Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza pozitiv a negativ právní subjektivity v zařízeních školního stravování
Tulisová, Zdeňka ; Mach, Václav (vedoucí práce) ; Trojan, Václav (oponent)
NÁZEV: Analýza pozitiv a negativ právní subjektivity v zařízeních školního stravování AUTOR: Zdeňka Tulisová KATEDRA (ÚSTAV): UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: PaedDr. Václav Mach ABSTRAKT: Závěrečná práce se zabývá ekonomickými aspekty v zařízeních školního stravování, zejména jejich financováním a následnou komparací zařízení se samostatnou právní subjektivitou a zařízení, která jsou součástmi škol. Vychází z teoretických poznatků o této školské službě a výzkumného dotazníkového šetření, prováděného na náhodném vzorku škol a zařízení školního stravování. Přináší poznatky o ekonomických pozitivech a negativech obou právních forem školního stravování a doporučení za jakých podmínek uvažovat o jejich preferenci. KLÍČOVÁ SLOVA: Zařízení školního stravování, samostatný právní subjekt, krajské normativy, zřizovatel, ředitel školy, vedoucí zařízení školního stravování.
ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování
Ouředníková, Božena ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent)
Bakalářská práce na téma ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování se v teoretické části zabývá historií, výběrem specifických programů, jejich rozvojem a získáváním odborných znalostí vedoucích zařízení školního stravování s informační komunikační technologií. Charakteristika vedoucí školního stravování vyzdvihuje její profesní růst v oblasti financování provozu školního stravování. Zpracovávání rozsáhlé administrativní agendy pomocí ICT přináší úsporu času v její manažerské pozici. ICT je nezbytným nástrojem při interní i externí komunikaci v celé oblasti stravování. Její schopnost zdokonalovat se v moderních informačních technologiích, získávat nové informace je vnímána jako celoživotní vzdělávání. Výzkumná část se zabývá strukturou respondentů, jejich spokojeností s používaným softwarem a schopností využívat internet a jiné informační technologie při své práci, což vede ke zkvalitnění služeb a přispívá k úspoře času v pracovní době vedoucí školního stravování v různých typech zařízení v České republice.
Financování přímých nákladů zařízení školního stravování v jednotlivých krajích a jeho vliv na kvalitu poskytovaných služeb
Zapletalová, Jana ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Všetečková, Helena (oponent)
Název: Financování přímých nákladů zařízení školního stravování v jednotlivých krajích a jeho vliv na kvalitu poskytovaných služeb Autor: Jana Zapletalová Katedra: Centrum školského managementu Vedoucí práce: RNDr. Jana Marková Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce seznamuje čtenáře s možnými zdroji financování zařízení školního stravování, zaměřuje se zejména na objasnění podstaty financování přímých nákladů v návaznosti na kvalitu poskytovaných služeb. Součástí práce je rovněž vysvětlení principu financování přímých nákladů na úrovni MŠMT - KÚ v roce 2012. Výzkumná část práce porovnává výši prostředků vynakládaných na financování přímých nákladů pro zařízení školního stravování v jednotlivých krajích v roce 2010 a v roce 2011, ve kterém došlo k podstatným změnám, projevující se jednak v rozdělení mzdových prostředků na pedagogické a nepedagogické pracovníky, jednak v neustále se snižujícím objemu finančních prostředků ONIV. Zjištěné poznatky poskytnou ucelený přehled a zlepší orientaci vedoucích pracovníků zařízení školního stravování v této problematice, ve školské legislativě, postupech a rozpočtových pravidlech. Klíčová slova: Zařízení školního stravování, finanční zdroje, přímé náklady, doplňková činnost, normativy.
Doplňková činnost - možný zdroj příjmů zařízení školního stravování
Mandincová, Marta ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Hladký, Jaromír (oponent)
Název: Doplňková činnost - možný zdroj příjmů zařízení školního stravování Autor: Marta Mandincová Katedra: Centrum školského managementu Vedoucí práce: RNDr. Jana Marková Abstrakt Závěrečná bakalářská práce "Doplňková činnost - možný zdroj příjmů zařízení školního stravování" se zabývá možnostmi rozšíření poskytovaných služeb školního stravování. Provozování doplňkové činnosti přinese těmto zařízením využití kapacity, přísun finančních prostředků a možnost nabídnout zaměstnání. Přínosem bude zvýšení hospodaření školního zařízení a využití výrobních prostorů a vybavení, rozšíření nabídky práce a služeb obyvatelstvu. Při současném klesajícím počtu dětských strávníků je to jedna z možností, jak využít kapacitu těchto zařízení školního stravování, které prošly rekonstrukcí, nebo dovybavením svých zařízení a splňují přísná hygienická kritéria. Předpokladem je, že tato práce bude sloužit jako pomocný materiál pro zařízení školního stravování rozšiřující svou činnost. Zpracovaný námět pomůže hlavně vedení škol a školských zařízení a vedoucím těchto zařízení. Vzhledem k tomu, že v současné legislativě není možné žádný metodický ani poradní materiál získat. Námět na zpracování této práce byl podložen skutečností, že podobný návod nebo pomoc pro zřízení doplňkové činnosti v současné době není.
ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování
Ouředníková, Božena ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent)
Bakalářská práce na téma ICT a její využívání při práci vedoucí zařízení školního stravování se v teoretické části zabývá historií, výběrem specifických programů, jejich rozvojem a získáváním odborných znalostí vedoucích zařízení školního stravování s informační komunikační technologií. Charakteristika vedoucí školního stravování vyzdvihuje její profesní růst v oblasti financování provozu školního stravování. Zpracovávání rozsáhlé administrativní agendy pomocí ICT přináší úsporu času v její manažerské pozici. ICT je nezbytným nástrojem při interní i externí komunikaci v celé oblasti stravování. Její schopnost zdokonalovat se v moderních informačních technologiích, získávat nové informace je vnímána jako celoživotní vzdělávání. Výzkumná část se zabývá strukturou respondentů, jejich spokojeností s používaným softwarem a schopností využívat internet a jiné informační technologie při své práci, což vede ke zkvalitnění služeb a přispívá k úspoře času v pracovní době vedoucí školního stravování v různých typech zařízení v České republice.
Financování přímých nákladů zařízení školního stravování v jednotlivých krajích a jeho vliv na kvalitu poskytovaných služeb
Zapletalová, Jana ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Všetečková, Helena (oponent)
Název: Financování přímých nákladů zařízení školního stravování v jednotlivých krajích a jeho vliv na kvalitu poskytovaných služeb Autor: Jana Zapletalová Katedra: Centrum školského managementu Vedoucí práce: RNDr. Jana Marková Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce seznamuje čtenáře s možnými zdroji financování zařízení školního stravování, zaměřuje se zejména na objasnění podstaty financování přímých nákladů v návaznosti na kvalitu poskytovaných služeb. Součástí práce je rovněž vysvětlení principu financování přímých nákladů na úrovni MŠMT - KÚ v roce 2012. Výzkumná část práce porovnává výši prostředků vynakládaných na financování přímých nákladů pro zařízení školního stravování v jednotlivých krajích v roce 2010 a v roce 2011, ve kterém došlo k podstatným změnám, projevující se jednak v rozdělení mzdových prostředků na pedagogické a nepedagogické pracovníky, jednak v neustále se snižujícím objemu finančních prostředků ONIV. Zjištěné poznatky poskytnou ucelený přehled a zlepší orientaci vedoucích pracovníků zařízení školního stravování v této problematice, ve školské legislativě, postupech a rozpočtových pravidlech. Klíčová slova: Zařízení školního stravování, finanční zdroje, přímé náklady, doplňková činnost, normativy.
Doplňková činnost - možný zdroj příjmů zařízení školního stravování
Mandincová, Marta ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Hladký, Jaromír (oponent)
Název: Doplňková činnost - možný zdroj příjmů zařízení školního stravování Autor: Marta Mandincová Katedra: Centrum školského managementu Vedoucí práce: RNDr. Jana Marková Abstrakt Závěrečná bakalářská práce "Doplňková činnost - možný zdroj příjmů zařízení školního stravování" se zabývá možnostmi rozšíření poskytovaných služeb školního stravování. Provozování doplňkové činnosti přinese těmto zařízením využití kapacity, přísun finančních prostředků a možnost nabídnout zaměstnání. Přínosem bude zvýšení hospodaření školního zařízení a využití výrobních prostorů a vybavení, rozšíření nabídky práce a služeb obyvatelstvu. Při současném klesajícím počtu dětských strávníků je to jedna z možností, jak využít kapacitu těchto zařízení školního stravování, které prošly rekonstrukcí, nebo dovybavením svých zařízení a splňují přísná hygienická kritéria. Předpokladem je, že tato práce bude sloužit jako pomocný materiál pro zařízení školního stravování rozšiřující svou činnost. Zpracovaný námět pomůže hlavně vedení škol a školských zařízení a vedoucím těchto zařízení. Vzhledem k tomu, že v současné legislativě není možné žádný metodický ani poradní materiál získat. Námět na zpracování této práce byl podložen skutečností, že podobný návod nebo pomoc pro zřízení doplňkové činnosti v současné době není.
Analýza pozitiv a negativ právní subjektivity v zařízeních školního stravování
Tulisová, Zdeňka ; Mach, Václav (vedoucí práce) ; Trojan, Václav (oponent)
NÁZEV: Analýza pozitiv a negativ právní subjektivity v zařízeních školního stravování AUTOR: Zdeňka Tulisová KATEDRA (ÚSTAV): UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: PaedDr. Václav Mach ABSTRAKT: Závěrečná práce se zabývá ekonomickými aspekty v zařízeních školního stravování, zejména jejich financováním a následnou komparací zařízení se samostatnou právní subjektivitou a zařízení, která jsou součástmi škol. Vychází z teoretických poznatků o této školské službě a výzkumného dotazníkového šetření, prováděného na náhodném vzorku škol a zařízení školního stravování. Přináší poznatky o ekonomických pozitivech a negativech obou právních forem školního stravování a doporučení za jakých podmínek uvažovat o jejich preferenci. KLÍČOVÁ SLOVA: Zařízení školního stravování, samostatný právní subjekt, krajské normativy, zřizovatel, ředitel školy, vedoucí zařízení školního stravování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.