Název:
Automatické monitorování množství CO2 v potravinářském průmyslu
Překlad názvu:
Automatic monitoring of CO2 in the food industry
Autoři:
Mikuš, Martin ; Bastl, Michal (oponent) ; Krejčí, Petr (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Cílem bakalářské práce je návrh a realizace systému pro automatické monitorování CO2 (vznikajícího při fermentačním procesu přeměny cukrů na alkohol) a teploty kvasné směsi. Naměřená data budou bezdrátově přenášena do webové aplikace, ve které budou naměřená data zaznamenána v tabulce. Součástí práce je rešerše způsobů a metod měření koncentrace CO2. Celé měřící zařízení bude realizováno na ESP32 a napájeno z baterie.
The purpose of bachelor thesis is the design and realization of a system for automatic monitoring of CO2, created during the fermentation process of sugars to alcohol, and of the temperature of the fermenting solution. The measured data will be wirelessly transmitted to a web application, which will save the measured data in to a table. Part of the thesis is a research of ways and methods of measuring CO2 concentration. The entire measuring device will be implemented on an ESP32 and powered by a battery.
Klíčová slova:
Bezdrátový přenos; ESP32; Fermentace; Měření koncentrace CO2; NDIR detektor; ESP32; Fermentation; Measurement of CO2; NDIR detector; Wireless transmition
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/207788