Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Non-traditional sources of proteins and their potential applications
Kubisová, Petra ; Fialová, Lenka (oponent) ; Skoumalová, Petra (vedoucí práce)
This bachelor thesis is focused on choosing the non-traditional sources of proteins, their characterization and subsequently its potential applications in diet of sportsmen. The theoretical part is focused on specification of importance of proteins in nutrition, description of different available protein supplements for sportsmen and essential characterization of chosen samples. The practical part of this bachelor thesis is focused on analysis of proteins, sacharides and lipids in samples. Nutritional components were analysed by different methods such as spectrophotometric methods, electrophoresis, gas chromatography etc.
Podnikatelský plán založení internetového obchodu se sportovní výživou a cvičebními pomůckami
Havránek, Martin ; Zich, Robert (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je návrh realizace internetového obchodu zaměřeného na prodej sportovní výživy a pomůcek. Stěžejní součástí práce, která bude sloužit jako podklad pro návrh sestavení podnikatelského plánu, jsou vybrané analýzy prostředí pro stanovení poptávky a faktorů, tuto poptávku ovlivňujících. Dále bude zmapováno konkurenční prostředí příslušného trhu, ke kterému budou použita data z primárního výzkumu zabývajícím se preferencemi cílové skupiny zákazníků. Návrhy uvedené v této práci budou sloužit jako opora při realizaci podnikatelského plánu.
"Výživa sportovců v porovnání s osobami se sedavým způsobem života."
Kubíková, Kristýna ; Vilikus, Zdeněk (vedoucí práce) ; Větrovská, Renata (oponent)
Úvod: Tématem této diplomové práce byla výživa sportovců v porovnání s osobami se sedavým způsobem života. Cíl: Hlavním cílem diplomové práce bylo porovnání výživy fitness sportovců s osobami se sedavým způsobem života pomocí rozboru jídelníčku. Materiál a metoda: Hodnotili jsme jídelníčky 40 žen ve věku 20-30 let, které byly rozděleny na skupinu nesportovců ("sedentary people") a žen cvičících ve fitness ("fitness people"). Jejich průměrný věk byl v rozmezí 25,3-26 let. Respondentky si zaznamenávaly stravu pomocí třídenního 24 hod. recall do připravených formulářů. Záznamy byly následně vyhodnoceny pomocí rozsáhlé databáze potravin vytvořené na Ústavu tělovýchovného lékařství 1. LF UK. Pro porovnání skupin byl použit Studentův dvouvýběrový nepárový t-test na střední hodnotu. Před t-testem byl každý parametr podroben analýze na tzv. rovnost rozptylu, k čemuž byl použit F-test. Výsledky: Skupina fitness sportovkyň přijímala v průměru o 335 kcal méně celkové energie (p = 0,008), o 15,17 g více rostlinných bílkovin (p = 0,031), o 15,24 g méně tuků (p = 0,025), z toho o 13,23 g méně živočišných tuků (p = 0,044). Výsledky u ostatních nutrientů nebyly z pohledu statistiky významné, ale z pohledu výživy přinesly zajímavý přehled stravovacích zvyklostí mezi porovnávanými skupinami. Závěr: Fitness...
Non-traditional sources of proteins and their potential applications
Kubisová, Petra ; Fialová, Lenka (oponent) ; Skoumalová, Petra (vedoucí práce)
This bachelor thesis is focused on choosing the non-traditional sources of proteins, their characterization and subsequently its potential applications in diet of sportsmen. The theoretical part is focused on specification of importance of proteins in nutrition, description of different available protein supplements for sportsmen and essential characterization of chosen samples. The practical part of this bachelor thesis is focused on analysis of proteins, sacharides and lipids in samples. Nutritional components were analysed by different methods such as spectrophotometric methods, electrophoresis, gas chromatography etc.
Praktické aspekty vysokosacharidové diety ve vrcholovém sportu
Jurková, Kateřina ; Vítek, Libor (vedoucí práce) ; Kovářová, Lenka (oponent)
Název práce: Praktické aspekty vysokosacharidové diety ve vrcholovém sportu Práce se zabývá tématem sportovní výživy, kdy po přehledném souhrnu aktuálních vědeckých obecně přijímaných doporučení se v praktické části opírá o ukázku současného stavu sportovní výživy na příkladu basketbalového družstva mužů a následně spojuje poznatky z teorie a výsledků analýzy jídelníčků současného výživového stavu souboru. Cílem analytické části práce bylo zjistit individuální a následně průměrné údaje sledovaného souboru, a to z hlediska makro i mikronutrientů prostřednictvím týdenního zápisu jídelníčku. Tato data byla statisticky zpracována pomocí programu Sportvital-Nutrition (http://www.bonfit.cz/), jehož databáze obsahuje nejúplnější informace o složení jednotlivých potravin a jídel a který umožňuje analýzu až 30 nutričních parametrů. Hlavním cílem aplikační části práce poté bylo na základě teoretických východisek a analýzy sebraných jídelníčků navrhnout a propočítat vzorový jídelníček na sedm vzorových dní pro vrcholové sportovce, a to na základě předem stanovených a definovaných kritérií. Těmito kritérii bylo dodržení zásad zdravé výživy, tedy především pestrost, pravidelnost a přiměřenost, dále vhodný poměr makroživin, a to s respektováním doporučení vysokosacharidové diety pro sportovce a také naplnění...
Zhodnocení výživy reprezentačních a rekreačních vytrvalostních běžců
Jančová, Jana ; Vilikus, Zdeněk (vedoucí práce) ; Martinča, Jozef (oponent)
Tato závěrečná práce je zaměřena na zhodnocení výživy reprezentačních a rekreačních vytrvalostních běžců. První část je zaměřena teoreticky. Pojednává se zde o obecných pojmech, jejichž znalost je pro pochopení této práce velmi důležitá. Od obecných pojmů práce přechází ke specifické sportovní výživě zaměřené na vytrvalostní zátěž. Praktická část hodnotí výsledky získané od respondentů. Jedná se o rozbor čtyřdenního jídelníčku u dvou skupin s následným srovnáním a zhodnocením. Zástupci první skupiny jsou reprezentační vytrvalostní běžci. Jídelníčky respondentek, které se závodně věnují vytrvalostnímu sportu, konkrétně orientačnímu běhu jsou srovnávány se skupinou rekreačních běžců. Hlavním cílem této práce bylo zjistit, zda se stravovací zvyklosti reprezentačních vytrvalostních běžců a rekreačních běžců liší a pokud ano, tak do jaké míry. Klíčová slova: běh, vytrvalost, výkon, sportovní výživa, jídelníček
Úroveň informovanosti amatérských MTB cyklistů o sportovní výživě v jihočeském kraji
TOMIŠOVÁ, Alena
Bakalářská práce byla zaměřena na téma informovanost amatérských MTB cyklistů o sportovní výživě v Jihočeském kraji. Cílem práce je zmapovat úroveň informovanosti amatérského cyklisty o této problematice. Teoretická část je shrnuta do několika kapitol. První kapitola popisuje historii MTB cyklistiky a energetické využití živin v tomto odvětví. Další část pojednává o základních živinách potřebné k doplnění energie a zásadách správné výživy pro vytrvalostní sportovce. V praktické části práce byly pomocí dotazníku zpracovány a vyhodnocovány výsledky. Dotazník prověřuje, do jaké hloubky se cyklista zabývá vhodnou výživou a teoretickými znalostmi o sportovní výživě. V závěru práce byly shrnuty výsledky, které vyšly z provedeného průzkumu, stanoven závěr a diskuze o tomto tématu.
Podnikatelský plán založení internetového obchodu se sportovní výživou a cvičebními pomůckami
Havránek, Martin ; Zich, Robert (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je návrh realizace internetového obchodu zaměřeného na prodej sportovní výživy a pomůcek. Stěžejní součástí práce, která bude sloužit jako podklad pro návrh sestavení podnikatelského plánu, jsou vybrané analýzy prostředí pro stanovení poptávky a faktorů, tuto poptávku ovlivňujících. Dále bude zmapováno konkurenční prostředí příslušného trhu, ke kterému budou použita data z primárního výzkumu zabývajícím se preferencemi cílové skupiny zákazníků. Návrhy uvedené v této práci budou sloužit jako opora při realizaci podnikatelského plánu.
Potravní doplňky ve sportovní výživě a možnosti sledování jejich vlivu na výkonnost sportovce.
Vlčková, Lenka ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá vlivem příjmu potravních doplňků na zvýšení výkonnosti a růstu svalové hmoty kondičních kulturistů. Ke studii bylo vybráno 25 studentů (kondičních kulturistů), kteří byli rozděleni do čtyř skupin podle přijímané dávky kreatinu a dalších doplňků stravy (proteinů a maltodextrinu). Během studie byly sledovány změny měřených parametrů (tělesná hmotnost; tělesný obvod hrudníku, pasu a končetin; obsah tuků v těle; obsah kreatininu a urey v moči). Na základě získaných výsledků byl zhodnocen vliv testovaných doplňků na růst svalové hmoty sportovců.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.