Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 107 záznamů.  začátekpředchozí98 - 107  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Food services provided within the air transport
Flamíková, Dominika ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Tato práce se zabývá stravovacími službami v letecké dopravě. První kapitola má za úkol představit leteckou dopravu, vplyvy, které na ni působili v posledním desetiletí a současné trendy v poskytování služeb na palubě letadla. Druhá kapitola je věnována stravovacím službám v letecké dopravě. Obsahuje například systém stravování v nízkonákladových leteckých společnostech a podrobný popis systému kritických kontrolních bodů HACCP. Třetí kapitola komplexně objasňuje činnost leteckých cateringových společností. Čtvrtá obsahuje důležitou analýzu šesti nejvýznamnějších světových cateringových společností v letecké dopravě. V poslední páté kapitole jsou vyjmenované a popsané současné trendy, novinky a předpoklady vývoje odvětví.
Catering services provided in the rail transport
Levák, Adam ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Cílem práce je podat komplexní přehled o stavu železniční dopravy a v ní poskytovaných služeb na území České republiky. První kapitola informuje o vývoji železniční dopravy a její současné pozici v rámci dopravního systému ve světě. Druhá kapitola charakterizuje stravovací služby v železniční dopravě, formy zabezpečení těchto služeb a funkce, které plní. Závěr této kapitoly nabízí rozdělení železničního stravování podle místa, kde jsou stravovací služby poskytované. Praktická část analyzuje cateringové společnosti působící v železniční dopravě na území České republiky, jejich nabídku služeb a podíl na trhu. Závěrečná kapitola práce je zaměřená na představení budoucnosti a trendů v stravování v železniční dopravě.
Fianční analýza společnosti Eurest ČR
Šuran, Ondřej ; Staňková, Anna (vedoucí práce) ; Paluba, Štefan (oponent)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou společnosti Eurest, spol. s r. o. Jejím cílem je ukázat vhodné metody finanční analýzy, aplikovat je na konkrétní společnost a interpretovat dosažené výsledky. K tomu bude z hlediska metodiky použita jak analýza účetních výkazů společnosti, výpočet různých poměrových ukazatelů a v neposlední řadě bankrotní model a analýza finančního zdraví podniku.
Catering jako součást služeb cestovního ruchu
DOSKOČILOVÁ, Eliška
Práce se věnuje analýze trhu stravovací služeb v oblasti Blatensko a zkoumá možnosti zavedení regionálního produktu cestovního ruchu v dané oblasti. Další oblastí zájmu této práce je analýza cateringu na zámku Lnáře.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb na Lipensku
CHUCHELOVÁ, Michaela
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími a stravovacími službami v regionu Lipensko. Cílem práce je analýza ubytovacích a stravovacích služeb v této oblasti a formulace a doporučení pro rozvoj ve vybrané oblasti. Výsledků bylo dosaženo pomocí primárních a sekundárních dat. Z primárních dat bylo použito dotazníkové šetření a řízené rozhovory, které nejvíce přispěly k návrhům a doporučením uvedených v závěru práce.
Analýza nabídky ubytovacích služeb v Českých Budějovicích
PODLEŠÁKOVÁ, Adéla
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu poskytovaných služeb cestovního ruchu v ubytovacích zařízeních v Českých Budějovicích. Význam práce spočívá v zjišťování stavu nabídky ubytovacích služeb, úrovně a kvality ubytovacích zařízení v Českých Budějovicích. Práce obsahuje hodnocení současných služeb, jejich šíře a hloubky. Pro vypracování práce bylo získáno 134 dotazníků v rámci dotazníkového šetření, formou řízených rozhovorů se zapojilo 13 z 19 českobudějovických ubytovacích zařízení. Byla provedena analýza služeb prostřednictvím metody mystery guest. Účelem práce je mimo jiné i poskytnout získané poznatky jako základ pro případné další studie a napomoci tak k rozvoji nabídky ubytovacích služeb (a i dalších v práci druhotně analyzovaných) v Českých Budějovicích.
Strategická mapa cateringové společnosti
Křivánková, Marie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kiráľová, Alžbeta (oponent)
V diplomové práci Strategická mapa cateringové společnosti je sestrojena strategická mapa modelové cateringové společnosti působící na českém trhu. Strategická mapa byla zvolena jako přehledný a účinný nástroj, který strukturovaně postihuje důležité části strategie konkrétní firmy formou vizuální zkratky podle známé metodologie : KAPLAN, Robert S., NORTON, David P.: Strategy Maps, Harvard Business School Publishing Corporation, Boston 2004. ISBN 1-59139-134-2. V teoretické části této práce byly popsány základní stavební kameny pro tvorbu strategické mapy a byly též popsány profesionální služby cateringové společnosti. V praktické části je nejdříve analyzován cateringový trh v České republice a na základě zjištěných příležitostí je namodelována nově založená cateringová společnost VIP Catering. Tato společnost oslovuje VIP klienty s nabídkou prvotřídně kvalitních VIP služeb. Dále byla určena její mise, vize, SWOT analýza, byly analyzovány její strategické cíle, které byly rozděleny na základě čtyř základních perspektiv a byla navržena vhodná měřítka těchto strategických cílů. Poté byly navrženy strategické iniciativy a sestavena vhodná organizační struktura. V závěru praktické části byla sestavena konkrétní strategická mapa pro cateringovou společnost VIP Catering, kde byly vyznačeny příčinné vztahy mezi jednotlivými perspektivami její strategie. Hlavním výsledkem diplomové práce je originálně sestrojená strategická mapa nově vznikající cateringové společnosti na českém trhu.
Analýza možnosti stravování zaměstnanců
Zrcková, Kateřina ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce)
Diplomová práce charakterizuje stravovací služby, především pak účelové stravování a hlavně jeho největší část - zaměstnanecké stravování. Stručně popisuje jeho vývoj a současný stav. Popisuje možnosti stravování zaměstnanců na letišti Praha Ruzyně, konkrétně ve dvou největších společnostech ČSA a.s. a Správa Letiště Praha, s.p.. Závěr práce se věnuje průzkumu spokojenosti zaměstnanců letiště Praha Ruzyně s nabízeným (poskytovaným) závodním stravováním.
Podnikání ve veřejném stravování v U. S. A.
Bečvarovský, Matěj ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kruisová, Hana (oponent)
Charakteristika odvětví veřejného stravování, jako důležité součásti cestovního ruchu i národní ekonomiky U. S. A. Práce nastiňuje problémy a náležitosti, se kterými se potýkají podnikatelé v U. S. A. , kteří se rozhodnou otevřít restauraci, rychlé občerstvení nebo jiný podnik veřejného stravování. Uvedený podnikatelský plán provozovny Healthy Choice zdůrazňuje důležitost zodpovědné přípravy a pečlivého plánování při otevření nové provozovny.
Nové marketingové koncepty ve stravovacích službách
Zadražil, Aleš ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Hořavková, Hana (oponent)
Diplomová práce představuje vybrané marketingové koncepty ve stravovacích službách, v jejichž rámci se zaměřuje na vybrané provozovny, které zkoumá z hlediska jejich marketingového konceptu a poskytovaných služeb.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 107 záznamů.   začátekpředchozí98 - 107  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.