instrumentálními, kterými lze falšování potravin prokázat. V rámci experimentální části byly zakoupeny komerční produkty s obsahem jablečného pyré a byly připraveny modelové směsi jako repliky zakoupených produktů. Z těchto vzorků byla izolována DNA, ověřena její amplifikovatelnost a po výběru vhodných primerů pro detekci jablka byla prokázána přítomnost jablečné složky. Ze stejných vzorků byly připraveny methanolové extrakty pro HPLC postupem, který byl již dříve využitý pro extrakci fenolických látek z dužiny jablka [1]. Pomocí této analýzy mělo být identifikováno jablko v ovocných pyré s využitím floridzinu jako markeru přítomnosti jablečné složky. Výsledkem bylo zjištění jablečné složky jak v komerčních výrobcích, tak v modelových směsích pomocí qPCR. Testovaná metoda extrakce fenolických látek se však ukázala jako nevhodná pro využití v analýze ovocných pyré, jelikož floridzin nebyl detekován ani v extraktu z jablečného pyré, ani v modelových směsích, kam toto pyré bylo přidáno.
Stanovení aromaticky aktivních látek v odrůdách jablek
Mahdalová, Martina ; Trachtová, Štěpánka (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce bylo stanovit aromaticky aktivní látky a sledovat senzorickou kvalitu jablek. Teoretická část se zabývá popisem, složením a vlastnostmi jablek, také informuje o aromatických látkách, jejich stanovení a možnostech senzorického hodnocení jablek. Je zde popsána metoda stanovení aromaticky aktivních látek pomocí plynové chromatografie v kombinaci s izolační technikou mikroextrakce tuhou fází. V experimentální části byla metoda SPME-GC-FID aplikována na vzorky jablek vybraných odrůd speciálně šlechtěných proti strupovitosti (Venturia inaequalis), což bylo 24 genotypů a odrůda Golden Delicious jako standard. Celkem bylo identifikováno 60 různých aromaticky aktivních látek, z toho 22 alkoholů, 12 aldehydů, 11 ketonů, 10 esterů a 5 organických kyselin. Počet a koncentrace identifikovaných látek se lišily v závislosti na odrůdě. Senzorická analýza byla provedena pomocí kategorových ordinálních stupnic a profilového testu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 141 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.