Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 22 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Bussines Plan
Hájková, Martina ; Grosiarová, Naďa (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
This Master’s thesis describes the goals and conditions for the foundation of the center for pastime activities for children and youth. The final prospectus goes from the complete analysis of the market in term of potential customers and also of current competition. It analyses a need of finance on behalf of the earnings and expenses comparison.
Přesnost interindividuálního vnímání mentálních obsahů
Hájková, Martina ; Bahbouh, Radvan (vedoucí práce) ; Slaměník, Ivan (oponent)
Cíle: Tato práce se zabývá některými otázkami z oblasti empatické přesnosti, tedy schopnosti správně a přesně vnímat mentální stavy druhých lidí. Především nás zajímalo, zda jsou lidé schopni reflektovat vlastní výkon v oblasti empatické přesnosti a v poznávání vlastního obrazu v očích druhých lidí. Dalším cílem bylo zjistit, jaký je mezi těmito dvěma komponentami vztah, tedy zda jedinci dosahují vyšší empatické přesnosti, jsou také schopnější rozpoznat, jak působí na druhé. Neméně důležitým cílem bylo zjistit, jakou roli hraje motivace pro přesnost a správnost vnímání prožitků druhého člověka. Metody: Tyto otázky jsou řešeny v rámci experimentu založeném na přímé interakci probandů. Po interaktivní fázi byli probandi požádáni, aby do dotazníku zhodnotili své vlastní prožívání během interakce a prožívání interakčního partnera, a pokusili se odhadnout, jaký dojem v něm zanechali. V těchto dotaznících se vyjadřovali i k sebejistotě ohledně jednotlivých odpovědí. Výsledky: Probandi prokázali, že měli dobrou představu o tom, co prožívá interakční partner i o tom, jak jsou vnímáni, přestože variabilita výkonu byla značná. Sebehodnocení probandů bylo u většiny probandů překvapivě neadekvátní. Probandi často nedokázali určit, kdy byli jejich úsudky o druhém spolehlivé a kdy nikoliv. Sebehodnocení...
Minipivovary - odvětví pivovarnictví v ČR
Hájková, Martina
Hájková, M., Minipivovary - odvětví pivovarnictví v ČR. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2017. Tato diplomová práce se zabývá analýzou odvětví pivovarnictví se zaměřením na minipivovary v České republice. Hlavním cílem práce je formulace strategií a doporučení pro minipivovary zvažující vstup do odvětví pivovarnictví, ale také pro minipivovary, které již působí v tomto odvětví. Ve vlastní části práce bylo pro analýzu makroprostředí a mikroprostředí použita analýza PESTE, analýza oborového okolí podniku a Porterova analýza pěti konkurenčních sil. Následně byly definovány tržní příležitosti a hrozby vycházející z analýzy vnějšího prostředí. Výsledkem práce je formulace optimálních strategií a doporučení pro nově vstupující i současné minipivovary. Doporučenými strategiemi jsou například pořízení technologického vybavení, odborná pomoc, pivní speciály, originální pivní obaly, reklamní předměty, rozšíření o výrobu cideru a jiné.
Rizika internacionalizačního procesu MSP
Hájková, Martina
Diplomová práce se zaměřuje na identifikaci bariér a rizik internacionalizačního procesu mezi malými a středními podniky strojírenského oboru v České republice. Obsahuje odbornou terminologii, která se týká problematiky internacionalizačního procesu, internacionalizačními modely, motivy internacionalizace a v neposlední řadě zahrnuje i řízení rizik. Práce se věnuje identifikací bariér a rizik internacionalizačního procesu pomocí dotazníkového šetření, na jehož základě jsou vytvořeny mapy rizik a bariér. Pro získání dostatečných informací o analyzovaném problému je práce doplněna o hloubkové rozhovory, které také přispěly k identifikaci překážek mezinárodního obchodování, stanovení následných opatření a naplnění cíle diplomové práce.
Nefarmakologické intervence používané sestrami k léčbě a ovlivňování bolesti pacientů hospitalizovaných na oddělení intenzivní péče
Hájková, Martina ; Vaňková, Milena (vedoucí práce) ; Hocková, Jana (oponent)
I přes veškeré vymoženosti moderní medicíny se pacienti na jednotkách intenzivní péče/ ARO stále setkávají s bolestí, která není dostatečně tlumena. Cílem diplomové práce bylo analyzovat management bolesti a roli sestry v léčbě bolesti pomocí nefarmakologických intervencí u pacientů hospitalizovaných na oddělení intenzivní péče, popř. ARO. V teoretické části práce je shrnuta problematika bolesti, jak z pohledu patofyziologického, tak i psychologického. Jelikož je bolest sama o sobě velice obšírným tématem, zaměřila jsem se v této práci na management bolesti akutní (popř. pooperační). Stěžejní kapitola teoretické části rozebírá problematiku bolesti u pacientů na JIP/ ARO. Pro předkládaný kvalitativní výzkum byla zvolena metoda sběru dat pomocí individuálních nestandardizovaných polostrukturovaných rozhovorů. Získaná data z jednotlivých rozhovorů sloužila k hloubkové analýze zkoumané problematiky, kdy byly jednotlivé části textu okódovány a následně seskupeny do jednotlivých nově vzniklých kategorií. Výzkumný vzorek tvořilo celkem 8 informantů z řad zdravotních sester pracujících na různých typech JIP a ARO. Informantky byly před zahájením výzkumu řádně obeznámeny s jeho okolnostmi i etickými aspekty. Kvalita a množství poskytovaných informací o nefarmakologické léčbě bolesti v kontextu IP/ ARO je...
Složení stravy a konzumace fast food v mladistvém věku
HÁJKOVÁ, Martina
Fast food je fenoménem dnešní doby, který zná většina z nás. Nicméně se jedná o veřejný typ stravování, který má spíše negativní dopad na naše zdraví, zvláště při pravidelném využívání. Moje bakalářská práce na téma "Složení stravy a konzumace fast food v mladistvém věku" je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Na začátku teoretické části se zabývám charakteristikou mládeže. V další kapitole je důraz kladen na základní složky potravin, jako jsou bílkoviny, tuky a sacharidy. U jednotlivých složek jsou uvedeny jejich zdroje a denní doporučená dávka. V poslední kapitole se zabývám již zmíněným fast food, začínám od jeho historie až po novinky, které nám dnešní moderní doba přináší. Má práce je vedena kvalitativní i kvantitativní formou. Jako první metodu jsem zvolila dotazníkové šetření. Výzkumným souborem bylo 44 žáků v rozmezí od 15 do 18 let. Zvolila jsem dvě školy v Českých Budějovicích, v jejichž blízkosti se nacházejí restaurace s rychlým občerstvením. Jako první školu jsem vybrala Biskupské gymnázium, první ročník, a dále Střední průmyslovou školu stavební, taktéž první ročník. Dále výzkum pokračoval u 8 náhodně vybraných respondentů, kteří týden zaznamenávali svůj jídelníček do mého předtištěného formuláře. Ten jsem potom vyhodnotila pomocí programu Nutriservis professional. Mým hlavním cílem bylo zjistit frekvenci konzumace fast food potravin v průběhu týdne. Dále zhodnotit týdenní jídelníček u vybraných respondentů pomocí programu Nutriservis professional.
Složení stravy a konzumace Fast food v mladistvém věku
HÁJKOVÁ, Martina
Fast food je fenoménem dnešní doby, který zná většina z nás. Nicméně jedná se o veřejný typ stravování, který má spíše negativní dopad na naše zdraví, zvláště při pravidelném využívání. Moje práce na téma "Složení stravy a konzumace Fast food v mladistvém věku" je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Na začátku teoretické části uvádím historii stravování a porovnání s dobou současnou. Dále se zabývám charakteristikou mládeže a školním stravováním, které hraje také svoji roli. V další kapitole je důraz kladen na základní složky potravin, jako jsou bílkoviny, tuky a sacharidy. U jednotlivých složek jsou uvedeny i jejich zdroje. V poslední kapitole se zabývám již zmíněným fast foodem, začínám od jeho historie až po novinky, které nám dnešní moderní doba přináší. Má práce je vedena kvalitativní i kvantitativní formou. Jako první metodu jsem zvolila dotazníkové šetření. Výzkumným souborem je 44 žáků v rozmezí věku od 15 do 18 let. Zvolila jsem dvě školy v Českých Budějovicích, kde se nacházejí restaurace s rychlým občerstvením. Jako první školu jsem vybrala Biskupské gymnázium, první ročník, a dále Střední průmyslovou školu stavební, taktéž první ročník. Dále výzkum probíhal u 8 vybraných respondentů, kteří týden zaznamenávali svůj jídelníček do mého předtištěného formuláře. Ten jsem potom vyhodnotila pomocí programu Nutriservis profi. Mým hlavním cílem bylo, zjistit frekvenci konzumace fast-foodových potravin v průběhu týdne. Dále zhodnotit týdenní jídelníček u vybraných respondentů pomocí programu Nutriservis profi.
Organizace Tichý svět a její aktivity
Hájková, Martina ; Hádková, Kateřina (vedoucí práce) ; Kotvová, Miroslava (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na činnost organizace Tichý svět, o. p. s., především na její působnost v oblasti pracovního uplatnění neslyšících. Největší pozornost je věnována poskytované službě sociální rehabilitace, a to jak v teoretické, tak v praktické rovině. Výzkumné šetření na základě analýzy dokumentace představuje vybrané charakteristiky klientů Tichého světa, v druhé části pak skrze případové studie přibližuje proces poskytování konkrétních typů služeb sociální rehabilitace a ukazuje na nich, jak činnost organizace ovlivňuje pracovní uplatnění neslyšících na trhu práce.
Právní aspekty vztahu rozvojových projektů a environmentální migrace
Hájková, Martina ; Honusková, Věra (vedoucí práce) ; Žákovská, Karolina (oponent)
Resumé Tato diplomová práce je zaměřena na mezinárodněprávní analýzu vztahu rozvojových projektů a environmentální migrace. Vztah rozvojových projektů a environmentální migrace je z hlediska mezinárodního práva téměř nezkoumanou a neregulovanou oblastí, a proto jsem si ho vybrala jako téma svého výzkumu. Předkládaná práce si z tohoto důvodu klade za cíl pokusit se analyzovat tento vztah z pohledu mezinárodního práva a vyhledat vhodné mezinárodně právní nástroje na regulaci tohoto vztahu. Výstupem je odpověď na následující výzkumné otázky: Co to je rozvojový projekt a environmentální migraci? Jaké jsou právní aspekty vztahu rozvojových projektů a environmentální migrace? Je možné tento vztah ošetřit v mezinárodním právu? Proč je tato oblast opomíjena mezinárodním právem? Nebylo by lepší vytvořit zvláštní mezinárodněprávní úpravu pouze pro přesídlení rozvojovými projekty? Diplomová práce je členěna do čtyř hlavních kapitol, v rámci kterých se postupně snažím najít odpovědi na výše uvedené výzkumné otázky. První kapitola se věnuje rozvojovému projektu a stanovení jeho definice, včetně jeho terminologickému odlišení od podobných definic. Druhá kapitola představuje problematiku environmentální migrace, její typy a příčiny. Třetí kapitola je rozdělena do tří podkapitol. V rámci první podkapitoly analyzuji vztah...

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 22 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
5 HÁJKOVÁ, Marie
10 HÁJKOVÁ, Markéta
22 HÁJKOVÁ, Martina
22 HÁJKOVÁ, Michaela
1 HÁJKOVÁ, Michala
3 HÁJKOVÁ, Monika
5 Hájková, Magdaléna
8 Hájková, Marcela
4 Hájková, Mariana
5 Hájková, Marie
10 Hájková, Markéta
22 Hájková, Michaela
1 Hájková, Miluše
2 Hájková, Miroslava
3 Hájková, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.