Název:
Provozní studie gastronomického zařízení v SRN
Překlad názvu:
Operational study of catering establishment in Germany
Autoři:
Borecká, Markéta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této bakalářské práce je analýza vybraného gastronomického zařízení a porovnání tohoto podniku s konkurencí v okolí. V práci jsou návrhy na zlepšení současné situace a další možnosti rozvoje podniku. Práce je rozdělena do šesti tematických celků. V první části se práce zabývá významem provozní studie, druhá část obsahuje obecnou charakteristiku stravovacích služeb. Třetí část je zaměřena na charakteristiku lokality Saska-Anhaltska a její atraktivity z hlediska cestovního ruchu. Čtvrtá část se zabývá německou gastronomií. Pátá část srovnává legislativní normy v oblasti gastronomie v Německu a České republice. Poslední šestou částí je analýza podniku včetně návrhů na zlepšení.The aim of this bachelor thesis is to elaborate an operational study of chosen catering establishment in Germany and comparison with competition. The study is divided into 6 parts - importance of operational study, characteristics of different types of catering establishments, description of locality Saxon-Anhalt, German gastronomy, comparison of Czech and German law and the last part is analysis of the company. There are also some proposals for improving.
Klíčová slova:
Cestovní ruch; Gastronomie v SRN; Legislativní normy v gastronomii; Provozní studie; German gastronomy; Law in gastronomy; Operational study; Tourism in Saxon-Anhalt
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/31455