Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 829 záznamů.  začátekpředchozí812 - 821další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Dopady zákazu kouření v hospodách a restauracích
Vávra, Vít ; Běláčková, Vendula (vedoucí práce) ; Poláková, Olga (oponent)
Background: Tato práce si klade za cíl zjistit, jak zákaz kouření na veřejných místech ovlivnil obraty barů a restaurací, spotřebu tabáku a počet kuřáků ve společnosti v evropském prostředí. K podrobnějšímu seznámení s touto problematikou, budou zanalyzovány důvody pro zavedení zákazu. Na konci práce budou porovnány získané výsledky s pohledem ekonomické teorie. Metoda: Práce se zaměří na pět států, v nichž již byla regulace zavedena, konkrétně na Irsko, Norsko, Itálii, Skotsko a Anglii. Data potřebná pro analýzu dopadů zákazu budou získány z jednotlivých studií zkoumajících změny ve vybraných státech. Poté budou všechny získané informace shrnuty a bude rozhodnuto, jakým způsobem byly ovlivněny pohostinské služby a tabákový průmysl a zda získané výsledky korespondují s pohledem ekonomické teorie na tuto problematiku. Výsledky: Argumenty zastánců regulace se jsou při nejmenším sporné, jediný z našeho pohledu obhajitelný je argument opírající se o zdravotní komplikace způsobené nepřímým kouřením. Ani v jedné zemi a ani v jednom odvětví nebyl naměřen růst zkoumaných veličin. Regulace zapříčinila snížení obratů v hospodách i restauracích, snížení prodejů tabáku a pokles kuřáků v populaci. Z ekonomické teorie je patrné, že zákaz posune strukturu trhu do nepřirozeného stavu, čímž se sníží efektivita, což je ve shodě s naměřenými výsledky. Závěr: Zákaz kouření na veřejných místech by z ekonomického a dle našeho názoru i morálního pohledu nebylo moudré zavádět. Obě zkoumaná odvětví regulace poškozuje. Volný trh, bez zásahů, které podnikatelům znemožňují přizpůsobit se přáním jejich zákazníků, má největší šanci maximalizovat společenský blahobyt, protože vede k optimální alokaci jak kuřáckých, tak nekuřáckých zařízení.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Železnorudsko
ŠEFLOVÁ, Dana
Hlavním posláním bakalářské práce bylo analyzovat současnou situaci v ubytovacích a stravovacích službách v oblasti Železnorudska. Byl hodnocen počet, struktura a kvalita ubytovacích a stravovacích zařízení a dále kvalita a množství poskytovaných služeb. Pro posouzení současné situaci, bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky regionu, dále řízené rozhovory s majitelem ubytovacího zařízení a pracovníkem Turistického informačního centra Železná Ruda. Jako třetí zdroj informací byly využity všechny dostupné informace o regionu a nakonec také vlastní pozorování a zkušenosti. Na závěr byla provedena syntéza všech získaných údajů a na základě získaný výsledků jsem vypracovala návrhy a doporučení pro zlepšení stávající situace.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Klatovsko
MARTÍNKOVÁ, Zuzana
Cílem bakalářské práce bylo zanalyzovat trh ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti Klatovsko, zjistit počet těchto zařízení a úroveň poskytovaných služeb. Pro zhodnocení stávající situace bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky ubytovacích zařízení na Klatovsku a řízený rozhovor s majitelkou hotelu a vedoucí informačního centra. Jako doplňková forma výzkumu byla použita metoda pozorování. Tyto informace se staly podkladem pro zpracování syntézy údajů, která měla za úkol naznačit celkovou situaci v oblasti. Vyplynulo z ní též několik problémů vyskytujících se v oboru cestovní ruch. Důležitou částí práce bylo stanovit návrhy a doporučení pro zkvalitnění a rozvoj ubytovacích a stravovacích služeb na Klatovsku.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Strakonicko
LINHARTOVÁ, Monika
Bakalářská práce podrobně popisuje ubytovací a stravovací služby v oblasti Strakonicko. Cílem práce bylo zanalyzovat nabídku ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti. To umožnilo především vlastní zkoumání a pozorování, provedení dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Potřebné informace se staly podkladem k sestavení syntézy údajů. Ta následně přispěla k vypracování návrhů a opatření, které jsou uvedeny v závěru práce.
Využití trendu zážitkového turismu v gastronomii
ADRIÁNOVÁ, Jana
Základním cílem této diplomové práce bylo zjištění nových trendů v gastronomii a jejich uplatnění v současném životě. Především, jak na tyto novodobé trendy reagují lidé, jaké jsou jejich požadavky a do jaké míry je aplikují nebo přijímají. Dále, jak vnímají {\clqq}zážitkovou gastronomii``, čemu dávají přednost a zda jsou spokojeni či naopak.
Zkvalitnění infrastruktury obce v odvětví cestovního ruchu jako rozvojový faktor v regionu.
SLEZÁČEK, Miroslav
Tento projekt výrazně přispěje k rozvoji města Horní Stropnice a potažmo celého Jihočeského kraje v oblasti cestovního ruchu, který je jednou z klíčových oblastí ekonomického rozvoje regionu. Ze závěrů jednotlivých kapitol této studie plyne, že budou vytvořeny potřebné organizační, technické a finanční předpoklady pro zajištění realizace daného objemu investic a následný provoz jednotlivých zařízení, na něž je projekt zaměřen. Realizací akce budou v provozní etapě projektu vyvolány výnosy, které převyšují náklady a celý projekt generuje kladný hospodářský výsledek.
Podnikatelský plán
Kraváriková, Beata ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Pevná, Jana (oponent)
Zpracování podnikatelského plánu konkrétní firmy, provedení ekonomického hodnocení metodou finanční analýzy.
The business plan for establishing a restaurant
Pandošová, Petronela ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Eysseltová, Sylvie (oponent)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit podnikateľský plán, který pomůže při realizaci cíľů a naplnění představ o podnikání v gastronomické oblasti. V teoretické částí jsou popsané jednotlivé části podnikatelského plánu na základě naštudované literatury.Praktická část se zabýva konkrétnim podnikatelským plánem vytvořeným pro restauraci Family v Humennom.
Podnikatelský plán - Fit bar
Kundschofský, Michal ; Cejthamr, Václav (vedoucí práce) ; Dědina, Jiří (oponent)
Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu k založení restaurace a ověření reálnosti tohoto projektu. Práce je rozdělena do dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na všeobecné postupy, jak vytvořit podnikatelský plán a je zde popsáno, jak by měl podnikatelský plán podle zkušených autorů a samotných podnikatelů vypadat. Náplní druhé části práce je samotný podnikatelský plán restaurace Fit bar s analýzou tržního prostředí, finančním plánem, marketingovým plánem, či popisem poskytovaných výrobků služeb.
Podnikatelský plán
Slabá, Kateřina ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Martinec, Tomáš (oponent)
Předmětem této diplomové práce je komplexně shrnout jednotlivé kroky, které je potřeba podstoupit před otevřením vlastního podniku, vypracování podnikatelského plánu pro nově vznikající restauraci a zhodnocení, zda je tento podnikatelský záměr proveditelný, reálný a zda má šanci na úspěch. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická je zaměřena na vysvětlení stěžejních pojmů souvisejících s danou problematikou, tzn. co je podnikání, podnik, popis profilu úspěšného podnikatelem, činnosti, které by měl podnikatel provést před vlastním podnikáním včetně činností, kterých by se měl vyvarovat. Dále následuje popis nejdůležitějších aspektů podnikatelského plánu, tj. význam, uživatelé, zásady zpracování i podrobná struktura a náležitosti. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán restaurace na Mělnicku. Zabývá se volbou právní formy podniku, optimálním umístěním restaurace a zřizováním provozovny, přes analýzu trhu, tvorbu produktu, plánování vhodné marketingové strategie až po sestavení provozního a finančního plánu včetně prognózy vývoje hospodaření na několik let dopředu. Plán byl tvořen tak, aby mohl být předložen peněžním institucím při žádosti o finanční podporu a zároveň aby mohl sloužit jako stěžejní dokument při strategickém řízení a vedení restaurace jejich majiteli.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 829 záznamů.   začátekpředchozí812 - 821další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.