Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 31 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský plán založení rodinného podniku
Navrátilová, Nela ; Trachta, Václav (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Moje práce se zaměřuje na sestavení podnikatelského plánu pro firmu rodinného typu. V práci jsou uvedeny poznatky z oblasti ekonomiky, ekonomie, marketingu a také managementu, tyto poznatky slouží především k prozkoumání klíčových faktorů, na které by měl začínající podnik brát zřetel a neopomenout je. Po představení společnosti se věnuji analýze okolí společnosti. Analýza okolí společnosti vede k částečným závěrům, které pak shrnuji do komplexního závěru na konci práce. V něm je ohodnoceno, zda má výsledný podnikatelský plán příznivé podmínky pro zahájení činnosti. V poslední kapitole práce se věnuji vypočtení finančních zdrojů, které budou muset společníci do podnikání vložit.
Podnikatelský plán zvolené firmy
Baginová, Jana ; Trachta, Václav (vedoucí práce) ; Musil, Martin (oponent)
Předmětem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu firmy na výrobu pelet a provedení ekonomického hodnocení metodou finanční analýzy. Práce má dvě části. V teoretické části se zaobírá potřebnou teorií v oblasti sestavování podnikatelského plánu. Praktická část se zaměřuje na zpracování konkrétního podnikatelského záměru a životaschopnosti firmy v daných podmínkách.
Zakladatelský finanční projekt kavárny
Lešniovská, Tereza ; Vávrová, Hana (vedoucí práce) ; Špička, Jindřich (oponent)
Cílem této bakalářské práce je sestavení zakladatelského finančního projektu pro společnost Kino Káva s.r.o. V teoretické části jsou představeny základní pojmy týkající se podnikání, postup strategické a marketingové analýzy, zásady finančního řízení, cenová kalkulace, struktura majetku a kapitálu, problematika daní, zakladatelský rozpočet a poměrové ukazatele hodnotící zdraví podniku. V praktické části je nejdříve společnost představena, následuje analýza mikrookolí a makrookolí a poté se zaměřím na marketingový mix. Dále je sestaven zakladatelský rozpočet ve třech variantách -- realistické, optimistické a pesimistické vždy pro první tři roky podnikání. V závěrečné části jsou jednotlivé varianty zhodnoceny na základě účetních výkazů a poměrových ukazatelů.
Marketingové a rozpočtové podklady pro podnikatelský plán založení domova pro německy mluvící seniory
Pavelcová, Denisa ; Musil, Martin (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Cílem diplomové práce je vypracovat takové marketingové a rozpočtové podklady, které budou vhodné pro použití v právě realizovaném projektu výstavby domova pro německy mluvící seniory nedaleko Jindřichova Hradce. Tohoto cíle bude dosaženo rešerší kvalitních literárních zdrojů, analýzou okolí a konkurence, zpracováním legislativních omezení. Diplomová práce bude zaměřena na marketingové analýzy a sestavení zakladatelského rozpočtu. Pomocí marketingových analýz bude navržen výběr marketingových nástrojů k oslovení německy mluvících klientů. Vytvoření zakladatelského rozpočtu pomůže odvodit hodnotu potřebných finančních prostředků k začátku podnikání. V závěru práce bude zhodnocení podnikatelského plánu.
Podklady pro založení podniku - kavárny
Kumstová, Lucie ; Tripes, Stanislav (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Hlavním cílem této práce bylo zjistit, zda je účelné zakládat kavárnu na Praze 11. Kavárna Minima s. r. o. by měla být tichým a útulným místem k posezení a vychutnání kvalitních produktů. První část práce tedy shrnuje potřebnou teorii. V druhé části práce bylo, na základě průzkumu veřejného mínění, stanoveno zaměření - mise a vize podniku. Zde se prokázalo, že náš původní záměr je slučitelný se zájmy občanů Prahy 11. Dále byla zmapována situace v okolí podniku za pomocí Porterovi a PEST analýzy. A v závěru je uvedeno číselné vyjádření a propočítání možného zisku a zhodnocení investice. Výsledkem práce je pak rozhodnutí o založení či nezaložení kavárny.
Founding financial project
Lipková, Jela ; Vávrová, Hana (vedoucí práce) ; Štamfestová, Petra (oponent)
Cílem této diplomové práce je vytvoření zakladatelského finančního projektu kadeřnického salónu, který informuje o proveditelnosti daného podnikatelského projektu a jeho celkového efektu z investovaného kapitálu. Teoretická část definuje základní pojmy spojené se založením podniku a jeho činnosti, popisuje základní postupy zakládání podniku a tvorbu zakladatelského projektu a popis jeho součásti. Praktická část obsahuje základní popis podnikatelského záměru, analýzu okolí, ve kterém bude podnik činný. Pokračuje vypracováním zakladatelského rozpočtu a variantního finančního plánu na následující roky. Poslední část hodnotí podnikatelský záměr na základě hlavních finančních ukazatelů.
Podnikatelský záměr malého podniku s ohledem na vyvíjející se trendy ve službách automobilového průmyslu
HOFMANOVÁ, Iveta
Název tématu mé bakalářské práce je Podnikatelský záměr malého podniku s ohledem na vyvíjející se trendy ve službách automobilového průmyslu. Hlavními úkoly bakalářské práce je analyzovat podmínky pro založení malého podniku služeb automobilového průmyslu v okrese České Budějovice a zpracovat podnikatelský záměr. Pro zjištění, jaké služby automobilového průmyslu zákazníci v tomto okrese postrádají, byla použita metoda dotazníkového šetření. Výsledky tohoto dotazníkového šetření ukázaly, že zákazníci postrádají firmu poskytující tyto služby: úpravy na zakázku, zvyšování výkonu a opravy drahých dílů. Dotazníkové šetření ukázalo, že mnoho lidí by si nechalo do svého vozidla nainstalovat funkce, které pomáhají při řízení a mohou dokonce i zachránit životy. Tato skutečnost dokazuje, že lidé mají zájem o nové trendy.
Podnikatelský plán - internetový portál Gastrosvět.cz
Procházka, Petr ; Křížek, Miroslav (vedoucí práce) ; Kešner, Martin (oponent)
Cílem diplomové práce je popis plánování, vzniku a rozvoje inzertního portálu pohostinských zařízení Gastrosvět.cz, jakožto vlastního projektu realizovaného prostřednictvím Podnikatelského inkubátoru VŠE. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje a popisuje používané pojmy podnikatelský plán, SWOT analýza, bilance, výkaz zisků a ztrát, výkaz cash-flow, analýza bodu zvratu, právní formy podniku, životní cyklus podniku a podnikatelský záměr. Praktická část se již zabývá samotným projektem a obsahuje informace o jeho podnikatelském záměru, know-how, polohové působnosti, segmentaci trhu, časovém plánu, právní formě, podnikatelském cíli, analýze konkurence, SWOT analýze před zahájením projektu, finančním plánování, obchodní strategii, požadavků na systém, marketingu a reklamě.
Ponikatelský plán Fat Free Pizza
Šechovcov, Martin ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Eisler, Jan (oponent)
Teoretická část práce rozebírá proces vzniku nové podnikatelské jednotky od počátečního nápadu, přes rozvoj a hodnocení podnikatelské příležitosti až po založení podniku a s tím související veškeré administrativní a praktické kroky. Práce se zmiňuje i o současných možnostech podpory podnikání v ČR a příčinách případného neúspěchu v podnikání. V praktické části práce je vypracován konkrétní podnikatelský plán na založení podniku Fat Free Pizza v Praze včetně zpracování podrobného finančního plánu a zhodnocení výhodnosti investice i vzhledem k budoucímu rozvoji dané lokality.
Projekt zařízení zdravotněsociálních služeb
JEHLÍKOVÁ, Radka
Práce stanovuje potřebné invstičné náklady na pořízení hmotných aktiv a zdroje jejich krytí. Dále bude kalkulovat náklady, výnosy a hospodářský výsledek. Identifikovat faktory, mající vliv na hodnocení ekonomické efektivnosti investičních projektů a následně využít těchto zjištění při hodnocení konkrétního investičního projektu v oblasti poskytování zdravotněsociálních služeb.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 31 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.