Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ochrana trhu v ČR před importem zdravotně závadných potravin
Tošovská, Nikola
Tošovská, N. Ochrana trhu ČR před importem zdravotně závadných potravin. Brno 2018, Bakalářská práce. Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakulta. Vedoucí práce doc. JUDr. Ing. Oldřich Tvrdoň CSc. Práce se zabývá nedostatky ochrany trhu ČR před importem zdravotně závadných potravin. Uvádí výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy za rok 2016. Podrobně seznamuje s výsledky zahranič-ního obchodu za celé národní hospodářství a dovoz agrárních potravin. Následně jsou navrhnuty kontroly případně řešení, jejíž cílem je minimalizovat zjištěné ne-dostatky.
Rozdíly v technologii výroby a legislativních požadavcích na české a vietnamské potraviny živočišného původu
Luongová, Hong Phuong
Živočišné produkty jsou součástí skoro každé rodiny po celém světě. Důležité jsou kvalitativní znaky a požadavky na potravinu při zpracování. Vepřové maso je v nynější době nejvíce konzumované maso jak v Evropě, tak i ve východní Asii přesněji ve Vietnamu. Požadavky na zdravotní nezávadnost se čím dál více rozvíjí a také existují různé organizace pro ochranu spotřebitele. Sociální média a komunikace mezi spotřebitelem a výrobci jsou nyní součástí potravinářského průmyslu. V této práci se také věnuji rozdílu v legislativních požadavcích a označení potravin živočišného původu v České republice jako představitel Evropy a ve Vietnamu, který patří do Východní Asie.
Evaluation of the HACCP system in a specific restaurant
Svitek, Andrej ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Rojiková, Beáta (oponent)
Diplomová práce se zaobírá problematikou systému HACCP. Jejím cílem je vyhodnotit požadavky systému HACCP ve vybrané restauraci a odstranit případné nedostatky pomocí implementace návrhů na zlepšení. V teoretické části je nejprve uvedeno stručné vysvětlení zdravotní nezávadnosti, činností epidemiologicky závažných, systému HACCP a správné výrobní a hygienické praxe. Akcentován je především vztah mezi těmito pojmy. Následuje zmapování legislativních požadavků na stravovací zařízení v oblasti zdravotní nezávadnosti. Seznam legislativních požadavků je využit v praktické části, která v prvním kroku analyzuje konkrétní restauraci. Výsledkem analýzy restaurace je seznam nedostatků (nejpodstatnější představuje neuspokojivý stav dokumentace systému HACCP), které jsou ve druhém kroku praktické části odstraněny prostřednictvím implementace návrhů na zlepšení, především úpravou Příručky systému HACCP.
Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso)
SVOBODOVÁ, Jana
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (masa, mléka). Práce je zaměřena zejména na charakteristiku vybraných systémů kontroly hygieny výroby potravin a následné zpracování přehledu kontrol sledování zdravotní nezávadnosti masa a mléka, prováděných Krajskou veterinární správou v Českých Budějovicích v letech 2007-2011. Na základě výsledků těchto kontrol je dle uváděných hodnot, které byly ve sledovaném období Krajskou veterinární správou zaznamenány patrné, že systémy sledování hygieny potravin živočišného původu působí pozitivně na jejich zdravotní nezávadnost.
Potraviny nového typu na českém trhu
MIKLOŠOVÁ, Katarína
Obsahem bakalářské práce je seznámení s problematikou potravin nového typu (dále jen PNT). Práce ukazuje jak vypadá legislativa upravující PNT, schvalování, uvádění do oběhu, zdravotní nezávadnost. Dále práce uvádí informace o geneticky modifikovaných organismech, popisuje nové technologie v potravinářství- nanotechnologie. Obsahem práce je také zjišťování povědomí spotřebitelů a maloobchodních prodejců o dané tématice.
Zajištění zdravotní nezávadnosti potravin s využitím systému HACCP v potravinářském podniku
TOMEČKOVÁ, Gabriela
Systém kritických kontrolních bodů HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) je systém založený na prevenci a analýze nebezpečí a přispívá k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin. Nutnost závést systém HACCP v potravinářské organizaci je dán legislativou České republiky a legislativou Evropské unie a je v souladu s Codex Alimentarius (Potravinářským zákoníkem). Bakalářská práce zahrnuje teoretické poznatky o systému HACCP a analýze nebezpečí a praktickou část s přiblížením systému HACCP konkrétní potravinářské organizace Dr. Oetker, s.r.o. Organizace musí mít zavedenou dokumentaci HACCP, provedenou analýzu nebezpečí, stanoveny kritické kontrolní body CCP a nápravná opatření při překročení kritických mezí. Systém je neustále v celém výrobním procesu ověřován. Systém HACCP podléhá certifikaci, na jeho principech je založena mezinárodní norma ISO 22000 o systému managementu bezpečnosti potravin. HACCP jako součást politiky bezpečnosti potravin organizace přispívá k vyloučení nebezpečných činitelů z výrobního procesu potravin a tím i zamezení ohrožení spotřebitelů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.