Original title:
Automatické monitorování množství CO2 v potravinářském průmyslu
Translated title:
Automatic monitoring of CO2 in the food industry
Authors:
Mikuš, Martin ; Bastl, Michal (referee) ; Krejčí, Petr (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2022
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Cílem bakalářské práce je návrh a realizace systému pro automatické monitorování CO2 (vznikajícího při fermentačním procesu přeměny cukrů na alkohol) a teploty kvasné směsi. Naměřená data budou bezdrátově přenášena do webové aplikace, ve které budou naměřená data zaznamenána v tabulce. Součástí práce je rešerše způsobů a metod měření koncentrace CO2. Celé měřící zařízení bude realizováno na ESP32 a napájeno z baterie.
The purpose of bachelor thesis is the design and realization of a system for automatic monitoring of CO2, created during the fermentation process of sugars to alcohol, and of the temperature of the fermenting solution. The measured data will be wirelessly transmitted to a web application, which will save the measured data in to a table. Part of the thesis is a research of ways and methods of measuring CO2 concentration. The entire measuring device will be implemented on an ESP32 and powered by a battery.
Keywords:
ESP32; Fermentation; Measurement of CO2; NDIR detector; Wireless transmition; Bezdrátový přenos; ESP32; Fermentace; Měření koncentrace CO2; NDIR detektor
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/207788