Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 21 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh komunikačního mixu produktu
Slavík, Roman ; Tomášková,, Eva (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce „Návrh komunikačního mixu produktu“ je návrh na zlepšení komunikačního mixu na základě analýzy současného stavu komunikačního mixu vybraného výrobku ve vybraném podniku. Bakalářská práce je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou rozebrány jednotlivé komunikační nástroje, principy marketingové komunikace a metody analýzy vnitřního a vnějšího prostředí podniku. Úvod praktické části popisuje vybraný podnik a jeho produkty. Dále probíhá analýza aktuálního stavu komunikačního mixu vybraného výrobku, jednotlivých nástrojů propagace, analýza silných a slabých stránek výrobku a budoucích příležitostí a hrozeb. Závěrečná část obsahuje návrhy na zlepšení komunikačního mixu.
Chování spotřebitele na trhu s nealkoholickými nápoji
Lorencová, Kateřina
Lorencová, K., Chování spotřebitele na trhu s nealkoholickými nápoji. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019. Diplomová práce se zabývá spotřebitelským chováním na trhu s nealkoholickými nápoji v České republice. Práce zkoumá spotřebitelské chování, český i zahraniční trh s nealkoholickými nápoji, zjišťuje vývoj spotřeby nealkoholických nápojů, preference, postoje a názory spotřebitelů. Primárně se zaměřuje na identifikaci faktorů, které spotřebitele na daném trhu nejvíce ovlivňují. V diplomové práci jsou využity techniky marketingového výzkumu, a to dotazníkové šetření (n = 503) a shluková analýza. Výstupem práce je určení hlavních faktorů ovlivňujících spotřebitelské chování na trhu s nealkoholickými nápoji, kterými jsou předchozí zkušenost spojená s chutí nápoje, snížená cena a kvalita. Dalším výstupem je charakteristika segmentů a návrhy doporučení pro prodejce nealkoholických nápojů za účelem zvýšení jejich prodejů.
Spotřební chování na trhu s nealkoholickými nápoji v České republice
Pražský, Roman
Pražský, R. Spotřební chování na trhu s nealkoholickými nápoji v České republice. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019. Práce se zabývá identifikací faktorů ovlivňující spotřebitele na trhu s nealkoholickými nápoji v České republice a cenovou dostupností těchto nápojů v porovnání s nápoji alkoholickými. Na základě výsledků navrhuje vhodná doporučení pro státní instituce a subjekty působící na tomto trhu. V první části vlastní práce je popsána aktuální situace na trhu s nealkoholickými nápoji v České republice, konkrétně výroba a prodej, spotřeba, zahraniční obchod a cena v obchodech a restauračních zařízeních a její porovnání s cenou alkoholických nápojů. V restauračních zařízeních jsou nealkoholické nápoje výrazně dražší než alkoholické. Z výsledků dotazníkového šetření vyplynula chuť jako faktor s největším vlivem na spotřebitele. Zkoumána byla rovněž nejvyšší akceptovatelná cena nealkoholických nápojů v obchodech i restauračních zařízeních. Ceny nealkoholických nápojů v restauračních zařízeních vnímají lidé jako vysoké. Prokázána byla závislost mezi preferencí nealkoholických nápojů z pohledu obsahu cukru a pohlavím. Na závěr byla formulována doporučení pro státní instituce a subjekty působící na trhu s nealkoholickými nápoji.
Technologické možnosti výroby vybraných nápojů
Haluzová, Klára
V teoretické části diplomové práce: „Technologické možnosti výroby vybraných nápojů“ jsou shrnuty základní teoretické poznatky týkající se problematiky surovin a technologie výroby piva a kvašených sladinových nápojů. V další části práce jsou uvedeny možnosti výroby nízkoalkoholických a nealkoholických variant těchto nápojů. Pozornost je zaměřena především na způsoby výroby s využitím speciálních mikroorganismů a charakteristiku těchto mikroorganismů. Praktická část diplomové práce se zabývá experimentální výrobou alkoholických a nízkoalkoholických sladinových nápojů a piva fermentovaných speciálními kmeny kvasinek. Připraveno bylo 30 různých nápojů. Pro výrobu byly využity následující kmeny speciálních kvasinek: RIBM BS 197/z Zygosaccharomyces bailii, RIBM C5 Wickerhamomyces anomalus, DSM 2531 Zygosaccharomyces rouxii, RIBM Spk 78 a RIBM T3 Torulaspora delbrueckii, DSM 70551 a DSM 70550 Saccharomycodes ludwigii a DSM 70576 Schizosaccharomyces pombe. Pro kontrolní vzorky byly použity kmeny W 95 Saccharomyces cerevisiae ssp. uvarum carlbergensis a WB 06 Saccharomyces cerevisiae ssp. cerevisiae. Těmito kmeny byla zakvašena sladina, sladina s přídavkem jablečné šťávy a mladina připravená v minipivovaru Mendelovy univerzity. U hotových nápojů bylo provedeno analytické měření pomocí pH metru 7 - XS a automatického přístroje FermentoFlash, senzorická analýza s využitím pětibodové stupnice, desetibodové stupnice a slovního popisu a nakonec vyhodnocení výsledků.
Charakteristika jakosti nealkoholických nápojů z hlediska jejich nutriční hodnoty
Turková, Michaela
Tématem bakalářské práce je Charakteristika jakosti nealkoholických nápojů z hlediska jejich nutriční hodnoty. V této práci nalezneme rozdělení nealkoholických nápojů jak z technologického, tak legislativního hlediska. Dále jsou zde uvedeny a popsány základní suroviny pro jejich výrobu, či základní postupy technologické výroby vybraných nápojů. Práce shrnuje požadavky na jakost nápojů, jejich označování, balení a uvádění na trh. Uvádí poznatky o zákaznicích, co ovlivňuje jejich rozhodování při nákupu. Práce se zabývá spotřebou nealkoholických nápojů v ČR a také ve světě. Porovnává nejoblíbenější nápoje, popisuje jejich složení, jejich nutriční hodnoty a pozitivní či negativní vlivy jednotlivých složek nápojů. Na závěr jsou v práci uvedena a shrnuta doporučení konzumace.
Moderní technologie nealkoholických nápojů
Langová, Markéta
ABSTRAKT Hlavním cílem této bakalářské práce bylo popsat technologii výroby nealkoholických nápojů a zaměřit se na moderní směry jejich výroby. Dalším cílem bylo také zaměřit se na trendy u používaných surovin, na metody konzervace a balení hotových produktů. Bakalářská práce na téma Moderní technologie nealkoholických nápojů byla vytvořena v letech 2017-2018 na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně na Ústavu technologie potravin.
Přidatné látky používané při výrobě nealkoholických nápojů
Prokop, Jiří
Tato bakalářská práce popisuje použití přidatných látek u nealkoholických nápojů. V literární části jsou přidatné látky rozčleněny do skupin podle toho, které vlastnosti nealkoholických nápojů ovlivňují. Mezi nejvíce používaná aditiva patří konzervační látky, oxid uhličitý, vitamíny, barviva, okyselující látky, hořké látky, aromatické látky, sladidla a látky upravující fyzikální vlastnosti. Jednotlivé skupiny jsou stručně popsány a jsou zde také uvedeny jednotliví zástupci těchto skupin. Všechny přidatné látky jsou podřízeny legislativě, kterou je třeba dodržovat. V experimentální části byl zjišťován obsah (koncentrace) přidatných látek používaných při výrobě nealkoholických nápojů. Metodou vysoko účinné kapalinové chromatografie byl analyzován obsah konzervačních látek, látek upravující kyselost a obsah kyseliny askorbové. U nápojů byl rovněž stanoven obsah titrovatelných kyselin alkalimetrickou metodou.
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
TOLKNEROVÁ, Denisa
Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy byly hodnoceny čtyři vzorky nealkoholických nápojů s citrónovou příchutí. První vzorek A Sprite obsahuje aspartam, acesulfam - K a fruktózo glukózový sirup. Druhý vzorek byl B Slice, který se skládá ze sladidel aspartam a acesulfam - K. Vzorek C Lemon obsahující pouze cukr a poslední vzorek D SanTerra, který je složen z aspartamu, acesulfamu - K a sodné soli sacharinu. Hodnotitelé byli rozděleni do dvou skupin dle věku. První skupina respondentů byla složena ze studentů Jihočeské univerzity ve věkovém rozpětí 18-27 let. Druhá skupina byla složena z náhodně vybraných osob ve věku 40+. Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda existuje rozdílnost mezi jednotlivými skupinami. Nejlépe hodnoceným vzorkem se stal vzorek A Sprite. Rozdílnost nastala u vzorku B a C. Vzorek B, který obsahuje acesulfam K a aspartam, byl lépe vyhodnocen první skupinou, kdežto vzorek C Lemon, byl vyhodnocen na druhé místo druhou skupinou respondentů 40 a více let. Vzorek Lemon obsahuje pouze cukr a jeho chuť je tedy méně výrazná, dle vyhodnocených výsledků, až bez příchutě. Za nejhůře hodnocený vzorek byl jednoznačně určen vzorek D, který obsahuje sladidla aspartamu, acesulfamu - K a sodnou sůl sacharinu. Součástí práce byl dotazník pro spotřebitele, jehož hlavním cílem bylo zjistit, co nejvíce ovlivňuje respondenty při nákupu nealkoholických nápojů, jaký postoj zaujímají k náhradním sladidlům a zda je složení nealkoholických nápojů pro spotřebitele rozhodující.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 21 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.