Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 40 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv kontroly na evaluaci a motivaci zaměstnanců
Voňavka, Adam ; Slavíček, Vojtěch (oponent) ; Konečný, Štěpán (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na motivaci a evaluaci zaměstnanců v gastro podniku, analýzu těchto činností a jejich vliv na nežádoucí chování personálu k podnikovým financím a majetku obecně. V první části budou popsána teoretická východiska problematiky, základní pojmy a jejich souvislosti. Poté bude celý problém důkladněji rozebrán a budou uvedeny praktické příklady problémů a jejich dosavadní řešení. Po tomto komplexním uvedení do problematiky budou navržena taková opatření, která by měla mít maximální možný efekt prostřednictvím teoretických poznatků, logických úvah a nakonec i praktických zkušeností.
Vývoj EU - komparace České a Slovenské republiky ve vybraném odvětví
Dvořáková, Petra ; Drcmánková, Hana (oponent) ; Bočková, Nina (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je vytvořit komparaci ekonomiky členských zemí mezi Českou republikou a další členskou zemí Evropské unie. Touto další členskou zemí bylo vybráno Slovensko, které se České republice podobá, má s Českou republikou společnou historii, ale je členem eurozóny. Na začátek je shrnuta historie o Evropské unii, měnové unii a konvergenčních kritériích pro zavedení společné jednotné měny. V praktické části byla provedena analýza vybraných makroekonomických ukazatelů, plnění maastrichtských kritérií a analýza středních podniků v odvětví restaurace a pohostinství.
Marketingová strategie hotelu
Janderková, Šárka Jana ; Přibyl,, Martin (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zpracována pro čtyřhvězdičkový hotel na jižní Moravě. Zkoumá a hodnotí situaci na trhu ubytovacích služeb v daném regionu, hotelové služby a oblasti, které s jejich zajištěním souvisí. Součástí práce je marketingový výzkum spokojenosti hostů. Práce obsahuje návrhy marketingové strategie a návrhy na zlepšení nabídky služeb, které vedou ke zvýšení obsazenosti hotelu a dosažení kladného hospodářského výsledku.
Cizinec v Bibli a dnes: studie relevantních biblických pojmů ve světle současné diskuze o imigraci
ŠMÍD, Aleš
Práce se věnuje významu cizince-imigranta a jeho pozici v Bibli a dnes. Cílem je s použitím standardních slovníků a komentářů prozkoumat texty Starého a Nového zákona a pomocí výkladů sekundárních autorů identifikovat, analyzovat a kriticky vyhodnotit dopady těch relevantních biblických textů týkajících se cizince na téma ilegální imigrace, která je součástí dnešních imigračních diskuzí. Teoretická část měla za úkol seznámit se s vhodnou domácí a zahraniční literaturou, která se z křesťanského pohledu věnuje problematice migrace a obzvláště ilegální imigrace. Praktická část spočívala ve vzájemném porovnání různých výkladů relevantních biblických textů, upozornění na případné shody a rozdíly z výkladů vyplývající a nastínění jejich přínosů do dnešní imigrační debaty.
Využití sponzoringu FK Dukla Praha v marketingu sponzora
Bittengel, Günter ; Procházka, Jan (vedoucí práce) ; Čáslavová, Eva (oponent)
VYUŽITÍ SPONZORINGU FK DUKLA PRAHA V MARKETINGU SPONZORA Cíle: Cílem této práce je odhalit nedostatky plynoucí ze sponzorství. Výstupem práce jsou doporučení v oblasti marketingu a prezentace. Metody: Autor postupoval v práci metodou případové studie. Během poznávacích procesů využil autor analýzu dokumentů, interview se zástupcem marketingové agentury, marketingový audit a monitoring médií. Výsledky: Prací byly odhaleny nedostatky v prezentování partnerů klubu, zejména ze stran partnera. Dalším poznatkem bylo zjištění, že Gambrinus liga je nedostatečně medializovaná. Klíčová slova: partner, klub, sponzorské plnění, média, hospitality
Gastronauts of Eastern Europe: Experiencing and Digesting Luxury Gastronomy in the Czech Republic
Hajdáková, Iveta ; Abu Ghosh, Yasar (vedoucí práce) ; Balon, Jan (oponent) ; Eyal, Gil (oponent)
Tato disertační práce je založena na výzkumu luxusní gastronomie, který byl uskutečněn ve dvou luxusních restaurací v Praze. Analýza se zaměřuje na gastronomický zážitek jakožto afektivní komoditu a prostředek sociální, ekonomické a politické transformace. Studie se soustředí na způsoby produkce a komodifikace afektu a vytváření hodnoty v rámci luxusní zážitkové gastronomie. Také analyzuje roli afektu při transformaci jednotlivců, společnosti, spotřebních praktik, podnikatelských praktik, a práce. Ukazuje, jak experti na gastronomii vzdělávají veřejnost ohledně správných spotřebních praktik a stravovacích návyků. Jídlo a jeho konzumace fungují jako " technologie sebe samého" (Rose 2004), jejíchž prostřednictvím je dosaženo individuálního a sociálního zdraví. Kultivovaný afekt se stává prostředkem "purifikace od socializmu" (Eyal 2003) a také hraje důležitou roli při vytváření etického spotřebitele a občana (Muehlebach 2011). Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Vývoj EU - komparace České a Slovenské republiky ve vybraném odvětví
Dvořáková, Petra ; Drcmánková, Hana (oponent) ; Bočková, Nina (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je vytvořit komparaci ekonomiky členských zemí mezi Českou republikou a další členskou zemí Evropské unie. Touto další členskou zemí bylo vybráno Slovensko, které se České republice podobá, má s Českou republikou společnou historii, ale je členem eurozóny. Na začátek je shrnuta historie o Evropské unii, měnové unii a konvergenčních kritériích pro zavedení společné jednotné měny. V praktické části byla provedena analýza vybraných makroekonomických ukazatelů, plnění maastrichtských kritérií a analýza středních podniků v odvětví restaurace a pohostinství.
Řízení lidských zdrojů ve firmě poskytující služby
KAIN, Rostislav
Tato práce se zabývá analýzou řízení lidských zdrojů ve společnosti poskytující služby. Společností je hotel Zámek Valeč. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současnou situaci v oblasti řízení lidských zdrojů a stanovit návrhy na zlepšení. Současně je cílem této práce potvrdit nebo odmítnout hypotézy. Údaje byly získány prostřednictvím dotazníkového šetření, kontrolovaného rozhovoru a osobního pozorování. Dotazník se skládá z 25 otázek, kde prvních 20 otázek mapuje celou oblast řízení lidských zdrojů a posledních 5 jsou identifikační otázky. Řízen rozhovor obsahuje 11 otázek, které jsou téměř shodné s dotazníky pro zaměstnance. To umožňuje porovnat názor zaměstnance s názorem vedení společnosti. Na závěr byly navrženy změny, které by měly vést ke zlepšení stavu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 40 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.