Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 104 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kopřivnice 3.0
Tran, Tuan Anh ; Kopáčik, Gabriel (oponent) ; Nový, Vítězslav (vedoucí práce)
Cílem této práce je návrh zástavby s účelem vnesení nového života do města Kopřivnice. Toto moravskoslezské město je významné především z hlediska automobilového průmyslu, avšak do budoucna je zde plánováno vytvoření nového zázemí pro mladé lidi a rozvoj malých podniků. Na problém Kopřivnice, týkající se úbytku obyvatel, navazuje návrh zřídit ve městě detašované pracoviště jedné z ostravských vysokých škol, což povede k přírůstku studentů. Vytvoření zázemí pro studenty, absolventy a mladé rodiny společně s možností rozvoje podnikání malých firem by přispělo k udržení těchto obyvatel v Kopřivnici. Městem byla vytipována lokalita pro výstavbu za tímto účelem a tato práce má za úkol prověřit možnosti daného místa a vytvořit manuál pro její řešení s následným konkrétním návrhem stavby.
Nutriční specifika v hospicové péči
Macinauerová, Romana ; Starnovská, Tamara (vedoucí práce) ; Holubová, Barbora (oponent)
Paliativní péče je přístup zaměřený na zvyšování či udržování kvality života pacientů a jejich rodin, kteří trpí nevyléčitelným onemocněním v pokročilé fázi. S paliativní péčí jsou nejvíce spojovány hospice, kde jsou hospitalizováni pacienti, u nichž se předpokládá délka života kratší než šest měsíců. Cílem této práce je uvést do problematiky paliativní péče a přístupu ve výživě v hospici z pohledu nutričního terapeuta. Teoretická část je zaměřena na všeobecnou problematiku paliativní péče a její rozdělení. Přibližuje potřeby a životní hodnoty pacientů a jejich rodin, seznamuje s problematikou výživy a hydratace v terminální fázi onemocnění, s možnými intervencemi a symptomy, které ovlivňují příjem stravy. Hlavním cílem empirické části výzkumu, který probíhal formou polostrukturovaného rozhovoru, je zjistit u pacientů v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech oblíbené potraviny a pokrmy. Dílčími cíli bylo zjištění preferované konzistence, množství a struktury pokrmů, identifikace situací a symptomů ovlivňujících příjem stravy pacientů hospice a dotazníkovým šetřením v lůžkových hospicích v ČR zjistit význam nutričního terapeuta. Na základě výzkumu bylo zjištěno, že nejoblíbenějšími pokrmy jsou polévky a omáčky, z příloh největší počet pacientů preferuje bramborovou kaši. Výzkum ukazuje také na...
Panský dvůr Boskovice
Podivínská, Adéla ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Švecová, Táňa (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu vytvořeného v letním semestru 2. ročníku bakalářského studia. Úkolem bylo řešení obnovy a nového využití objektu s půdní vestavbou, v současné době nevyužívaného, objektu Panského dvora v Boskovicích. Panský dvůr se nachází v památkové zóně nedaleko centra Boskovic, okres Blansko. Tento památkově chráněný objekt hospodářského areálu boskovického zámku je urbanisticky cenným objektem. Po požáru v roce 1823 byl přestavěn, ale jeho podoba zůstala téměř nezměněna. V současné době je objekt nevyužívaný a chátrá. Cílem bylo navrátit místu jeho historickou hodnotu a využití objektu pro veřejnost k odpočinku a volnočasovým aktivitám. Do současné podoby stavby a historicky cenných renesančních detailů nebude nikterak zasahováno a nic nebude demolováno, jen v rámci navrácení stavu z historického hlediska. Přístavby byli navrženy s decentním přístupem, tak aby nenarušovali tento architektonický výzor stavby, ale přitom mu dali nové moderní pojetí. Materiál na tyto nové prvky je zkorodovaná ocel. Šlo o sloučení dvou přístupů k architektuře v rozdílných století. Objekt je tvořen jedním nadzemním podlažím s nově využívaným podkrovím pro ubytování a z části je také podsklepen třemi samostatnými sklepy. Stavební úpravy budou provedeny zejména v rámci úpravy dispozic, změna hygienických místností, nová půdní vestavba a přeměna využití. Navržená funkční náplň panského dvora po přestavbě a dostavbě je převážně veřejná, bude zde knihovna, stravování, ubytování a prostory pro volnočasové aktivity. Ubytování hotelového typu má kapacitu 11pokojů, z toho jeden pro imobilní osoby. Stravování je ve formě restaurace, kavárny a v suterénu je také vinárna. Volnočasová zóna je především určena pro děti školního věku a dospělé, či seniory, jsou zde třídy pro výtvarnou činnost a taneční sál s hygienickým zázemím. Nádvoří bude sloužit především pro relaxaci veřejnosti a zásobování.
Ovčí farma
Ledvinková, Šárka ; Šuhajdová, Eva (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Čuprová, Danuše (vedoucí práce)
Jedná se o ekologickou rodinnou farmu zabývající se chovem ovcí a zpracováním ovčího mléka. V areálu je restaurace a ubytování na hotelové úrovni. Navržený soubor objektů je situován jiho-západně od obce Pozďatín na mírném návrší a je obklopen pastvinami a lesem. Koncept vychází z tradičního venkovského statku s polouzavřeným dvorem. Budovy jsou nepravidelně protkány úzkými a vysokými kvádry odlišné barvy, které rozšíří a osvětlí podkrovní prostor a umožní tak jeho využití. V severním objektu se nachází restaurace, ubytování hostů a byt majitele, na jihu jsou stáje a na západní straně se nachází krytá stání pro mechanizaci. Budovy jsou navrženy systémem dřevěné, tzv. rámové konstrukce.
Podnikatelský plán na založení nové firmy
Zbytková, Šárka ; Navrátil, Jaroslav (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je vypracování podnikatelského plánu na založení nového podniku působícího v oboru gastronomie, který se bude specializovat na catering, kuchařské kurzy a výrobu cukrářských výrobků. V návrhu řešení je kladen důraz na finanční a marketingový plán.
Návrh na rozšíření gastronomických služeb firmy Imperial Catering
Sichler, Radim ; Malý, Milan (oponent) ; Mikulec, Luděk (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou návrhu na rozšíření gastronomických služeb firmy IMPERIAL CATERING, s.r.o. Práce popisuje a analyzuje oblasti gastronomie a tržního oboru podnikání, ve kterém se firma pohybuje. Snaží se najít možnosti zlepšení poskytovaných služeb a tím docílit zlepšení současné pozice firmy na trhu.
Podnikatelský záměr – cateringové služby
Stržinek, Daniel ; Vilímová, Monika (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu pro založení nového podniku v oblasti gastronomických služeb na bázi cateringu. Teoretická část se zabývá strukturou podnikatelského plánu, potřebnými analýzami, zdroji financování a možnostmi právní formy podniku. Praktická část je založena na poznatcích z odborné literatury a zkušenostech z oboru. Závěr je tvořen uceleným výběrem jedné nejvhodnější varianty, která je sestavena na základě širokých možností v jednotlivých kapitolách.
Vinařství Marcinčák Novosedly
Buchta, Václav ; Klement, Miloš (oponent) ; Boleslavská, Yvona (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází ze zadání ateliérové práce z třetího semestru v bakalářském studiu. Práce je ve značné míře předělána. Zadáním bylo navrhnout vinařství s rekreační kapacitou a společenským zázemím. Vymezený pozemek se nachází na Staré hoře v územním plánu obce Novosedly. Okolí místa stavby je tvořeno vinicemi a jinou zemědělskou půdou. Z místa je značný výhled do okolní krajiny, včetně CHKO Pálavy. Řešené parcely jsou stupňovitě svahovány směrem na jihozápad. Investor požadoval vytvoření výrobní haly s minimálně šesti tanky a skladovacími prostory. Dále bylo předmětem zadání vytvořit 10 dvoulůžkových ubytovacích jednotek, společenský prostor pro konání soukromých akcí a veřejnou reprezentační část. Navržený objekt tyto tři funkce kompaktně spojuje dohromady, aby minimalizoval tepelné ztráty, zároveň však vytváří tři různé přístupové plochy: veřejnou, soukromou, manipulační dvůr. Stavba respektuje okolní terén svým tvarem a zadržuje dešťovou vodu na zelených střechách, popřípadě v akumulační nádrži. Materiálové řešení exteriéru je řešeno trapézovým plechem bílé barvy a reflexními skleněnými plochy. Interiér je řešen industriálně. Betonové a keramické povrchy jsou přiznané pohledové, přiznané. Technické rozvody jsou vedeny po povrchu konstrukcí. Převažuje zde beton, keramické tvarovky a nerezová nebo pozinkovaná ocel.
Penzion
Vlčková, Bára ; Kučera, Radim (oponent) ; Pěnčík, Jan (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je projekt novostavby pětipodlažního, částečně podsklepeného penzionu v Opavě. Tento penzion bude využíván pro účely ubytování, stravování a rekreace. Ubytovací kapacita penzionu je 21 osob. V suterénu se nachází technické zázemí. První nadzemní podlaží je určené pro celkový chod penzionu, zaměstnance, stravování a sportování. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží se nachází pokoje pro hosty. Téměř každý pokoj je vybaven balkónem. Ve čtvrtém nadzemním podlaží je společenská místnost s přilehlou terasou. Stavba je zděná. Svislé nosné konstrukce jsou provedeny z keramických bloků. Obvodové zdivo je zatepleno vnějším kontaktním systémem. Stropy jsou z větší části keramicko-betonové a z menší části železobetonové monolitické. Penzion je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 104 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.