Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1,263 záznamů.  začátekpředchozí800 - 809dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikání v gastronomii formou franchisingu
Šimáčková, Markéta ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Mejdrech, Vlastimil (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá volbou formy podnikání v gastronomii. Cílem této práce je usnadnění rozhodování při volbě vhodné formy podnikání při otevření restaurace. V teoretické části je popsána problematika franchisingu a následně rozepsán postup při otevření franchisové restaurace. V praktické části je toto téma uvedeno do praxe. Je zde ukázán postup otevření franchisové pobočky řetězce Taco Bell v Praze. Druhá polovina praktické části je tvořena příkladem otevření mexické restaurace vlastní značky. Součástí praktické části je vždy stručný nástin příjmů a výdajů dané restaurace. V závěru bakalářské práce jsou stručně popsány a porovnány obě možnosti podnikání v gastronomii a následně je vybrána vhodnější forma pro otevření restaurace.
Company business start-up
Zhidov, Konstantin ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Müllerová, Jana (oponent)
Předmětem vybraného tématu pro moji Bakalářskou práci se stal projekt - otevření fitness klubu ve městě Volgograd pod názvem "Fit34Life". Cílem této Bakalářské práce se stalo psaní komplexního podnikatelského plánu s výpočty a ekonomickou efektivitou zavedení projektu. Pro dosažení cílů byly zadány následující úkoly: -Studie podnikatelského plánování -Rozbor struktury podnikatelského plánu. -Rozpracování podnikatelského plánu. -Hodnocení možných rizik budoucího projektu. -Studie ekonomických stran podnikatelského plánu. -Výpočet efektivity podnikatelského plánu. V práci byly použity praktické i všeobecně logické metody. Bakalářská práce objemem (rozsahem) 71 stran, se skládá z úvodu, dvou kapitol, závěru, seznamu literatury a přílohy. První kapitola "Teoretická část", odhaluje základní pojmy obchodního plánování a zkoumá také základní prvky metodiky přípravy podnikatelského plánu. Druhá kapitola "Praktická část", obsahuje podnikatelský plán na otevření fitness klubu, s výpočty ekonomické efektivity projektu s hodnocením potencionálního rizika. Téma rozvoje podnikatelského plánování je v Rusku momentálně velmi aktuální kvůli nedostatku zkušeností a informací. Různé aspekty obchodního plánování postrádají teoretický a metodologický základ, a to zejména v souvislosti s marketingovými výzkumy a organizačními plány, což snižuje kvalitu podnikatelských plánů. V řadě případů vede k nesprávným rozhodnutím. Pro rozvoj ekonomiky je důležité aplikovat moderní metody podnikatelského plánování.
Podnikatelský plán – zprostředkování kuchařských kurzů
Marková, Kristýna ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Gazdík, Martin (oponent)
Podnikatelský plán je důležitým dokumentem, který napomáhá každé začínající společnosti v rozhodnutí, zda daný podnikatelský záměr zrealizovat. Cílem této diplomové práce je kompletní podnikatelský plán a zhodnocení životaschopnosti nového podnikatelského záměru CookForMe, za kterým se skrývá koncept zprostředkování kuchařských kurzů v domácnostech. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána struktura podnikatelského plánu. Praktická část čerpá z teoretického základu a představuje tak ucelený podnikatelský plán firmy CookForMe se zaměřením na zmapování trhu služeb poradenství v oblasti gastronomie a navržení nového interaktivního portálu s cílem přilákat nové zákazníky.
Podnikatelský záměr
Urbánek, Petr ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této bakalářské práce je vymyšlení podnikatelského záměru a posouzení jeho realizovatelnosti. K porozumění náležitostí a ke kvalitnímu zpracování konkrétního podnikatelského plánu je potřeba nabýt teoretické poznatky, které jsou shrnuty v první části práce. V praktické části je pak popsán návrh založení konkrétní společnosti, zahrnující všechny náležitosti reálného podnikatelského plánu, na téma založení studentské restaurace.
Comparison of conditions of business in the Czech Republic and the Russian Federation.
Kataev, Egor ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Hartman, Ladislav (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je komparace podmínek podnikatelské činnosti v České republice a v Ruské federaci Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V první části práce jsou popsány hlavní zákony, proces registrace podniku v obouch státech, systém zdanění a účetnictví. Ve druhé části práce jsou posouzována hodnocení odborníků a podnikatelů z České republiky a Ruské federace.
Podnikatelský záměr - kavárna
Piskáčková, Iveta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kalábová, Markéta (oponent)
Cílem této diplomové práce je zpracovat podnikatelský plán kavárny. Teoretická část práce se věnuje náležitostem podnikatelského plánu, podnikání a kavárny jakožto formě stravovacího zařízení. V praktické části je na základě marketingové analýzy a odborné literatury vypracován podnikatelský záměr kavárny včetně finančního plánu. V závěru práce je vyhodnoceno, zda je kavárna realizovatelná. Práce může sloužit jako opora při realizací podnikatelské myšlenky.
Vstup podnikatele na zahraniční trh
Hušková, Veronika ; Švarc, Zbyněk (vedoucí práce) ; Hásová, Jiřina (oponent)
Tématem bakalářské práce je vstup podnikatele na zahraniční trh, konkrétně na území České republiky a Francie. Cílem práce je zanalyzovat právní podmínky a možnosti vstupu podnikatele jako zahraniční osoby na český a francouzský trh. První kapitola stručně popisuje vývoj vzájemného obchodu mezi Českou republikou a Francií. Druhá kapitola je věnována charakteristice systémů a právním podmínkám podnikání v daných státech. Nejdůležitější kapitolou je třetí kapitola, ve které jsou popsány jednotlivé formy podnikání zahraničních osob v České republice a ve Francii.
Právní podmínky k přístupu zahraničních osob k podnikání ve Španělsku
Eichner, Pavel ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Patočka, Radim (oponent)
Cílem této práce je komplexně pojednat o právních postupech a praxi v oblasti zahájení podnikání ve Španělsku ze strany zahraniční osoby. Nejedná se však o pouhou analýzu a shrnutí právních norem a postupů, avšak také je tato práce příručkou pro případného zájemce o toto téma, díky radám a praktickým poznatkům v ní obsaženým.
Založení amatérského sportovního oddílu – výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání.
Horáček, Marek ; Štěpánek, Petr (vedoucí práce) ; Černý, Pavel (oponent)
Bakalářská práce s názvem Založení amatérského sportovního oddílu - výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání popisuje možné varianty právních forem pro založení amatérského sportovního oddílu s důrazem na spolek, společnost s ručením omezeným, akciovou společnost a družstvo. Cílem této práce je vybrat vhodnou právní formu pro založení amatérského sportovního oddílu a popsat postup vedoucí k jeho založení. Dalším cílem této práce je zjistit, jak mohou sportovní oddíly v českém legislativním prostředí podnikat. Praktická část se zabývá založením a provozem již existujícího hokejového klubu HC Letci Letňany. Práce může sloužit jako návod pro výběr optimální právní formy zakládaného sportovního oddílu.
Návrh strategie vybraného podniku
PITNER, Zdeněk
Cílem práce je pomocí analýz vnějšího prostředí navrhnout strategii vybraného podniku. Mezi použité analýzy patří analýza STEP, Porterův model pěti sil a analýza SWOT. Teoretická část práce je zaměřena na definování klíčových pojmů jako je strategie, podnik a podnikání. Praktická část obsahu je vlastní provedení jednotlivých analýz a rozhovoru s manažerem podniku. Na základě provedených analýz bylo zjištěno, že nejvhodnější strategií podniku je strategie VYUŽITÍ. Podnik by se měl zaměřit na využití svých silných stránek a příležitostí, mezi které patří kvalita vývoje zbraní, výborné renomé firmy a pravděpodobnost na podílení se přezbrojení AČR.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 1,263 záznamů.   začátekpředchozí800 - 809dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.