Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití nástrojů projektového managementu při řízení IT projektů
Plhal, David ; Doskočil, Radek (oponent) ; Smolíková, Lenka (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou projektového managementu. Jejím cílem je návrh projektu na rozšíření pole působnosti vybrané společnosti s využitím teoretických znalostí projektového managementu. Tyto znalosti jsou popsány v první kapitole diplomové práce. Druhá kapitola obsahuje základní informace o firmě a analýzu okolí firmy. Poslední část řeší návrhy na změnu a popisuje přínosy této změny pro sledovanou společnost.
Návrh objednávkového systému pro Cukrárnu Romance
Vašek, Ladislav ; Mayer, Jan (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem objednávkového systému pro firmu Cukrárna Romance. Cílem této práce je připravit návrh webového objednávkového systému, který bude sloužit k objednání dortů, posouzení jeho ekonomické hodnoty a zhodnocení jeho případného nasazení do provozu.
Návrh a implementace objednávkového systému
Miksa, Martin ; Koch, Miloš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací objednávkového systému v programovacím jazyce VBA. Program umožňuje vytvářet nové objednávky, generovat faktury a nabízí také evidenci provedených objednávek pro případné reklamace. Součástí softwaru je i skladová evidence pro správu zboží a kalkulátor ceny lakýrnických prací.
Situační analýza mezinárodní přepravy zboží
ŠUSTR, Zdeněk
Práce se zaměřuje na přepravu zboží mezi Řeckem a Českou republikou a vývojem, který je ovlivněn pandemickou situací spojenou s onemocněním Covid-19. Cílem je přenesení dat přepravy na mapové podklady a následné vytvoření optimalizace zásob v souvislosti s vývojem cen přepravného u vybrané společnosti. Diplomová práce vznikla na základě analýzy primárních a sekundárních zdrojů. Jako primární zdroje jsou použity interní zdroje analyzované společnosti a interní zdroje dodavatelů. Samotná mezinárodní přeprava a logistika je řešena v teoretické části práce a zahrnuje jednotlivé pojmy v oblasti přepravy a logistiky, objednací systémy, informační technologie a vymezení přepravních kanálů. Praktická část pracuje s daty roku 2020 a prvního kvartálu roku 2021 společnosti Soma n Botanicals a Soma n Botanicals CZ/SK. Závěrečná část práce vyhodnocuje kromě optimalizace zásob také vývoj cen přepravného a vliv pandemie na přepravu.
Využití informačních technologií při provozu školního stravování
Haňková, Jitka ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent)
8 NÁZEV: Využití informačních technologií při provozu školního stravování AUTOR: Jitka Haňková KATEDRA (ÚSTAV) Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: RNDr. Jana Marková ABSTRAKT: Předmětem závěrečné práce je popsat využívání informačních technologií v zařízeních školního stravování. Problematika chodu stravovacích služeb je nedílnou součástí řízení provozu mateřských, základních, středních škol a školských zařízení a její zajišťování jednou z dílčích pracovních činností vedoucích pracovníků těchto zařízení. Proto je tato problematika charakterizována jako součást školského managementu. Práce je rozdělena do několika tematických oddílů. V úvodu jsou vysvětleny termíny související s tématem školního stravování. Dále zde je vysvětlena návaznost na českou legislativu. Následující kapitoly popisují možné výhody využívání informačních technologií pro strávníky a pro provozovatele stravovacích zařízení. Je zde zmapována oblast komunikace, objednávkového systému, evidence skladu a vedení účetnictví. Praktická část závěrečné práce je zaměřena na stanovený cíl práce, který má za úkol zjistit, v jaké míře, a v jaké oblasti jsou při provozu školního stravování využívány informační technologie. Za výzkumnou metodu bylo zvoleno dotazníkové šetření. Výsledky dotazníkového šetření prokázaly, že informační technologie...
Návrh a implementace objednávkového systému
Miksa, Martin ; Koch, Miloš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací objednávkového systému v programovacím jazyce VBA. Program umožňuje vytvářet nové objednávky, generovat faktury a nabízí také evidenci provedených objednávek pro případné reklamace. Součástí softwaru je i skladová evidence pro správu zboží a kalkulátor ceny lakýrnických prací.
Využití nástrojů projektového managementu při řízení IT projektů
Plhal, David ; Doskočil, Radek (oponent) ; Smolíková, Lenka (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou projektového managementu. Jejím cílem je návrh projektu na rozšíření pole působnosti vybrané společnosti s využitím teoretických znalostí projektového managementu. Tyto znalosti jsou popsány v první kapitole diplomové práce. Druhá kapitola obsahuje základní informace o firmě a analýzu okolí firmy. Poslední část řeší návrhy na změnu a popisuje přínosy této změny pro sledovanou společnost.
Využití informačních technologií při provozu školního stravování
Haňková, Jitka ; Marková, Jana (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent)
8 NÁZEV: Využití informačních technologií při provozu školního stravování AUTOR: Jitka Haňková KATEDRA (ÚSTAV) Centrum školského managementu VEDOUCÍ PRÁCE: RNDr. Jana Marková ABSTRAKT: Předmětem závěrečné práce je popsat využívání informačních technologií v zařízeních školního stravování. Problematika chodu stravovacích služeb je nedílnou součástí řízení provozu mateřských, základních, středních škol a školských zařízení a její zajišťování jednou z dílčích pracovních činností vedoucích pracovníků těchto zařízení. Proto je tato problematika charakterizována jako součást školského managementu. Práce je rozdělena do několika tematických oddílů. V úvodu jsou vysvětleny termíny související s tématem školního stravování. Dále zde je vysvětlena návaznost na českou legislativu. Následující kapitoly popisují možné výhody využívání informačních technologií pro strávníky a pro provozovatele stravovacích zařízení. Je zde zmapována oblast komunikace, objednávkového systému, evidence skladu a vedení účetnictví. Praktická část závěrečné práce je zaměřena na stanovený cíl práce, který má za úkol zjistit, v jaké míře, a v jaké oblasti jsou při provozu školního stravování využívány informační technologie. Za výzkumnou metodu bylo zvoleno dotazníkové šetření. Výsledky dotazníkového šetření prokázaly, že informační technologie...
Návrh objednávkového systému pro Cukrárnu Romance
Vašek, Ladislav ; Mayer, Jan (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem objednávkového systému pro firmu Cukrárna Romance. Cílem této práce je připravit návrh webového objednávkového systému, který bude sloužit k objednání dortů, posouzení jeho ekonomické hodnoty a zhodnocení jeho případného nasazení do provozu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.