Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vývoj EU - komparace České a Slovenské republiky ve vybraném odvětví
Dvořáková, Petra ; Drcmánková, Hana (oponent) ; Bočková, Nina (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je vytvořit komparaci ekonomiky členských zemí mezi Českou republikou a další členskou zemí Evropské unie. Touto další členskou zemí bylo vybráno Slovensko, které se České republice podobá, má s Českou republikou společnou historii, ale je členem eurozóny. Na začátek je shrnuta historie o Evropské unii, měnové unii a konvergenčních kritériích pro zavedení společné jednotné měny. V praktické části byla provedena analýza vybraných makroekonomických ukazatelů, plnění maastrichtských kritérií a analýza středních podniků v odvětví restaurace a pohostinství.
Řízení lidských zdrojů ve firmě poskytující služby
KAIN, Rostislav
Tato práce se zabývá analýzou řízení lidských zdrojů ve společnosti poskytující služby. Společností je hotel Zámek Valeč. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současnou situaci v oblasti řízení lidských zdrojů a stanovit návrhy na zlepšení. Současně je cílem této práce potvrdit nebo odmítnout hypotézy. Údaje byly získány prostřednictvím dotazníkového šetření, kontrolovaného rozhovoru a osobního pozorování. Dotazník se skládá z 25 otázek, kde prvních 20 otázek mapuje celou oblast řízení lidských zdrojů a posledních 5 jsou identifikační otázky. Řízen rozhovor obsahuje 11 otázek, které jsou téměř shodné s dotazníky pro zaměstnance. To umožňuje porovnat názor zaměstnance s názorem vedení společnosti. Na závěr byly navrženy změny, které by měly vést ke zlepšení stavu.
Možnosti a omezení rozvoje alternativního stravování v Brně
Heppnerová, Vanda
Cílem bakalářské práce je identifikace možností a omezení rozvoje podnikání ve veganském stravování v Brně. V teoretické části je pozornost zaměřena na význam malého a středního podnikání v rozvoji regionu, regionální trh, chování zákazníků na trhu, marketing v pohostinství a alternativní formy stravování. V praktické části jsou (1) popsány v současnosti fungující veganské restaurace na brněnském trhu; (2) proveden primární průzkum postojů návštěvníků veganských restaurací i jedinců, kteří se stravují běžně s cílem vymezit možnosti a omezení v rozvoji vybrané formy alternativního stravování.
Interiér komerčního pohostinského prostoru
Holatová, Alexandra
Tématem diplomové práce je rekonstrukce, návrh nového interiéru a přeměna původní restaurace na kavárenské zařízení. Hlavním cílem je vyřešit interiér a funkčnost jeho prostor. Práce shrnuje požadavky na podobu veřejného interiéru vyplývající z dodržování aspektů majitele podniku v návaznosti na okolí, ve kterém se podnik nachází. Návrh je vázán konkretním prostorem v dané budově, který tak udává základní aspekty, na které jsou vázána nezbytná obecná pravidla ergonomie. Tato stanoviska doplňují poznatky načerpané z odborné literatury a rešerší novinek v oblasti pohostinství, včetně přehledu materiálů, trendů a udávají tak směr vývoje projektu k finálnímu řešení. Důležitou částí bylo zpracování, design a konstrukce několika nábytkových prvků
Marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018
Sojková, Lucie ; Kvítková, Zuzana (vedoucí práce) ; Daňková, Zdeňka (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného marketingového plánu existujícího podniku Pražská kavárna a doporučuje marketingovou strategii pro další období. Hlavním cílem je na základě získaných teoretických poznatků a informací z analýzy současného marketingu navrhnout nový marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018. Dílčími cíli je provést situační analýzu kavárny (makro, mikro a vnitřního prostředí), charakterizovat její marketingový mix, určit body pro zlepšení a rozpracovat z nich vyplývající nové cíle a strategie. Práce je rozdělena do pěti kapitol na teoretickou a praktickou část. První část práce se věnuje teorii strategického plánování a specifikám marketingu v pohostinství včetně aktuálních trendů ve stravovacích službách. V druhé části jsou teoretické postupy aplikovány při zhodnocení současné marketingové strategie podniku a navrhování nového marketingového plánu.
Poskytování služeb v oblasti pohostinství se zaměřením na celiaky
Pechová, Gabriela ; Šálková, Daniela (vedoucí práce) ; Markéta, Markéta (oponent)
Diplomová práce pojednává o současné podobě služeb poskytovaných v restauracích z pohledu zákazníků, kteří mají onemocnění s názvem celiakie, z čehož plyne, že mají určité dietní omezení. Nejprve je téma skrze teoretickou část zasazeno do širšího kontextu. Teoretická východiska jsou rozdělena do tří větších celků pojednávajících o celiakii, specifikách bezlepkové diety a charakteristice pohostinství se zaměřením na zájmovou skupinu. V praktické části jsou pomocí statistického testování hypotéz zpracovány informace, získané dotazníkovým šetřením zaměřeným na cílovou skupinu. K tomuto účelu je praktická část rozdělena do čtyř oddílů, zabývajících se demografickými charakteristikami celiaků a jejich vlivem na návštěvnost restaurací, vhodnými vlastnostmi restaurací, jejich propagací a zájmem o specializované restaurace. Výstupem práce je shrnutí spotřebního chování celiaků v oblasti restauračních služeb a doporučení směřovaná k restauracím, jak poskytované služby vylepšit a přizpůsobit cílové skupině. Dále je řešena otázka fungování restaurace, která by se zcela nebo částečně zaměřovala na podávání speciálně připravených bezlepkových jídel.
Podnikatelský záměr
Ondrušová, Denisa ; Žídková, Lucie (oponent) ; Sládková, Jitka (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je návrh podnikatelského plánu, který se zaměřuje na založení podnikání v oblasti pohostinství. Tento návrh bude v budoucnu využit pro založení kavárny BIO Caffé Green. Práce obsahuje všechny potřebné informace, které jsou nutné k založení kavárny a jejího uvedení do provozu včetně srovnání pokladních softwarů a výběru, který bude pro kavárnu nejvhodnější.
Informační systém pro správu rezervací v restauracích
Slanař, David ; Chabada, Tomáš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce pojednává o stávajícím stavu fungování rezervací v restauracích a jeho inovaci pomocí zavedení informačního systému pro vytváření a správu rezervací. Popisuje návrh internetové webové aplikace umožňující on-line vytváření rezervací samotnými uživateli a jejich následnou správu zaměstnanci. Dále popis ekonomického přínosu a jiných výhod plynoucích ze zavedení tohoto systému v reálném světě a v neposlední řadě řešení případných problémů při nasazování systému v praxi.
Podnikatelský záměr v oblasti pohostinství
Mazůrek, Václav ; Nejezchleb, Lubomír (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Podnikatelský plán v oboru pohostinství s náležitostmi pro založení firmy jsou hlavním cílem této bakalářské práce. Bakalářská práce vychází z teoretických poznatků. Ke splnění základního cíle je potřeba vypracovat analýzy rizik, trhu, konkurence a navrhnout marketingový, finanční a organizační plán.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.