Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 64 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikání formou franchisingu
Burešová, Michaela
V teoretické části práce jsou uvedeny základní informace o franchisingu a výhody a nevýhody podnikání. V této části práce je také proveden rozbor podmínek pro získání franchisové licence, analýza právních a ekonomických podmínek pro franchising v České republice a rozbor franchisové smlouvy. Praktická část se zabývá analýzou franchisového trhu, dále se věnuje korporacím, které již působí na českém trhu a podrobnému popisu modelového případu sjednání franchisy. Cílem práce je na základě výhod a nevýhod a kvantitativního průzkumu posoudit, zda podnikání formou franchisingu je vhodná forma pro začínajícího podnikatele. V závěrečné části práce jsou uvedena všeobecná doporučení pro podnikatele.
Právní aspekty franchisingu
Anděl, Ondřej ; Patěk, Daniel (vedoucí práce) ; Rozehnal, Aleš (oponent)
k diplomové práci "Právní aspekty franchisingu" Autor: Ondřej Anděl Právnická fakulta Univerzity Karlovy Katedra obchodního práva Klíčová slova: franchising, franchisová smlouva, franchisor, franchisanta Diplomová práce se zabývá problematikou právní úpravy franchisového podnikání, které není v českém právním systému dosud upraveno. Se stále rostoucí oblibou tohoto druhu podnikání, by mohlo vzniknout jakési právní vakuum, které by mohlo zbrzdit rozvoj tohoto úspěšného modelu podnikání. Diplomová práce se snaží souhrnně podívat na problematiku franchisové smlouvy a obsáhnout základní náležitosti, které by smluvní strany měly věnovat právní úpravě těchto vztahů. Zároveň se snaží najít i problematická místa především v souvislosti s hospodářskou soutěží a základními hodnotami, které obsahuje občanský zákoník
Rozvoj společnosti prostřednictvím franchisingu
Malá, Barbora ; Šimara, Jan (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o rozvoji společnosti IMJS s. r. o. pomocí franchisingu. Obsahem práce je definování teoretických východisek pojednávajících o fanchisingovém typu podnikání a jednotlivých analýzách. Následně je zpracována analýza současného stavu společnosti a strategické analýzy, vnitřního a vnějšího okolí podniku. V praktické části je poté, na základě daných analýz, vytvořen pilotní franchisingový koncept dané společnosti.
Využití franchisingu v systému poskytování zdravotnických služeb v České republice
Pleva, Miroslav ; Lešetický, Ondřej (vedoucí práce) ; Mlčák, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití franchisingu v oblasti poskytování zdravotnických služeb v České republice. První část práce pojednává obecně o fran-chisingu, charakterizuje jeho podstatu, vývoj, právní úpravu apod. Druhá část se zabývá analýzou současného franchsingového trhu v České republice a následně identifikací jednotlivých konceptů působících v oblasti poskytování zdravotnických služeb. Na základě provedené analýzy a s přihlédnutím k teoretickým poznatkům se domnívám, že s ohledem na specifika zdravotnických služeb může franchising představovat vhodnou formu spolupráce pouze u vybraných druhů těchto služeb. Z dostupných konceptů na našem trhu z oblasti poskytování zdravotnických služeb jsou doporučeny takové, které dle mého názoru mají potenciál stát se úspěšnou podnikatelskou příležitostí.
Vývoj franchisingu na českém trhu
Skořepová, Štěpánka ; Šálková, Daniela (vedoucí práce) ; Jaroslav, Jaroslav (oponent)
Bakalářská práce se zabývá otázkou, zda lze v České republice v oblasti rychlého občerstvení, kde v současné době působí velká řada silných franchisingových konceptů, založit novou úspěšnou franchisu. V teoretické části práce jsou uvedeny obecné informace o franchisingu, přičemž je zvláštní pozornost věnována podstatě franchisingové spolupráce a založení franchisingového podniku. V praktické části bakalářské práce je představen existující gastronomický projekt Amour et Crepes, který působí v oblasti rychlého občerstvení a aktuálně zvažuje svůj další rozvoj pomocí franchisingu. Na základě provedených analýz je posouzena ekonomická efektivnost jak pro Amour et Crepes, jako potencionálního franchisora, tak i pro budoucího franchisanta. Jsou zhodnoceny výhody a nevýhody a posouzena rizika budoucího rozvoje Amour et Crepes pomocí franchisingu. V závěru práce je vydáno doporučení, zda je franchising vhodnou formou, jak rozšířit podnikání Amour et Crepes.
Franchising v gastronomii
Pospíšilová, Karolína ; Hes, Aleš (vedoucí práce) ; Ivana, Ivana (oponent)
Bakalářská práce se zabývá hojně rozšířenou formou podnikání - franchisingem, který umožňuje subjektu splňovat jeho hlavní cíl podnikání, jímž je dosahovat maximální výnosy při minimálních nákladech. Tato práce je zaměřena na známou společnost Ambiente a je rozdělena na dvě části. V primární části bakalářské práce je blíže definován samotný pojem franchisingu, stručně popsaná historie franchisingu a je zde vysvětlen franchisový systém, z něhož plynou výhody a nevýhody pro poskytovatele a příjemce licence, který je základem pro provozování této formy podnikání. Práce je zaměřena především na tuzemský trh, ale dochází i ke komparaci se zahraničním trhem na Slovensku. V sekundární části práce je představena společnost Ambiente a hlavní dominantou tohoto oddílu je srovnání franchisingového podniku s nezávislým subjektem. V závěru práce dochází k vyhodnocení získaných výsledků.
Franchising a jeho aplikace v praxi
Kuklišová, Hana ; Husák, Jakub (vedoucí práce) ; Martina, Martina (oponent)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku franchisingu a jeho uplatnění v oblasti služeb, konkrétně fitness klubu. V teoretické části je popsána historie franchisingu a jeho další vývoj. Následně je definován pojem franchising, stručně popsány jeho druhy, jsou vymezeny náležitosti franchisingového vztahu a obecný postup založení franchisingové pobočky. Dále jsou popsány výhody a nevýhody franchisingu pro obě strany vztahu a také z makroekonomického hlediska. V praktické části je popsána franchisingová síť fitness klubů pro ženy, její vznik, současný stav a plánovaný budoucí vývoj. Je popsán postup založení nové pobočky, jaké jsou vstupní investice a poplatky, jak vybrat správnou lokalitu pro podnikání a jak podporuje franchisor franchisanta před a poté i v průběhu jeho podnikání. Na závěr je zhodnocena vhodnost použití franchisingu v oblasti fitness.
Zhodnocení akvizice vybraných českých franchisingových konceptů
Sochor, Radovan ; Hes, Aleš (vedoucí práce) ; Petr, Petr (oponent)
Tato práce se zabývá moderní a celosvětově dynamicky se rozvíjející obchodní metodou, která se nazývá franchising. V práci jsou podrobně zkoumány tři vybrané franchisingové koncepty působící na českém trhu. Zkoumané koncepty jsou z oboru gastronomie a jsou jimi Švejk restaurant, Potrefená husa a The PUB. Úvodní část práce seznamuje se základními teoretickými východisky a analýzou českého franchisingového trhu v oblasti obchodu a služeb. Ve Vlastní práci je pak provedena analýza vybraných konceptů a jsou zkoumány cíle práce. Hlavním cílem práce je vyhodnocení ekonomické a obchodní efektivity zkoumaných franchisingových konceptů. K naplnění tohoto cíle je použita komparativní analýza dle stanovených kritérií. Prvním dílčím cílem práce je pak zjištění zájmu potenciálních podnikatelů o zkoumané koncepty, který je prováděn pomocí vlastního výzkumu formou dotazníkového šetření. Druhým dílčím cílem je hodnocení konceptů a navržení inovativních postupů.
Rozvoj obchodních aktivit společnosti Adam Rujbr Architects s.r.o.
Buchtová, Zuzana ; Rujbr, Adam (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na rozvoj obchodních aktivit společnosti Adam Rujbr Architects s.r.o., jejíž hlavní činností je poskytování komplexních architektonických služeb. Hlavním záměrem společnosti je stát se respektovaným a rostoucím poskytovatelem komplexních služeb na trhu. Na základě teoretických poznatků byly provedeny analýzy, jejichž výsledky byly východiskem pro navrhované řešení. Obsahem návrhu je rozvoj vedlejší činnosti společnosti, kterou je provozování sítě víceúčelových apartmánů, prostřednictvím franchisingu.
Metodika zavevedeni franšízy
Hošek, Miroslav ; Šmídová, Iva (oponent) ; Luňáček, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na metodický postup zavedení master franchisy. Na konkrétním trhu České republiky a trhu autoservisů specifikuje jednotlivé kroky při zavádění nové licence na trh. Obsahuje i konkrétní podnikatelský plán vypracovaný přímo na síť autoservisů působících pod jednou značkou.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 64 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.