Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 23 záznamů.  předchozí11 - 20další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Enogastronomie v podmínkách České Republiky
Švidek, Adam
Bakalářská práce se zabývá enogastronomií v podmínkách České Republiky. Práce je rozdělena na část teoretickou a část experimentální. Teoretická část objasňuje definice základních pojmů, zobrazuje aktuální stav zemědělské výroby v návaznosti na gastronomii, líčí obecné principy a pravidla pro párování pokrmů a vín a popisuje jejich implementaci v praxi. Experimentální část obsahuje tři několikachodová menu vhodně spárovaná s vybranými víny, z nichž jedno bylo prakticky vyzkoušeno a ověřeno. Jednotlivé podkapitoly se dále věnují analýze výsledků, popisu problémů při párování, zohledňování některých komponent pokrmů a vín při vytváření optimálního snoubení.
Mobilní aplikace pro jídelny
Mareš, Martin ; Kofroň, Jan (vedoucí práce) ; Matěna, Vladimír (oponent)
Práce si klade za cíl navrhnout a implementovat mobilní aplikaci pro platformu An- droid sloužící pro procházení jídelníčků a objednávání jídla ve veřejných jídelnách. Na rozdíl od podobných projektů je aplikace rozšiřitelná o další jídelny pomocí pluginů. Díky tomu může mít uživatel přehled i o vzájemně konkurenčních jídelnách v jednom společném prostředí. Stejně tak aplikace umožňuje pracovat i s více uživateli. Zároveň umožňuje prohlížet jídelníček i v režimu off-line. Součástí aplikace je i několik pluginů a vývojová dokumentace pro snadné rozšíření o další pluginy. 1
Webová aplikace pro tvorbu dietního plánu
Matějíček, Vojtěch ; Zendulka, Jaroslav (oponent) ; Bartík, Vladimír (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření webové aplikace, která uživateli generuje denní jídelníčky na základě měření tělesných úbytků. Tyto pokroky uživatel do aplikace vkládá v pravidelných intervalech. Jídla v těchto jídelníčcích odpovídají dietnímu nebo stravovacímu plánu, který si uživatel volí z nabídky tří implementovaných dietních plánů. Součástí bakalářské práce proto bylo nejen nastudování principů tvorby webových aplikací, ale taktéž seznámení se s teorií implementovaných dietních plánů. Aplikace poskytuje možnost zpětného prohlížení generovaných receptů a tvorby nákupních seznamů. Recepty, jídelníčky i nákupní seznamy je možno vytisknout. Uživatel se do aplikace registruje a přihlašuje pomocí e-mailové adresy a hesla.
Výživové ukazatele u výkonnostních a reprezentačních lyžařů běžců
Wűrzová, Anna ; Vilikus, Zdeněk (vedoucí práce) ; Tuka, Vladimír (oponent)
Tato bakalářská práce je zaměřena na výživové ukazatele u výkonnostních a reprezentačních lyžařů běžců. Hlavním úkolem této práce je popsat význam sportovní výživy u vytrvalostních sportovců a porovnat rozdílné stravování u dvou různě zdatných skupin lyžařů běžců. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá fyziologií běžeckého lyžování, zejména důležitou funkcí metabolismu a morfologickou charakteristikou běžce na lyžích. Rovněž pojednává o specifických nárocích vytrvalostního sportovce na výživu, o jednotlivých makronutrientech i mikronutrientech a v neposlední řadě také o vhodných doplňcích stravy pro vytrvalostní sport. Praktická část práce shrnuje výsledky získané hodnocením dotazníků o charakteristice tréninku a čtyřdenních jídelníčků respondentů. Výzkumný soubor tvořilo 8 reprezentačních a 8 výkonnostních lyžařů běžců ve věkovém rozmezí 20-32 let. Bylo zjištěno, že reprezentační lyžaři běžci mají vyšší tréninkový objem, a proto i vyšší energetický výdej než výkonnostní lyžaři běžci. Hodnocení jídelníčků sportovců poukázalo na rozdíly ve stravování mezi oběma skupinami. Doporučený příjem energie pro běžce na lyžích je 12000-14000 kJ/den, podle míry zátěže a výkonnosti. Dostatečný celkový energetický příjem byl zaznamenán u výkonnostních lyžařů, který byl splněn ze 101 %...
Problém obezity ve vybrané vícegenerační rodině
Dolejší, Simona ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Dohnal, Karel (oponent)
- 9 - ABSTRAKT: Bakalářská práce se zabývá problematikou obezity ve vícegenerační rodině. Klade si za cíle charakterizovat a analyzovat průběh vzniku tohoto onemocnění, zmapovat další zdravotní komplikace, které obezitu doprovázejí, nastínit možnosti, jak hmotnost snížit a pokusit se rozebrat příčiny výskytu ve vybrané rodině. V teoretické části je užita metoda odborné analýzy literatury. Výzkumná část zahrnuje kazuistiky pěti členů vybrané rodiny, které obsahují základní osobní údaje, osobní a rodinnou anamnézu, energetické propočty, změny hmotnosti s grafy a vzorové jídelníčky s vyhodnocením. Získané údaje byly zpracovány a vyhodnoceny pomocí energetické kalkulačky. Výsledky ukázaly nedostatky ve stravování a nízkou pohybovou aktivitu u všech členů vybrané rodiny. Závěrem tak mohu konstatovat, že příčinu obezity, lze v tomto případě hledat v nápodobě životního stylu. KLÍČOVÁ SLOVA: obezita, tělesná hmotnost, zdravotní komplikace, jídelníček, dieta
MY CODE/WORLD
Franková, Anna ; Zálešák, Jan (oponent) ; Macháček, Mikuláš (vedoucí práce)
My Code/World je osobní umělecký výzkum prostředí, ve kterém se pohybuji ve své profesi programátora - nikoli ovšem fyzického prostředí, ale virtuálního prostředí interface počítače. Tento výzkum probíhá přibližně od října minulého roku a jeho výsledkem je cyklus volně navazujících prací (skic, experimentů), které prezentuji jako instalaci v prostorech ateliéru AGD2 FaVU.
Srovnání kvality stravování ve vybraných základních školách na Vysočině a v Jihomoravském kraji
VEVERKOVÁ, Dagmar
Diplomová práce srovnává školní stravování na vybraných základních školách v Jihomoravském kraji a v Kraji Vysočina. Jihomoravský kraj zastupují školy v okrese Znojmo, konkrétně ZŠ a MŠ Jevišovice, ZŠ a MŠ Kravsko a ZŠ a MŠ Pražská Znojmo. Kraj Vysočina reprezentují školy z okresu Třebíč ZŠ a MŠ Budkov a ZŠ Jemnice. Teoretická část se soustředí na výživu jedince, výživová doporučení, stravovací návyky dětí a správné stravování ve škole. Práce se dále věnuje obecným poznatkům HACCP a spotřebnímu koši. Je zde zahrnuta i pestrost jídelních lístků a stavba denního menu. V praktické části hodnotím pět vybraných jídelen a srovnávám je mezi sebou. Do každé jídelny jsem měla možnost několikrát nahlédnout a posoudit nejen její vybavení, ale také stavební členění a zhodnotit čistotu. V kapitole Výsledky popisuji jednotlivé části kuchyňského zázemí, jako jsou skladovací prostory, jídelny a samotné kuchyně. Z každé jídelny mi byla poskytnuta interní dokumentace společně s možností pořízení fotodokumentace. Díky těmto skutečnostem a dialogu s vedením zařízení a jídelen jsem získala informace o vnitřních řádech kuchyní. Ve všech zařízeních jsem se zaměřila hlavně na dodržování kritických bodů HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), kontrolu výrobního diagramu. Z každé jídelny jsem si vyžádala protokoly kontroly kritických bodů za měsíc září nebo říjen 2014. Vedoucí školních jídelen mi poskytly plnění spotřebního koše za dva měsíce, konkrétně září a říjen 2014. S plněním spotřebního koše úzce souvisí měsíční skladba jídelních lístků. Ty byly pozorovány rovněž za měsíc září a říjen. Z jídelního lístku jsem měla možnost vyčíst, z jakých surovin kuchařky vaří a zda se jídla pravidelně střídají nebo jsou stále stejná. Kapitola je doplněna o dvoje dotazníková šetření. První z nich bylo rozdáno vedoucím školních kuchyní. Každá vedoucí na otázky svědomitě a podle skutečných informací odpověděla. Šetření se týkalo chodu školní jídelny. Druhé dotazníkové šetření bylo vypracováno samotnými strávníky, to znamená žáky a pedagogy. Strávníci v ní hodnotili subjektivně kvalitu podávaných jídel a prostředí školní jídelny. Veškerá získaná data jsou zpracována v grafech a tabulkách s popisem. Získané výsledky mají poukázat na kvalitu školního stravování ve vybraných jídelnách. Závěrem této práce mohu konstatovat, že nelze jednoznačně určit, která jídelna vaří zdravě a je tou nejlepší ze zkoumaných provozů. Každá jídelna je v něčem jedinečná, všechny vaří jídla vhodná pro děti. Jídelna ZŠ a MŠ Budkov se o své strávníky stará skvěle, neboť jim vytváří různé programy ve stravování během roku. Pořádá dny cizí kuchyně, strávníci si sestavují vlastní menu a kuchařky jim vaří jídla na přání. ZŠ Jemnice má vhodně řešené skladovací prostory a moderní vybavení kuchyně. ZŠ a MŠ Jevišovice svým strávníkům dopřávají každý den k hlavnímu jídlu různý doplněk (ovoce, zeleninu, tyčinku, pudink, salát, aj.). ZŠ a MŠ Kravsko svým strávníkům nabízí různé saláty a čerstvé ovoce. Jako nápoj je poskytován bylinkový čaj, ovocný čaj s citronem a džus. ZŠ a MŠ Pražská Znojmo disponuje moderním vybavením kuchyně i jídelny. Jídelna je nad výdejním oknem krásně vymalovaná. Pro své žáky v dopoledních hodinách připravuje chutné svačiny. Zvolené jídelny pravidelně jídla střídají nebo zcela obměňují. Ve všech jídelnách je k hlavnímu jídlu podáván různý doplněk minimálně třikrát za týden. Všechny jídelny vaří pestrá a nutričně vyvážená jídla. V jídelnách se často vyskytují obilné zavářky a zdravé přílohy. Pokud tomu bude tak i nadále, bude z každé školní jídelny zdravá jídelna, což by měli vědět hlavně rodiče strávníků, že jejich školní jídelna je opravdu ta nejlepší
Mobilní aplikace pro nové studenty na FIT VUT
Muráň, Michal ; Zachariáš, Michal (oponent) ; Kajan, Rudolf (vedoucí práce)
Práce se zabývá tvorbou mobilní aplikace pro operační systém Windows Phone 7, která slouží pro ulehčení studia novým studentům na fakultě FIT VUT. Teoretická část se zabývá získáním zpětné vazby od studentů pro návrh jednotlivých prvků aplikace. Na základě získaných údajů byl vytvořen návrh obsahu a rozhraní. V praktické části se pojednává o implementaci funkčnosti aplikace.
Využití programu ANSYS Workbench v silnoproudé elektrotechnice
Partl, Tomáš ; Aubrecht, Vladimír (oponent) ; Kuchyňková, Hana (vedoucí práce)
Diplomová práce popisuje ve své první části tvorbu elektronických databází výkresů v programu Raster Design 2009, jako výhodnou formu uchování pouze papírové dokumentace. Ve druhé části diplomové práce jsou provedeny výpočty oteplení primárního a sekundárního vinutí přístrojového transformátoru proudu vlivem průchodů nadproudů těmito vinutími a vliv na ostatní části transformátoru, jako je např. chyba transformátoru nebo zvyšující se magnetická indukce jádra a další. Poslední, třetí, část práce je zaměřena na využití programu ANSYS Workbench v silnoproudé elektrotechnice. V práci je ukázán konkrétní příklad výpočtu oteplení přístrojového transformátoru proudu (teplotní analýza) a porovnání výsledků s teoretickými (vypočtenými) hodnotami.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 23 záznamů.   předchozí11 - 20další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.