|
Podnikání v gastronomii formou franchisingu
Šimáčková, Markéta ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Mejdrech, Vlastimil (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá volbou formy podnikání v gastronomii. Cílem této práce je usnadnění rozhodování při volbě vhodné formy podnikání při otevření restaurace. V teoretické části je popsána problematika franchisingu a následně rozepsán postup při otevření franchisové restaurace. V praktické části je toto téma uvedeno do praxe. Je zde ukázán postup otevření franchisové pobočky řetězce Taco Bell v Praze. Druhá polovina praktické části je tvořena příkladem otevření mexické restaurace vlastní značky. Součástí praktické části je vždy stručný nástin příjmů a výdajů dané restaurace. V závěru bakalářské práce jsou stručně popsány a porovnány obě možnosti podnikání v gastronomii a následně je vybrána vhodnější forma pro otevření restaurace.
|
|
Company business start-up
Zhidov, Konstantin ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Müllerová, Jana (oponent)
Předmětem vybraného tématu pro moji Bakalářskou práci se stal projekt - otevření fitness klubu ve městě Volgograd pod názvem "Fit34Life". Cílem této Bakalářské práce se stalo psaní komplexního podnikatelského plánu s výpočty a ekonomickou efektivitou zavedení projektu. Pro dosažení cílů byly zadány následující úkoly: -Studie podnikatelského plánování -Rozbor struktury podnikatelského plánu. -Rozpracování podnikatelského plánu. -Hodnocení možných rizik budoucího projektu. -Studie ekonomických stran podnikatelského plánu. -Výpočet efektivity podnikatelského plánu. V práci byly použity praktické i všeobecně logické metody. Bakalářská práce objemem (rozsahem) 71 stran, se skládá z úvodu, dvou kapitol, závěru, seznamu literatury a přílohy. První kapitola "Teoretická část", odhaluje základní pojmy obchodního plánování a zkoumá také základní prvky metodiky přípravy podnikatelského plánu. Druhá kapitola "Praktická část", obsahuje podnikatelský plán na otevření fitness klubu, s výpočty ekonomické efektivity projektu s hodnocením potencionálního rizika. Téma rozvoje podnikatelského plánování je v Rusku momentálně velmi aktuální kvůli nedostatku zkušeností a informací. Různé aspekty obchodního plánování postrádají teoretický a metodologický základ, a to zejména v souvislosti s marketingovými výzkumy a organizačními plány, což snižuje kvalitu podnikatelských plánů. V řadě případů vede k nesprávným rozhodnutím. Pro rozvoj ekonomiky je důležité aplikovat moderní metody podnikatelského plánování.
|
|
Podnikatelský plán – zprostředkování kuchařských kurzů
Marková, Kristýna ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Gazdík, Martin (oponent)
Podnikatelský plán je důležitým dokumentem, který napomáhá každé začínající společnosti v rozhodnutí, zda daný podnikatelský záměr zrealizovat. Cílem této diplomové práce je kompletní podnikatelský plán a zhodnocení životaschopnosti nového podnikatelského záměru CookForMe, za kterým se skrývá koncept zprostředkování kuchařských kurzů v domácnostech. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána struktura podnikatelského plánu. Praktická část čerpá z teoretického základu a představuje tak ucelený podnikatelský plán firmy CookForMe se zaměřením na zmapování trhu služeb poradenství v oblasti gastronomie a navržení nového interaktivního portálu s cílem přilákat nové zákazníky.
|
|
Podnikatelský záměr
Urbánek, Petr ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této bakalářské práce je vymyšlení podnikatelského záměru a posouzení jeho realizovatelnosti. K porozumění náležitostí a ke kvalitnímu zpracování konkrétního podnikatelského plánu je potřeba nabýt teoretické poznatky, které jsou shrnuty v první části práce. V praktické části je pak popsán návrh založení konkrétní společnosti, zahrnující všechny náležitosti reálného podnikatelského plánu, na téma založení studentské restaurace.
|
| |
|
Podnikatelský záměr - kavárna
Piskáčková, Iveta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kalábová, Markéta (oponent)
Cílem této diplomové práce je zpracovat podnikatelský plán kavárny. Teoretická část práce se věnuje náležitostem podnikatelského plánu, podnikání a kavárny jakožto formě stravovacího zařízení. V praktické části je na základě marketingové analýzy a odborné literatury vypracován podnikatelský záměr kavárny včetně finančního plánu. V závěru práce je vyhodnoceno, zda je kavárna realizovatelná. Práce může sloužit jako opora při realizací podnikatelské myšlenky.
|
|
Vstup podnikatele na zahraniční trh
Hušková, Veronika ; Švarc, Zbyněk (vedoucí práce) ; Hásová, Jiřina (oponent)
Tématem bakalářské práce je vstup podnikatele na zahraniční trh, konkrétně na území České republiky a Francie. Cílem práce je zanalyzovat právní podmínky a možnosti vstupu podnikatele jako zahraniční osoby na český a francouzský trh. První kapitola stručně popisuje vývoj vzájemného obchodu mezi Českou republikou a Francií. Druhá kapitola je věnována charakteristice systémů a právním podmínkám podnikání v daných státech. Nejdůležitější kapitolou je třetí kapitola, ve které jsou popsány jednotlivé formy podnikání zahraničních osob v České republice a ve Francii.
|
| |
|
Založení amatérského sportovního oddílu – výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání.
Horáček, Marek ; Štěpánek, Petr (vedoucí práce) ; Černý, Pavel (oponent)
Bakalářská práce s názvem Založení amatérského sportovního oddílu - výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání popisuje možné varianty právních forem pro založení amatérského sportovního oddílu s důrazem na spolek, společnost s ručením omezeným, akciovou společnost a družstvo. Cílem této práce je vybrat vhodnou právní formu pro založení amatérského sportovního oddílu a popsat postup vedoucí k jeho založení. Dalším cílem této práce je zjistit, jak mohou sportovní oddíly v českém legislativním prostředí podnikat. Praktická část se zabývá založením a provozem již existujícího hokejového klubu HC Letci Letňany. Práce může sloužit jako návod pro výběr optimální právní formy zakládaného sportovního oddílu.
|
|
Návrh strategie vybraného podniku
PITNER, Zdeněk
Cílem práce je pomocí analýz vnějšího prostředí navrhnout strategii vybraného podniku. Mezi použité analýzy patří analýza STEP, Porterův model pěti sil a analýza SWOT. Teoretická část práce je zaměřena na definování klíčových pojmů jako je strategie, podnik a podnikání. Praktická část obsahu je vlastní provedení jednotlivých analýz a rozhovoru s manažerem podniku. Na základě provedených analýz bylo zjištěno, že nejvhodnější strategií podniku je strategie VYUŽITÍ. Podnik by se měl zaměřit na využití svých silných stránek a příležitostí, mezi které patří kvalita vývoje zbraní, výborné renomé firmy a pravděpodobnost na podílení se přezbrojení AČR.
|