Název:
Stravovacie služby poskytované v leteckej doprave
Překlad názvu:
Food services provided within the air transport
Autoři:
Flamíková, Dominika ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [slo][cze][eng] Táto práca sa zaoberá stravovacími službami v leteckej doprave. Prvá kapitola má za úlohu predstaviť leteckú dopravu, vplyvy, ktoré na ňu pôsobili v poslednom desaťročí a súčasné trendy v poskytovaní služieb na palube lietadla. Druhá kapitola je venovaná stravovacím službám v leteckej doprave. Obsahuje napríklad systém stravovania v nízkonákladových leteckých spoločnostiach a podrobný popis systému kritických kontrolných bodov HACCP. Tretia kapitola komplexne objasňuje činnosť leteckých cateringových spoločností. Štvrtá obsahuje dôležitú analýzu šiestich najvýznamnejších svetových cateringových spoločností v leteckej doprave. V poslednej piatej kapitole sú vymenované a popísané súčasné trendy, novinky a predpoklady vývoja odvetvia.Tato práce se zabývá stravovacími službami v letecké dopravě. První kapitola má za úkol představit leteckou dopravu, vplyvy, které na ni působili v posledním desetiletí a současné trendy v poskytování služeb na palubě letadla. Druhá kapitola je věnována stravovacím službám v letecké dopravě. Obsahuje například systém stravování v nízkonákladových leteckých společnostech a podrobný popis systému kritických kontrolních bodů HACCP. Třetí kapitola komplexně objasňuje činnost leteckých cateringových společností. Čtvrtá obsahuje důležitou analýzu šesti nejvýznamnějších světových cateringových společností v letecké dopravě. V poslední páté kapitole jsou vyjmenované a popsané současné trendy, novinky a předpoklady vývoje odvětví.This thesis is devoted to food services provided within the air transport. The first chapter introduces the air transport, influences on it during the last ten years and current trends in onboard services. The second chapter is dedicated to food services in the air transport. It contains for example system of boarding in case of low cost carriers and detailed description of Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). The third chapter comprehensively describes operation of the flight catering companies. The fourth one contains analysis of six most important flight caterers in the world. The last chapter lists and describes current trends, news and assumptions for the industry.
Klíčová slova:
catering; cateringové společnosti; letecká doprava; stravovací služby; air transport; catering; catering companies; food services
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/25583