Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Metody hodnocení vybraných kosmetických přípravků
Sládková, Veronika ; Sýsová, Lenka (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce)
Tato práce je rozdělena na dvě části. Cílem první – teoretické – části bylo seznámit se se stavbou kůže, jejím významem a fyziologií, s odlišnými typy pleti a s pleťovými maskami v souvislosti s péčí o pleť. Teoretická část se formou literární rešerše zabývá funkcí jednotlivých složek obsažených ve vybraných kosmetických přípravcích a také metodami, kterými je možné kosmetické přípravky hodnotit. Nejvíce popsanou složkou je olivový olej, jelikož je významnou ingrediencí všech přípravků, o kterých tato práce pojednává. Druhá – experimentální – část je zaměřena na hodnocení vlivu hydratace jednotlivých přípravků. Hydratace byla měřena pomocí přístroje MPA 5 firmy Courage&Khazaka, který je založen na měření kapacitního odporu kondenzátoru. Dále byla sestavena metodika hodnocení hydratace a cílem experimentální části bylo zvolenou metodiku ověřit a získané výsledky zpracovat.
Vliv stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin
Sládková, Veronika ; Obruča, Stanislav (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin. Diplomová práce byla řešena ve spolupráci s výrobcem směsí Frujo, a.s., Tvrdonice, a to za účelem výběru vhodného stabilizátoru pozitivně ovlivňujícího výslednou kvalitu výrobku. V rámci experimentální práce bylo analyzováno šest stabilizačních směsí, tři kompletní sypké směsi pro výrobu točených zmrzlin a jednotlivé suroviny pro výrobu těchto sypkých směsí. Sacharidy a lipidy byly stanovovány pouze ve stabilizačních směsích. Obsah sacharidů byl stanoven spektrofotometricky a pomocí HPLC/RI. Lipidové složky byly analyzovány pomocí TLC. Viskozita byla měřena rotačním viskozimetrem a byl sledován rozdíl tokových křivek jednotlivých kompletních směsí při užití odlišných stabilizačních směsí. Na základě měření viskozity byly vybrány vzorky, které byly podrobeny senzorické analýze. Stabilizační směs Stobicol byla podrobena analýze aktivních látek a byla u ní stanovena též antioxidační stabilita. Ve všech analyzovaných stabilizátorech i výsledných směsích byla testována mikrobiologická stabilita. Výsledné zmrzlinové směsi tří příchutí byly podrobeny analýze proteinů mikročipovou elektroforézou. Nejvyšší obsah celkových i redukujících sacharidů byl zjištěn v hydrolyzovaných vzorcích, přičemž nejvyšší hodnoty celkových sacharidů vykazovala stabilizační směs Meyprogen, u redukujících sacharidů směs Swissgum. Metodou TLC byl zjištěn téměř ve všech vzorcích obsah triacylglycerolů, který není v recepturách deklarován. U směsi Meyprogen byl potvrzen i výskyt diacylglycerolů, které by zde také neměly být přítomny. Na základě dosažených výsledků rheologických měření a srovnáním se senzorickou analýzou byl jako nejvhodnější stabilizátor k dalšímu průmyslovému použití navržen stabilizační produkt Meyprogen.
Vypracování metodik pro tvorbu informačního modelu budovy
Sládková, Veronika ; Černý, Martin (oponent) ; Hanzl, Vlastimil (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce byla tvorba metodiky pro tvorbu informačního modelu budovy zadanými metodami. Dané budovy byly nejprve změřeny geodetickými metodami nebo byly opatřeny projektovými výkresy. Zpracování naměřených dat a samotná tvorba informačního modelu budovy byly provedeny v softwaru Revit 2014 pomocí vhodných nástaveb. Následně byly popsány zvolené metody tvorby, které byly posléze mezi sebou porovnány. Výsledek může být použit pro výběr nejvhodnějšího postupu podle účelu a dostupných prostředků.
Tvorba ortofotomapy v systému PhotoMod
Sládková, Veronika ; Hanzl,, Vlastimil (oponent) ; Kalvoda, Petr (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce bylo vyhotovení ortofotomapy v lokalitě Brno – Slatina. Zpracování celého projektu bylo provedeno v softwaru Photomod 4.3, jež je produktem ruské společnosti Racurs. Pro vypracování bylo třeba vykonat aerotriangulaci a vyrovnání leteckých snímků, vytvořit digitální model reliéfu a z něj výslednou ortofotomapu. Celkový výsledek práce byl porovnán s geodetickým měřením.
Index environmentálního zdraví na příkladu vybraných měst České republiky
Sládková, Veronika
Diplomová práce se věnuje tématu hodnocení indexu environmentálního zdraví na příkladu měst České republiky. Práce vymezuje jednotlivé environmentální oblasti, které ovlivňují lidské zdraví a strategické dokumenty zaměřené na problematiku environmentálního zdraví. Aplikační část je zaměřena na vyhodnocení indexu environmentálního zdraví ve 4 vybraných městech České republiky – Uherské Hradiště, Jeseník, Blansko, Bohumín. Stav environmentálního zdraví byl posouzen prostřednictvím 12 dílčích indikátorů reprezentujících 5 environmentálních oblastí, které jsou na území pozorovány – kvalita ovzduší, hluková zátěž, zelená infrastruktura, modrá infrastruktura, podmínky bydlení a technická infrastruktura. Pořadí měst bylo stanoveno na základě výsledků kompozitního indikátoru a metody TOPSIS. U obou metod se na prvním místě umístilo město Jeseník, a naopak na posledním místě městská část Nový Bohumín.
Vypracování metodik pro tvorbu informačního modelu budovy
Sládková, Veronika ; Černý, Martin (oponent) ; Hanzl, Vlastimil (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce byla tvorba metodiky pro tvorbu informačního modelu budovy zadanými metodami. Dané budovy byly nejprve změřeny geodetickými metodami nebo byly opatřeny projektovými výkresy. Zpracování naměřených dat a samotná tvorba informačního modelu budovy byly provedeny v softwaru Revit 2014 pomocí vhodných nástaveb. Následně byly popsány zvolené metody tvorby, které byly posléze mezi sebou porovnány. Výsledek může být použit pro výběr nejvhodnějšího postupu podle účelu a dostupných prostředků.
Vliv stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin
Sládková, Veronika ; Obruča, Stanislav (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin. Diplomová práce byla řešena ve spolupráci s výrobcem směsí Frujo, a.s., Tvrdonice, a to za účelem výběru vhodného stabilizátoru pozitivně ovlivňujícího výslednou kvalitu výrobku. V rámci experimentální práce bylo analyzováno šest stabilizačních směsí, tři kompletní sypké směsi pro výrobu točených zmrzlin a jednotlivé suroviny pro výrobu těchto sypkých směsí. Sacharidy a lipidy byly stanovovány pouze ve stabilizačních směsích. Obsah sacharidů byl stanoven spektrofotometricky a pomocí HPLC/RI. Lipidové složky byly analyzovány pomocí TLC. Viskozita byla měřena rotačním viskozimetrem a byl sledován rozdíl tokových křivek jednotlivých kompletních směsí při užití odlišných stabilizačních směsí. Na základě měření viskozity byly vybrány vzorky, které byly podrobeny senzorické analýze. Stabilizační směs Stobicol byla podrobena analýze aktivních látek a byla u ní stanovena též antioxidační stabilita. Ve všech analyzovaných stabilizátorech i výsledných směsích byla testována mikrobiologická stabilita. Výsledné zmrzlinové směsi tří příchutí byly podrobeny analýze proteinů mikročipovou elektroforézou. Nejvyšší obsah celkových i redukujících sacharidů byl zjištěn v hydrolyzovaných vzorcích, přičemž nejvyšší hodnoty celkových sacharidů vykazovala stabilizační směs Meyprogen, u redukujících sacharidů směs Swissgum. Metodou TLC byl zjištěn téměř ve všech vzorcích obsah triacylglycerolů, který není v recepturách deklarován. U směsi Meyprogen byl potvrzen i výskyt diacylglycerolů, které by zde také neměly být přítomny. Na základě dosažených výsledků rheologických měření a srovnáním se senzorickou analýzou byl jako nejvhodnější stabilizátor k dalšímu průmyslovému použití navržen stabilizační produkt Meyprogen.
Metody hodnocení vybraných kosmetických přípravků
Sládková, Veronika ; Sýsová, Lenka (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce)
Tato práce je rozdělena na dvě části. Cílem první – teoretické – části bylo seznámit se se stavbou kůže, jejím významem a fyziologií, s odlišnými typy pleti a s pleťovými maskami v souvislosti s péčí o pleť. Teoretická část se formou literární rešerše zabývá funkcí jednotlivých složek obsažených ve vybraných kosmetických přípravcích a také metodami, kterými je možné kosmetické přípravky hodnotit. Nejvíce popsanou složkou je olivový olej, jelikož je významnou ingrediencí všech přípravků, o kterých tato práce pojednává. Druhá – experimentální – část je zaměřena na hodnocení vlivu hydratace jednotlivých přípravků. Hydratace byla měřena pomocí přístroje MPA 5 firmy Courage&Khazaka, který je založen na měření kapacitního odporu kondenzátoru. Dále byla sestavena metodika hodnocení hydratace a cílem experimentální části bylo zvolenou metodiku ověřit a získané výsledky zpracovat.
Tvorba ortofotomapy v systému PhotoMod
Sládková, Veronika ; Hanzl,, Vlastimil (oponent) ; Kalvoda, Petr (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce bylo vyhotovení ortofotomapy v lokalitě Brno – Slatina. Zpracování celého projektu bylo provedeno v softwaru Photomod 4.3, jež je produktem ruské společnosti Racurs. Pro vypracování bylo třeba vykonat aerotriangulaci a vyrovnání leteckých snímků, vytvořit digitální model reliéfu a z něj výslednou ortofotomapu. Celkový výsledek práce byl porovnán s geodetickým měřením.
Svoboda projevu z pohledu EÚOLPS a její omezení
Sládková, Veronika ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Prygl, Pavel (oponent)
Právo na svobodu projevu bývá uváděno jako jedno z nejdůležitějších základních lidských práv, avšak navzdory zásadnímu významu existence tohoto práva a jeho nezbytnosti pro fungování kterékoli demokratické společnosti, není toto právo neomezitelné. Cílem této diplomové práce je zjistit hranice práva na svobodu projevu v systému Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, která představuje jeden z nejvýznamnějších dokumentů ochrany základních lidských práv na mezinárodní úrovni. Výjimečná úloha práva na svobodný projev ve společnosti je prokázána jak rozborem teoretického kontextu svobody projevu v systému Úmluvy v teoretické části práce, tak i analýzou činnosti Evropského soudu pro lidská práva a jeho judikatury spojené s právem na svobodný projev v její praktické části.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
13 SLÁDKOVÁ, Veronika
2 SLÁDKOVÁ, Václava
1 Sládková, Vladimíra
2 Sládková, Václava
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.