Original title:
Provozní studie gastronomického zařízení v SRN
Translated title:
Operational study of catering establishment in Germany
Authors:
Borecká, Markéta ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Netková, Jarmila (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této bakalářské práce je analýza vybraného gastronomického zařízení a porovnání tohoto podniku s konkurencí v okolí. V práci jsou návrhy na zlepšení současné situace a další možnosti rozvoje podniku. Práce je rozdělena do šesti tematických celků. V první části se práce zabývá významem provozní studie, druhá část obsahuje obecnou charakteristiku stravovacích služeb. Třetí část je zaměřena na charakteristiku lokality Saska-Anhaltska a její atraktivity z hlediska cestovního ruchu. Čtvrtá část se zabývá německou gastronomií. Pátá část srovnává legislativní normy v oblasti gastronomie v Německu a České republice. Poslední šestou částí je analýza podniku včetně návrhů na zlepšení.The aim of this bachelor thesis is to elaborate an operational study of chosen catering establishment in Germany and comparison with competition. The study is divided into 6 parts - importance of operational study, characteristics of different types of catering establishments, description of locality Saxon-Anhalt, German gastronomy, comparison of Czech and German law and the last part is analysis of the company. There are also some proposals for improving.
Keywords:
German gastronomy; Law in gastronomy; Operational study; Tourism in Saxon-Anhalt; Cestovní ruch; Gastronomie v SRN; Legislativní normy v gastronomii; Provozní studie
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/31455