Název:
Možnosti a omezení rozvoje alternativního stravování v Brně
Autoři:
Heppnerová, Vanda Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce je identifikace možností a omezení rozvoje podnikání ve veganském stravování v Brně. V teoretické části je pozornost zaměřena na význam malého a středního podnikání v rozvoji regionu, regionální trh, chování zákazníků na trhu, marketing v pohostinství a alternativní formy stravování. V praktické části jsou (1) popsány v současnosti fungující veganské restaurace na brněnském trhu; (2) proveden primární průzkum postojů návštěvníků veganských restaurací i jedinců, kteří se stravují běžně s cílem vymezit možnosti a omezení v rozvoji vybrané formy alternativního stravování.The aim of the bachelor thesis is to identify possibilities and limitations of development of vegan restaurants in Brno. The theoretical part is focused on benefits of small and middle businesses for regional development, regional market, customer market behaviour, hospitality marketing and alternative forms of eating. The practical part is (1) describing current vegan restaurants on the market of Brno; (2) focused on primary research of opinions of vegan restaurant customers and individuals who eat standard food with the aim to define possibilities and limitations in development of chosen form of alternative eating.
Klíčová slova:
chování na trhu; pohostinství; sociologický výzkum; veganské restaurace