Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 63 záznamů.  začátekpředchozí44 - 53další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady
Náglová, Zdeňka ; Rosochatecká, Eva (vedoucí práce) ; František, František (oponent)
Disertační práce se zabývá problematikou potravinářského průmyslu. V první řadě je posuzována ekonomika tohoto sektoru v oborovém a velikostním členění podniků. Přičemž hlavní pozornost je věnována otázkám čerpání podpor potravinářským průmyslem v kontextu s fondy EU. Hlavním cílem této disertační práce je zhodnotit dopady těchto podpor na ekonomiku potravinářských podniků. K analýze byl využit fixed effect model. Dle výsledků jsou patrné značné rozdíly dopadů dotací na jednotlivé výrobní obory potravinářského průmyslu. Ve většině oborů bylo prokázáno jejich neefektivní využití k růstu výkonnosti podniků.
Možnosti užití metody stanovení retenční kapacity mouky (SRC)
Johnová, Veronika ; Faměra, Oldřich (vedoucí práce) ; Ilona, Ilona (oponent)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku stanovení retenční kapacity mouky - SRC test. Principem metody je pomocí čtyř definovaných roztoků získat moučný gel, který vždy charakterizuje příslušnou složku mouky - 5% roztok kyseliny mléčné kvalitu lepkového komplexu, 5% roztok uhličitanu sodného rozsah poškození škrobových zrn, 50% roztok sacharosy obsah pentozanů a destilovaná voda propojení všech komponent, tzn. celkovou kvalitu mouky. Vzhledem k nenáročnosti této metody a k relativně levnému pořízení i provozu, je metoda využívána v celé řadě odvětví potravinářského průmyslu, zvláště v pekárenské a pečivárenské výrobě - výroba sušenek, cukroví, koláčů, běžného pečiva nebo při přípravě kynutých těst a z nich vyrobených chlebů, dalamánků, bochánků, vánoček a jiných. Metoda se uplatňuje i při šlechtění a hodnocení odrůd pšenice a v mlýnské výrobě. Používá se také při predikci kvality mouky, těsta i výrobků. Praktická část této práce se zabývá hodnocením odrůd z různých skupin pekařské kvality. Hodnocené odrůdy pocházejí z pokusných stanic ÚKZÚZ z Lednice a ze Staňkova. Z pekařské kategorie E byly použity odrůdy Evina a Fabius; z kategorie A odrůdy Bohemia, Etana, Fakir, Patras, Sultan, Zeppelin; z kategorie B odrůdy Baletka, Tobak a z kategorie C odrůdy KWS Ozon a Vanessa. Zrna pšenice byla umleta na mouku pomocí laboratorního mlýnku FQC - 109 a stanovení SRC testu bylo provedeno dle metodiky AACC 56 - 11. Ve výsledcích byly zhodnoceny odrůdové rozdíly a rozdíly mezi lokalitami pěstování. Souhrnně nejlepší výsledky vyšly u odrůdy Fakir, kde jsou znatelné i mezioblastní rozdíly - Lednice (171 m n. m.) WSRC = 73,2 %, SCSRC = 99,5 %, SuSRC = 122,1 %, LASRC = 179,6 %, GPI = 0,81; Staňkov (370 m n. m.) WSRC = 78,1 %, SCSRC = 109,4 %, SuSRC = 112,1 %, LASRC = 150,9 %, GPI = 0,68.
Alternativní zdroje vody pro technologické procesy ve vybraných průmyslových odvětvích
Bártů, Tomáš ; Mifková,, Tatiana (oponent) ; Hluštík, Petr (vedoucí práce)
Úkolem diplomové práce je zpracování studie zaměřené na znovuužití procesních a odpadních vod ve firmě Kostelecké uzeniny, a.s. Práce obsahuje popis čistírny odpadních vod, průtoky čistírnou a látkové zatížení vod na jednotlivých procesech čištění. V diplomové práci jsou popsány limitní požadavky pro technologické postupy v areálu podniku. Bylo uvažováno s několika variantami použití alternativních zdrojů vody pro technologické procesy Na základě hygienických podmínek byla navržena technologie pro čištění odpadních vod z mycí linky automobilů. Vyčištěná odpadní voda se opětovně využívá v objektu mycí linky. Součástí návrhu je i ekonomické zhodnocení a vyhodnocení návratnosti řešení.
Konstrukce pásového dopravníku tvaru Z pro potravinářský průmysl
Burian, Radek ; Holub, Michal (oponent) ; Sýkora, Jan (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout pásový dopravník tvaru Z, který se bude především využívat v potravinářském průmyslu. Ve své práci jsem se především snažil inovovat dopravníky, které se již v průmyslu používají. Konečná varianta je navržena tak, aby byla snadno vyrobitelná a splňovala všechny důležité požadavky, které jsou kladeny na dopravníky využívané v potravinářském průmyslu.
Využití odpadů z potravinářských výrob
Šachlová, Žaneta ; Trachtová, Štěpánka (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce byla zaměřena na využití odpadů z potravinářských výrob, kde byla popsána problematika druhů odpadů, nakládání s nimi, recyklace odpadů, zpracování vedlejších produktů v potravinářském průmyslu, prevence vzniku odpadů. Pozornost je zde věnována také potravinám z průmyslových odpadů, jako je cukrovarnický průmysl, výroba škrobu a mouky, zpracování masa, mléka, výroba tuků a olejů, zpracování ovoce a zeleniny, výroba sladu a piva, vína, lihu a droždí. Byly zde posouzeny vhodné obalové materiály v potravinářství, jednotlivé zpracování odpadů. Jsou zde vytyčeny významné mikroorganismy, které se používají při zpracování odpadů. Na závěr této práce byl navrhnut ideální postup jak nakládat s odpadem a zahrnuta legislativa tohoto tématu.
Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti EMCO, spol. s r.o.
Parisova, Lucie ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Boukal, Petr (oponent)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti Emco spol. s r.o. Společnost Emco spol. s r.o. je významným dovozcem a výrobcem cereálních výrobků v ČR. Těžištěm práce je strategická a finanční analýza této společnosti z pohledu externího věřitele na základě veřejně dostupných údajů za období 2010 až 2014. Teoreticko metodologická část vysvětluje použité metody strategické analýzy, kterými jsou PEST analýza a Porterův model pěti sil. Dále je v této části definována finanční analýza a její jednotlivé metody, které jsou využity v praktické části. K těmto metodám patří vertikální a horizontální analýza, aplikace bilančních pravidel, analýza poměrových ukazatelů, analýza pracovního kapitálu, analýza ekonomické přidané hodnoty a vybrané soustavy ukazatelů pro hodnocení celkové situace společnosti (Index IN05 a Kralickův Quicktest). V praktické části je charakterizována zkoumaná společnost a provedeny analýzy makrookolí a mikrookolí. Dále je zhotovena finanční analýza s výsledky ve formě tabulek a grafů. Závěr obsahuje shrnutí zjištěných poznatků, nalezené silné a slabé stránky hospodaření společnosti a návrh strategie finančního řízení společnosti. Přestože celkové tržby meziročně rostou, zisk naopak klesá, ale ve všech letech je kladný. Ekonomická situace firmy Emco spol. s r.o. se v posledním roce zhoršuje. Jako věřitel bych se však nebála do firmy investovat, protože si myslím, že Emco má velký potenciál k růstu, hlavně v důsledku posilujícího trendu zdravé výživy.
Finanční analýza firmy RAVY CZ a.s.
Medřická, Eliška ; Holečková, Jaroslava (vedoucí práce) ; Pelc, Milan (oponent)
Předmětem této bakalářské práce je finanční analýza společnosti RAVY CZ a.s. za roky 2011 až 2014, a jejím cílem je zhodnocení finanční situace společnosti společně se srovnáním vybraných ukazatelů s odvětvím, ve kterém společnost působí. Práce je rozdělena do dvou částí. V první (metodické) části je popsána základní teorie a jednotlivé metody, tj. horizontální a vertikální analýza, a analýza rozdílových a poměrových ukazatelů, které jsou doplněné o představení bonitních a bankrotních modelů. V druhé (praktické) části je představena analyzovaná společnost a metody určené v první části práce jsou aplikovány na účetní data této společnosti. V závěru práce jsou výsledky jednotlivých částí analýzy shrnuty.
Globalizační procesy v Indii a jejich vliv na psychiku a chování lidí
Zhitina, Anna ; Hubinková, Zuzana (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá globalizačními procesy v Indii a jejich vlivem na psychiku a chování lidí. Snaží se popsat postoje a emoce lidí, kteří jsou tímto jevem zasaženy, objasnit jak se uplatňovaly globalizační principy v dané zemi, a to jak ve společnosti, tak i v indickém národním hospodářství, zejména potravinářském průmyslu, analyzovat roli hromadných sdělovacích prostředků v procesu globalizace a v neposlední řadě objasnit problémy konkrétních nadnárodních firem, s nimž se potýkaly při vstupu na indický trh.
Rizikové faktory procesu internacionalizace MSP podnikajících v potravinářském průmyslu
Sedláková, Gabriela
Malé a střední podniky tvoří zásadní součást každé vyspělé ekonomiky. Značně přispívají k jejímu rozvoji a vytváří zdravé podnikatelské prostředí. V kontextu ekonomického rozvoje jsou často spojovány s jejich úsilím uplatnit se na zahraničních trzích. Kontrola a především podpora mezinárodních aktivit MSP je důležitou rolí státu. Tato diplomová práce se zabývá rizikovými faktory internacionalizačního procesu malých a středních podniků, a to konkrétně těch, které podnikající v potravinářském průmyslu. Cílem práce je identifikace klíčových rizikových faktorů, které podniky ovlivňují při vstupu a působení na zahraničních trzích a navrhnutí konkrétních opatření, která mohou přispět k redukci a případně eliminaci identifikovaných rizikových faktorů. Zpracováním daných doporučení tak lze přispět k efektivnějším procesům v rámci malého a středního podnikání.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 63 záznamů.   začátekpředchozí44 - 53další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.