Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 19 záznamů.  předchozí11 - 19  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Choose authentication method for logging in to the electronic banking at the same time as cancellation of GRID cards authentication
Mazák, Matej ; Doucek, Petr (vedoucí práce) ; Veber, Jaromír (oponent)
Cílem diplomové práce je výběr vhodné autentizační metody pro přihlašování do elektronického bankovnictví. Vybrané řešení bude sloužit jako doplňující faktor při autentizaci a autorizaci klienta a zároveň jako náhrada zastaralého bezpečnostního prvku GRID karty. V teoretické části je podrobně vysvětlen vývoj a směřování elektronického bankovnictví. Dále jsou popsány výhody, které tento kanál poskytuje klientům a zároveň bance. Z části jsou popsány některé trendy ovlivňující každodenní vývoj elektronického bankovnictví. Velmi důležitou částí je bezpečnost, která je při poskytování služeb elektronického bankovnictví nezbytná, a proto je zmíněna v každé části diplomové práce. Praktická část obsahuje navrhovaný postup zrušení autentizační metody GRID karty, na který navazuje návrh možných řešení, které by tento prvek v budoucnu nahradily. Praktická část dále obsahuje výběr a popis jednotlivých hodnotících kritérií a vícekriteriální hodnocení vybraných řešení. K určení vah vybraných kritérií je použita Saatyho metoda a při vícekriteriálním rozhodování bodovací metoda. Závěr práce popisuje srovnání dosažených výsledků jednotlivých autentizačních metod a přínosy práce.
Historie, fikce a ideologie: analýza románu Salaì má pochyby
Švantner, Michal ; Češka, Jakub (vedoucí práce) ; Fulka, Josef (oponent)
Tato práce analyzuje historický román Salaí má pochyby, a to z hlediska záměru, jež autoři jasně deklarují ve studii připojené k románu. Tímto záměrem je jednak zesměšnění přílišné důvěry v brak a v očividné falzifikáty, jednak literární demytologizace mýtů - zde spojená především s papežem Alexandrem VI., Leonardem da Vinci, renesančními humanisty či Tacitovou Germánií -, jež se usadily v historickém diskursu. Práce tedy prostřednictvím naratologické analýzy zkoumá postupy, které jsou v rámci těchto záměrů použity, a všímá si implikací pro teorie vztahu historického a literárního diskursu. Zároveň také ukazuje, že autoři se v závěrečné studii dopouštějí historického objektivismu a nereflektují literárnost vlastního textu. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Problematika bezdrátových sítí
Pluhař, Ondřej ; Ponížil, Michal (oponent) ; Koch, Miloš (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezdrátových komunikací, konkrétně bezdrátových sítí. Pojednává o standardu IEEE 802.11 a jeho modulacích. Dále se věnuje historii a vývoji bezdrátového připojení k síti, druhům a vlastnostem používaného hardwaru, a možnostem zabezpečení tohoto druhu připojení. V další části přibližuje současný stav v konkrétní společnosti, pokouší se o jeho zhodnocení a navrhuje inovace, které mohou přispět k pohodlnému přístupu na internet s patřičnou úrovní zabezpečení sítě.
Portál univerzálního protokolu řízení přístupu
Čepelák, Tomáš ; Ležák, Petr (oponent) ; Burda, Karel (vedoucí práce)
Práce se zaměřuje na problematiku řízení přístupu. Představuje univerzální dvoustranný protokol řízení přístupu ACP. Vpráci jsou popsány zprávy tohoto protokolu a jejich sekvence, které AC portály využívají pro komunikaci. Popisuje jednotlivou funkci a vlastnosti modulů, ze kterých se portál skládá. V práci je uveden návrh konceptu modulárního řešení AC portálu včetně návrhu základních modulů. Také jsou nastíněny možné testovací scénáře. Podle uvedeného návrhu je vytvořený vlastní funkční AC portál na platformě .NET Framework pomocí programovacího jazyku C#. Portál umožňuje přístup k lokálním aktivům nebo kaktivům na jiném počítači vlokální síti. Vytvořená aplikace je testovaná podle navržených scénářů jak vsíťové verzi tak ilokální verzi AC portálu. Výsledky testovaní jsou objektivně vyhodnoceny a okomentovány.
Návrh řešení autentizace a autorizace v bezdrátových lokálních sítích
Čížek, Michal ; Pust, Radim (oponent) ; Burda, Karel (vedoucí práce)
Tato práce pojednává o dostupných principech a metodách autentizace a autorizace v bezdrátových lokálních sítích. V první části je uveden přehled dostupných metod autentizace, jejich krátký popis a zhodnocení jejich použitelnosti pro malé a středně velké sítě. Druhou část tvoří návrh autentizace a autorizace pro školní bezdrátovou síť o třech přístupových bodech, popis konfigurace systému Mikrotik RouterOS a serveru FreeRadius. Práce končí praktickým ověřením návrhu a zhodnocením použitelnosti v praxi.
Ověření pravosti pomerančové šťávy Toma na základě vybraných chemických parametrů
Cvrková, Jana ; Vítová, Eva (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá ověřováním pravosti pomerančové šťávy Toma na základě vybraných chemických parametrů. V teoretické části jsou definovány základní pojmy týkající se pomerančové šťávy. Tato část se také soustředí na popis procesů výroby pomerančové šťávy, na historický vývoj legislativy v Evropské unii a České republice, na nejčastější způsoby falšování ovocných šťáv a na metody, které zjišťují pravost ovocných šťáv. V experimentální části byla provedena určitá stanovení a naměřené hodnoty byly porovnány s výsledky normovaných hodnot a byl vyvozen závěr o pravosti pomerančové šťávy Toma z komerční sítě.
Ověření pravosti pomerančové šťávy Tesco na základě vybraných chemických parametrů
Belková, Renáta ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá ověřením pravosti pomerančové šťávy Tesco na základě vybraných chemických parametrů. V teoretické části je definována pomerančová šťáva podle platné normy, popsána její výroba a legislativní požadavky pro pomerančové šťávy v Evropské unii a v České republice. Dále jsou uvedeny základní způsoby falšování ovocných šťáv i možnosti jejich odhalení a různé analytické metody pro zjišťování pravosti ovocných šťáv. V experimentální části byla testována pravost vzorku pomerančové šťávy Tesco z obchodní sítě pomocí několika normovaných analytických metod. Vzhledem k tomu, že výsledky analýz byly v rozmezí normovaných hodnot, lze vyvodit závěr, že zkoumaný vzorek pomerančové šťávy byl pravý.
Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů
Drahovzalová, Kateřina ; Babák, Libor (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce ověřuje pravost pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů. Teoretická část je zaměřena především na definici základních pojmů týkajících se pomerančové šťávy, technologii výroby pomerančové šťávy, legislativu v Evropské unii a v České republice a na metody, které se používají na zjištění pravosti pomerančové šťávy. V experimentální části byla provedena vybraná normovaná stanovení a na základě jejich výsledků byl vysloven závěr, že analyzovaná pomerančová šťáva DIZZY byla pravá.
Nastavení a zabezpečení sitě pro hosty v hotelovém provozu
Prajer, Richard ; Palovský, Radomír (vedoucí práce) ; Pinkas, Otakar (oponent)
Cílem této práce je ošetřit poskytování Internetu v jistém menším evropském hotelovém řetězci. Vzhledem k okolnostem, jimž se konkrétně v práci věnuji, vyvstala otázka, jak zajistit, aby zodpovědnost za hostovo jednání na Internetu, nenesl hotel. Po srovnání možných řešení jsem zvolil cestu autentifikace jednotlivých uživatelů. Na základě zkušeností s hotelovým provozem jsem potom z možných autentifikačních metod vybral captive portal a práci věnoval jeho přizpůsobení konkrétní situaci, jak po stránce technické, tak s ohledem na uživatelskou přívětivost. Strukturou sleduji logický postup při zavádění nového systému: tedy od teoretického úvodu, v němž shrnuji požadavky na systém a předkládám přehled řešení i s jejich zhodnocením, přes praktickou část. V té propojuji množství různých nástrojů, programů a konfigurací do kýženého celku, tedy nového systému pro poskytování Internetu. Na závěr potom komentuji slabiny celého systému.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 19 záznamů.   předchozí11 - 19  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.